Musíme s tým prestať, hovorí Vasseur o nadšení z výsledku Hamiltona | Magazín F1 - F1online.sk

Když bychom to hodnotili jako vyzrálé inteligentní osobnosti, tak to Ferrari dělá jako jediné opravdu dobře.

Všichni ostatní se chovají jako věční puberťáci a trestuhodně utrácejí cizí peníze.

Snad ještě pro Redbull bych našel trochu pochopení.

Existuje něco, čemu se říká ekonomie prestiže, a i ta má svou value. Louis B. Meyer v době, kdy jeho company MGM vládla Hollywoodu, soudil, že čas od času musí produkovat nějaký velkofilm bez ohledu na náklady, aby každý viděl, že si to na rozdíl od jiných může dovolit. I tak blbá cena jako Nobelova cena za literaturu má svou váhu, ačkoli její laureáti mají poslední dobou tragickou úroveň. Ferrari titul potřebuje, protože prodeje nejsou prestiž, ale tržby. Zatím se bez něj nezhroutí, ale pokud nezískají žádný ani během dalších padesáti let, no, už to nebude FERRARI, ale jen ferrari… ferko… fucking crap…

3 Likes

FC Hradec Králové.

2 Likes

No asi máš pravdu, ale pro mě slova jako prestiž, nebo respekt jsou jenom jedno velké protivné nic.
Buď to máš, nebo nemáš.
Uměle se o to snažit, mluvit o tom, nebo to dokonce vyžadovat je směšné.

Je to jako s dobročinností, buď to dělám nezištně a jsem frajer, nebo se tím chlubím a potom jsem pitomec k smíchu.

Ale chápu co jsi tím chtěl říci :+1:.

1 Like

Inak Ferrari mentálne zdravie. Leclerc dal like na toto xD
Everything Formula on Instagram: "Joking 😉 #formula1 #charlesleclerc #ferrari #scuderia #scuderiaferrari #ferrarif1 #leclerc #cl16 #f1driver #f1racing #f1race #f1meme #f1memes #f1jokes #f1"

Netvrdim, ze je horsi ako Sainz. Netvrdim ani, ze je horsi ako Leclerc. Hovorim len, ze jazdci v ich pripade neboli problem, za mna nebol dovod menit Sainza za Hamiltona, ked sa maju motat pod podiom. Samozrejme, ignorujuc komercny aspekt.

A vy ako fanusikovia Ferrari ste spokojni s navysenim prijmov, ked nevyhravaju? Ja im nejak extra nefandim, ale nemam pocit, ze by predtym boli v krachu, u nich peniaze problem nie su. Ak to staci, ze Ferrari prosperuje ale nevyhrava, okej.

Subjektivne si ale myslim, ze keby vyhrali tituly, tie prijmy by narastli viac ako z Hamiltona. Ale mozem sa mylit

:fire: :fire:

4 Likes

Nuz a toto je presne to, preco su, kde su. Idu si svoje, nie su schopni adaptovat sa na dnesnu situaciu. S talianmi a s celou fabrikou v taliansku skratka ziadny titul nevyhraju

Hm… Luxusni gól :+1:

Ani Vláďa by ho tam takhle nešoup. :laughing:

2 Likes

Prosím tě, proč ti tu Triper psal nesmysl, že na Imolu se zavedla TD, která spočívala v omezení sad pneu na víkend? To není pravda, týmy mají stále 13 sad (pokud je běžný víkend). TD spočívala v možnosti chlazení brzd a managementu pneu.

Asi chtěl být jednou chytrej. :smiley:
Já nevim. :smiley:
idgaf

1 Like

Upgrade Ferrari na ceste.

1 Like

Furt dolézá. Hamík se s ním odmítl vyfotit. Montezemolo ho poslal do pjerdoli a on si stále nedá pokoj.

Najdôležitejšie, čo potrebuje Ferrari vyriešiť, je zvýšiť výkon ich auta, jazdci si s níím potom už poradia, ale bez rýchleho auta výsledky nebudú …

Ferrari potrebuje normalneho pilota, nie takeho co dosiahne vdaka SC 4.miesto a sa tesi, vsak dosiel k tomu jak slepe kura k zrnu. Sirecek nikdy nebol top pilot. Naco ho tam dali? To radsej mohli dat Cunodu

Ten přístup Ferrari je hodně zvláštní.
Pořád se píše o obrovském tlaku a stresu, ale když přijdeš ve středu do boxů, tak jsou u Ferrari vysmátí a zábavní. Jediní mají všechno vybalené a jen se tam poflakujou.

Třeba u Redbullu je už středeční klasika, plenta ze všech stran, a nemůžeš ani nakouknout.
Možná je to tím, že to má Ferrari kousek a má logistický náskok.

2 Likes

Tak Ferrari má väčšinu EU tripu po cestách. Kamióny mysia cez trajekty atd z Británie. A samozrejme colné kontroly. Ferrari je v ITA, tá je v únii, takže oni si veselo jazdia a nemusia nič vpodstate. A Monako/Imola aj oeby dačo zabudli, tak do pár hodín majú dovezenú náhradu.

2 Likes

Ano, určitě je to výhoda.
Já jen že se pořád řeší jaké všechny nevýhody Ferrari má a na toto třeba se zapomíná.

Redbull podle mě za plentou provádí nelegální praktiky.
Je jen otázkou, jestli se to omezuje pouze na používání nelegální techniky, nebo to má přesah i do dalších oborů lidské činnosti.