Montoya: Črtá sa dokonalá príležitosť na prestup Verstappena do Mercedesu | Magazín F1 - F1online.sk

Čo sa deje v Red Bulle? Z víťaznej zostavy už takmer všetci odišli alebo oznámili svoj odchod. Max Verstappen v Milton Keynes zostáva ako posledný mohykán, no to by sa podľa Juana Pabla Montoyu mohlo čoskoro zmeniť. Avizuje, že toto je ideálna príležitosť pre Tota Wolffa, aby sa začal činiť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/231688/montoya-crta-sa-dokonala-prilezitost-na-prestup-verstappena-do-mercedesu

Ja dufam ze sa vsetci nakoniec budu mylit a Maxo podpise ferrari.

2 lajkov

no jasne.. zatial po 3 zavodoch (je skoro hodnotit) to vyzera, ze Kimi2 vyhra titul, ale pan Montoya a kopec ludi spekuluje o tom, ze ho vyhodia a zoberu ovela drahsieho Maxa… preco by to uz len robili twl.. Mercedes ma velmi dobru jazdecku dvojicu, nemaju najmensi dovod brat niekoho noveho a ktomu este najdrahsieho na trhu.

Russel sa strašne trápi hmm…jedna kvali,porucha a len len nástup do poslednej časti a druhý,zlé nastavenia a Kimiho šťastie…objektívne je Džordžo rýchlejší pilot…

V Redbulle ho mozno poznaju a vedia ze sa na sefa timu nehodi. To netvrdim ako nazor. Ale to ze je niekto vyborny na svojej pracovnej pozicii automaticky neznamena ze sa hodi aj inu/vyssiu poziciu a nebude tam podpriemerny.

Prestavka je dlha :slight_smile: Treba daco dat, tema dobra, hadam bude bavit cely rok :slight_smile:

Presne tak. Netvrdim, ze je to Lambiaseho pripad, ale to, ze je clovek dobry skladnik ci dokonca veduci skladu z neho nerobi dobreho adepta na manazera logistiky. Vyssie pozicie vyzaduju ovela viac skillov a manazerske schopnosti nema kazdy. Vid Binnotto. Ako motorar dobry, ako sef teamu zlyhal

1 lajk

Kubala, Pavlik, vy by ste boli bez Verstappena totalne strateni. Vidim ze aj diskusia tu upada, myslite, ze to nazeniete tym, ze denne spravite 3-5 clankov a z toho aspon jeden je o Verstappenovi, bud kam prestupi alebo ako stale niekto komentuje ze sa mu aktualna F1 nepaci :rofl:

Mne Verstappen nevadi, ale to v celej F1 fakt neni o com inom pisat? Len spekulovat o tom, ci skonci v McLarene, Mercedese, Ferrari alebo odide? Aj sprosty vie, ze Verstappena v RBR nic nedrzi, neni Mateschitz, neni Marko, neni Horner, nebude GP. Takze bud skonci alebo pojde inde ak nebude dobre auto, co nie je.

Naco by ho akoze chcel Wolff? Ma Antonelliho a auto ktore nikto tak skoro nedobehne, takze mu tam staci aj Antonelli s Russellom, nepotrebuje Verstappena. Navyse, Verstappen si rad otvara usta a Wolff potrebuje poslusne op1cky, otrokov, jednoduchych ludi co budu valit jeho korporatny styl. Antonelli je jeho odchovanec, s tym sa machruje lepsie ako s tym, ze ziskal Verstappena. Ziskat Verstappena prenho malo zmysel ako kopanec do Hornera ze mu ho preberie, teraz uz to nema vyznam, kedze tam Horner nie je.

prva veta naprosty suhlas a to tvrdim aj ja, ze pre wolffa a aj mercedes je lepsie spravit z antoneliho alebo aj z russella viacnasobneho majstra kedze obaja su to ich odchovanci a to je lepsie pre hladkanie si ega ako kupa najomnho zoldniera

s druhou vetou to ale vidim inak. sice kopanec hornerovi by bol dobry bonus, ale wolffik chcel maxa hlavne v case ked jeho osobne do guli kopol lujzo a usiel mu do ferrari. vtedy sa zacalo vo velkom pisat o tom, ze wolffik ma enormny zaujem o maxa a uz uz sa ide podpisovat zmluva a odvtedy novinari tu temu maxika do mercedesu pravidelne recykluju. lenze dnes naozaj nieje pre mercedes a ani pre wolffa maxik uz taky dolezity

ak to bude vypadat, ze antoneli ziska titul tak by musel byt wolff a aj cele vedenie materskeho mercedesu + ineos na hlavu padnuti ak by k nemu posadili minimaxa. z antoneliho ktory vyhrava tituly dokazu marketingovo ziskat rovnako vela ak nie viac ako z minimaxa

Naozaj vidim pre Maxa realnejsi McLaren. Ide tam aj GP a mam pocit, ze Max nechce jazdit u Wolfa, lebo by mu zatrhol ine série. Zak by s tym podla mna problem nemal.

To zas ja si myslim, ze Wolff bol pomaly rad, ze Hamilton odisiel sam. Aj ked ho to zabolelo na srdiecku, ze rozhodol Hamilton a nie on, vo finale ho aspon nemusel vyhadzovat. Ten by sa uz totizto v Mercedese nepozbieral.

O Russellovi netvrdim, ze je zly pilot, patri medzi tych lepsich na roste ale nie je to hviezda. Ani z jazdeckeho hladiska, ani z marketingoveho. Tam ma mizivu hodnotu. Preto vtedy Wolff mohol chciet Verstappena, nevedel, ci Russell potiahne team a ci ma schopnosti na titul. Antonelli bol tiez otaznik, v nizsich seriach moze byt sebelepsi, v F1 mu to ist nemusi. Verstappen je overena kvalita aj jazdecky aj marketingovo. Dnes vsak Wolff nema najmensi dovod si s Verstappenom lamat hlavu. Antonelli sa zatial Russellovi minimalne vyrovnava a auto je daleko pred konkurenciou.

1 lajk

McLaren bude hoodne dlho v nevyhode oproti Mercedesu po motorovej stranke, to si Wolff poistil. Takisto si nemyslim, ze by to u nich s Verstappenom fungovalo. Vyhodia Piastriho ktoreho znevyhodnovali aby zobrali Verstappena? Ten nie je zrovna vzorovy priklad jazdca, ktory posluchne teamove prikazy ak maju zvyhodnit kolegu

zas az tak rad urcite nebol, lebo to pre jeho ego bol riadny uder :slight_smile: a tiez nemal pripravenu nahradu za lujza. to najlepsie ilustrovalo to, ze on s takouto alternativou absolutne nepocital, ze by lujzo skoncil. on nemal koho do tej sedacky posadit aby to bola akoze rovnocenna nahrada. antoneli bola taka z nudze cnost, aby mohol hovorit, ze sa nebal dat sancu svoju objavu hned v top time

a ktovie co si teraz myslia obaja lujzo aj wolff, ze ci to priliz neprespekulovali, ved s tymto autom ak by trosku odstavili russella(prinajhorsom nejakym saponatom vo volante) mohli z lujza spravit 8,9 a mozno aj 10 nasobneho :slight_smile: a to teda hlavne lujzo si moze buchat hlavu o stenu, ze predsa len neostal v tom mercedese

To uz je sucast hry. V danej chvili to vyzeralo ako dobre rozhodnutie, Hamilton asi tazko hladal motivaciu a potreboval zmenit prostredie. Dovtedy bol v Mercedese kral, hned prvy rok ho Russell tusim dal a s autom absolutne tapal. Mozno si nahovaral, ze stratil tu auru hviezdy pred mechanikmi, inziniermi ked sa tak trapil. A chcel zmenit prostredie. Preto hovorim, ze podla mna by sa mozno v Mercedese uz ani nepozbieral.

Taketo rozhodnutia k tomu patria, je kopa pilotov, co by mohla o zle nacasovanych prestupoch rozpravat. Hamilton mal 2x obrovske stastie ak ratame aj jeho nastup do F1. Ani ten prestup do Ferrari sa neda oznacit ako katastrofa

1 lajk

:rofl::rofl::rofl::rofl:…všetci ho chcú,ako našich futbalistov…

To si tedy nemyslím, že byl Wolff rád… Jednak rána do ega, ale pak i byznys. On byl prakticky na 100% plán, že Lewis pojede ještě 1-2 sezóny a pak odejde a zůstane trvale ambasadorem Mercedesu. Tohle jim jeho odchod do Ferrari totálně rozbil…
Mimochodem to nyní vypadá, že to pěkně zpackal hlavně Lewis - kdyby odjel ještě jednu sezónu v problematickém autě (ale lepším než poslední rok starých pravidel Ferrari), tak letos mohl získat vysněný 8mý titul a pak slavně skončit. Všichni by byli naprosto happy, ale rozhodl se holt jinak…

Tak to ho podla mna Wolff zle odhadol, alebo nevylozil na stol vsetky karty. Musel vidiet, ze Hamilton je nestastny zo situacie v ktorej je. Hamilton v marci povedal, ze Mercedes zrejme zacal s vyvojom skor ako vsetci ostatni. Podla mna mu Wolff o tom moc nepovedal, ze ako na tom su a ze staci pretrpiet jeden rok a bude dobre. Alebo proste Hamiltona zlakal cierny skakajuci konik a bolo. Ja si moc nemyslim, ze Hamilton tuzil byt ambasadorom znacky, on ma strasne siroky zaber kde sa chce ukazovat a po skonceni pretekarskej kariery by ho vazby na Mercedes a ich sponzorov mohli obmedzovat.

Tak ako tak, nakecalo sa toho hafo, ako je Horner egoista a sprava sa ako pan sveta, Wolff je ocividne este horsi co si mysli, ze moze kontrolovat vsetko. Od pravidiel, cez riaditela pretekov az po rozhodovanie ludi ako nalozia so svojou buducnostou.

Wolff tu vsak z toho vysiel ocividne lepsie. Bude trvat, kym Mercedes vsetci dobehnu, zatial Hamiltona ani Verstappena k vitaztvam nepotrebuje a obaja su odstaveni rychlostou ich monopostov, takze ich nema ale nie su prenho ani hrozba. Wolff ma auta na prvych miestach ako chcel a Hamilton ma cervene auticko ako chcel, takze v podstate su vsetci spokojni :rofl: