Na nových pravidlách sa stále pracuje: Nechceme, aby piloti uberali na rovinkách, znie z FIA | Magazín F1 - F1online.sk

Masaryk ale hodně oblíbený byl. Můj otec ho viděl na přehlídce v Orlové jak projíždí na koni a byl to pro něj velký zážitek.
Svoboda měl smůlu v tom, že se presidentem stal příliš pozdě s podlomeným zdravím.

To je zvlastni, nejsi jediny kdo plakal, slysel jsem z vypraveni ze u nas se taky v den pohrbu u TV plakalo. Nikdy by me to nenapadlo…

Na nových pravidlách sa stále pracuje. Na tých čo tu majú byť v roku 2026, keď je rok 2025. Bravúrne

image

5 Likes

já jsem to doted chapal tak, že budou radi že jim to vubec pojede na rovince. :smiley: Zajimava zprava.

2 Likes

Tak Mercedes bude jezdit 400 a RedBull bude v půlce rovinky zastavovat…
A Helmutko se vrátí k psychologovi.

3 Likes

no, třeba helmutko bude muset upravit své vypočty. :thinking:

2 Likes

ja to chapem tak, ze ked s full bateriou a plnym vykonom k dispizicii v kombinacii s aktivnym aero znizujucim odport na rovinkach bude 400km/h naozaj realnych. Druha strana mince je, ze pocas kola budu moct zrekuperovat maximalne 9MJ energie a to je energia, ktoru bude mat 400 kilowatovy elektromotor k dispozicii pocas kazdeho kola v pretekoch.

Ked si to preratas tak ti vyjde, ze plny vykon bude k dispozicii maximalne 2.5s na kolo. Ked si ale pozries aka je maximalna delta medzi plnou a prazdnou bateriou tak uvidis, ze to je iba 4MJ, tak je predsa jasne, ze plny vykon bude moct byt nasadeny neprerusovane iba pocas 1.11s. Toto Wolff v tom poste hovori o teoretickej hodnote “az” bude maximalny vykon k dispozicii co ale podla horeuvedeneho nebude bez radikalnej zmeny v pravidlach nikdy.

PS.
pomylil som sa a ratal som kW namisto konskych sil. tak si tie vysledne casy vynasobte x1.25 co spravi 1.4s

PS2.
je pondelok rano, takze ta hodnota je 350kw. - 1.2s na kolo…

1 Like

A PS6 asi nejdříve v roce 2027.

1 Like

to som nepochopil, planuju nejako dramaticky zmenit pravidla na 2027?

Ok budu ti věřit helmutko. Ale nepřej si mě, když to bude jinak. :100: :smiley:

1 Like

nemusis mi verit, vyrataj si to sam, su to dve jednoduche rovnice.

Dvě jednoduché rovince a ty chceš po Spinovi, aby ti to vypočítal

1 Like

msedge_qlN6RzwNaW
Nemám čas, dřu až se ze mě hulí. :relieved:

1 Like

Nějak bylo, nějak bude.
I když dnešní inženýři ztratili zdravý rozum.
Vymýšlejí vymyšlené a akorát všechno zku.ví.

1 Like

Bude ok, ICE pojde aj v zakrutach. dobije baterie, v quali sa zacne s plnou bateriou a skonci s prazdnou a v pretekoch sa pojde pomalsie. Tak ako dnes. Jednoznacne bude vsetko hlucnejsie.
Mozno trocha spanikarili s tou aktivnou aero ale v F1 uz boli aj onakvejsie somariny ako quali na jedno kolo, alebo pistopy s tankovanim.

V10 na synteticke palivo by bolo asi lepsie, ale to pride.

1 Like