Montoya radí Red Bullu zobrať Sainza: Ak chcú mať v zálohe áčkového jazdca… | Magazín F1 - F1online.sk

Toľko turbulencií na prestupovom trhu sme už dlho nezažili, a to je ešte len polovica mája. Môžeme byť preto svedkami ešte niekoľkých nečakaných prekvapení, ale prípadný príchod Carlosa Sainza do Red Bullu by nám celkom nevyrazil dych. Aj Juan Pablo Montoya radí Milton Keynes siahnuť po Sainzovi, ak chce mať v zálohe špičkového pilota.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/153648/montoya-radi-red-bullu-zobrat-sainza-ak-chcu-mat-v-zalohe-ackoveho-jazdca

Něco takového jsem četl od motorsportu, že Horner si nechává prostor na jednání se Sianzem, pro případ, kdyby Max odešel z týmu. Sainz je určitě dobrá volba, otazkou je, jakou chemii chce mít RBR nastavenou, přece jenom nemůžou čekat stejný fungování u Sainze a Maxe, jako u Checa a Maxe

Ak chcu mat v zalohe ackoveho jazdca ako potencialnu co najlepsiu nahradu za Maxa, tak by potrebovali Leclerca alebo Norrisa.

Kazdopadne to vyzera tak, ze pre 2025 tam Max ostane, takze Sainz v zalohe jedine pre 2026. On ale potrebuje riesit buducu sezonu.

1 Like

no pokial ja viem tak montoya jazdil za williams a mclaren a nie bmw a mercedes

Do RB nikdo nechce, Perez si muze delat co chce, treba sestrelit Suchara, minule to nevyslo.

Ale iba teraz, po Miami. Po Imole začne zase Markov telefón zvoniť. Lenže plat bude nízky, lebo Perez nastavil latku… vysoko?

Nevim psalo se ze budou jednani VER vs Mercedes po Miami a nic, Sainz by jim to mel podepsat, RB nebrat tam je velke riziko motor a celkove hrozi upadek.

1 Like

Iba Newey vie, ako by to mohlo vyzerať s RBR po 2026. Keďže sa pár krát stretol s Ferrari, možno sa ku Carlosovi doniesli nie povzbudivé správy.

Mal by ísť za otcom do Audi, to bude perspektívnejšie, aj keď možno nie hneď víťazné combo. A RBR si nechá bohatého Peréza, ktorý stačí na PK.

1 Like

Nejde Sainz starsi prekvapivo z Audi k Fordu?

5 Likes

Tvl, vďaka za update! Pár dní človek nesleduje dianie a takáto bomba. Takže Carlos jr. do RBR? :slight_smile:

https://www.motorsport.com/dakar/news/ford-signs-carlos-sainz-sr-to-lead-dakar-rally-programme-in-2025/10609111/

Nie je zac. No zamotava sa to este viac :smiley:
Audi je mozno perspektivne, ale nemusi byt a urcite to je projekt na vela rokov, co neviem ci Carlos chce, navyse ked otec “prestupil”…
Mercedes dava vacsi zmysel asi, tam je vsak pravdepodobne problem dlzka kontraktu.
Cize ten RB moze byt realny a zmysluplny, pre obe strany…

1 Like

Je to šok. Papá Sainz vyhral s tou Audi elektrocentrálou štýlom, že jeden by čakal ich dominanciu aj ďalšie ročníky. Žeby mal Ford niečo extra v rukáve?

Tazko povedat, fakt prekvapive.
Jedna otazka co sa mi vzdy natiska v suvislosti Carlos do RB, ci to prekusne Marko…

Markovi je to asi jedno, kým mu to sype drobné do jeho HQ v Grazi. Príde mi podobný ako Newey. Otrávený a čakajúci, ako sa to celé utrasie. Má ohromný vplyv a zároveň nie je veľký fanúšik Hornera. Jeho rakúska klika prehráva boj o F1 team. Pre mňa je tento mega úspešný Kyklop nečitateľná a kľúčová postava v ďalšom dianí.

Marka tazko odhadnut, ale skor som to myslel tak, ze ak RB bude zvazovat Sainza, tak snad nebude jesitny a proti, nakolko ho v minulosti pustili z akademie (aj ked si myslim, ze hlavny dovod bol, ze Carlos mal smolu ze chytil zrovna Maxa…).

1 Like

Chápem. No Dr. Marko má hrošiu kožu právnika. Nemyslím si, že sa bude riadiť emóciami. Ak bude mať osoh zo Sainza, bude to jeho liebling. Povie nám, ako ho pustil do sveta, aby z neho urobil lepšieho jazdca :slight_smile:

Mňa skôr zaujíma jeho vzťah k Perezovi. Ten chlap už pár sezón nemal byť v F1 a stále kope riť iným nádejným MS.

Je to tak. Ale pokial Perez nosi dostatocne body (co pri dominancii RB casto robi(l), ale ta sa uz asi vytraca), tak asi Maxova pohoda a stabilita timu v kombinacii s peknym balikom penazi z Mexika staci, aby tam zotrvaval… Snad vsak uz nie dlho.

1 Like

RB maximalne presune Ricciho i kdyz jezdi tuzku.

Tiež dúfam. Rád by som aktuálneho Maxa videl pod tlakom :slight_smile:

2 Likes

Vtipný a nekonzistentný Ricci im postačí na šaškovanie v B teame. Keby mali gule, Horner vykúpi Norrisa zo zmluvy. Ale to by bavilo len nás :slight_smile: