Musel som na to tlačiť, ospravedlňuje svoje chyby Lando Norris | Magazín F1 - F1online.sk

Oscar Piastri si na svoje konto pripísal ďalšie interné víťazstvo nad Landom Norrisom, ktorý mal v nedeľu všetko vo svojich rukách, ale Veľkú cenu Belgicka nedokázal odjazdiť bez zbytočných chýb. Vysvetľuje to tým, že sa v nedeľu musel pohybovať až na hrane noža.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/208977/musel-som-na-to-tlacit-ospravedlnuje-svoje-chyby-lando-norris

Lando nejazdí zle, ale Oscar jazdí lepšie :slight_smile:

My sme naozaj vypadli z TOP trojky. Ďalšia sezóna …

3 Likes

Asi tak, aspoň dnes to tak bylo.

Lando patrí do mojej svätej trojici súčasnej f1, ktorej fandím, ale už v Silverstone som sa pristihla, že ma viac mrzí, že Oscar skončil druhý ako Landove víťazstvo. A dnes som sa zase tešila z toho, že Oscar vyhral.
Lando robil dnes chyby, ktoré ho stáli minimálne šancu o útok na prvé miesto. Pochvala mu patrí za to, že to riskol s inými pneu.
Ale to jeho fňukanie, že má na svojej strane viac vody… neviem kedy to bolo a či to bol Maxo alebo Fernando, ale keď raz boli takéto podmienky a fia mala gule na normálny štart, tak kým autá krúžili za SC tak maxo/Fernando stále prechádzal vez svoj štartovací box a snažil sa ho vysušiť.

1 Like

Mám pocit, že to byl Alonso.

1 Like

Tak sleduj závody a uvidíš že dneska to samé dělal Lando čistil si svým autem místo kde bude startovat. Úplně logické … no jaképak fňukání, však každý se snaží mít aspoň minimální výhodu pro sebe, ne?

2 Likes

Ok, mne to prišlo trocha ako fňukanie, pomaly každé kolo na to poukazoval

1 Like

Tiež mi to viac na Alonsa sedí, ten skúša možné aj nemožné

cim viac nad tym rozmyslam, tym menej chybujuci ten lando je.

v podstate prehral svoju pp po starte, v spa, na konci rovinky. den predtym spravil oskar ale ze presne to iste. nikto teda nemoze hovorit ako lando prilis chybuje, lebo to spravili obaja uplne presne tak isto.

jeden by povedal, ze to bolo tym, ze lando spravil chybu vo vyjazde na dlhu rovinku. oskar spravil v kvalde to iste pred poslednou rovinkou a stratil dlzku auta (a prehral pole na najstastnejsom mieste ako mohol). opat uplne rovnaka chyba.

pozor, pri nahanani spravil lando chybu v pouhon a stratil sekundu. na mokre, v rychlej vyzyvavej zakrute. podme jednu gp spat, kde oskar stracal vyhru, riskoval a kosil to v becketts cez travu, kde si mohol omnoho viac znicit auto ako v asfaltovom pouhone.

inu chybu lando nespravil za vikend. tych 8 sekund mu mpze dat za vinu len fanusik amater. jedine ine co mohol spravit bolo, ze by isiel naraz do boxov s oscarom, ale pripravil by sa o akukolvek sancu ho predbehnut.

tak neviem. raz spravi chybku jeden, raz druhy. neda sa povedat ze oskar to dava na pana, akurat jeho chyby ho stoja menej bodov (okrem australie).

2 Likes

Dík, potěšil jsi svým střízlivým rozborem moji duši :slight_smile: .