Montoya by Verstappenovi zalepil ústa: Za kritiku mu udeľte osem trestných bodov | Magazín F1 - F1online.sk

To mi připomnělo toho borce, který se v TV chválil, že jezdí zadarmo. Jen si kvůli tomu nechal udělat solární systém za 300 tisíc.
Oponent mu řekl, že si koupil cisternu nafty a jezdí taky zadarmo.

Já si teda nemyslím, že kritika soutěže je pozitivní reklama.
On je strašný rozdíl, když se jezdci, týmy a atd hrotí mezi s sebou, v tomhle byl rok 2021 a rivalita Mercedesu a RB peak moderní formule, a mezi tím, když účastníci nakládají na samotnou soutěž.
V tom nic pozitivního nevidím, tyhle prohlášení s sebou strhávají náladu fanoušků a to pro soutěž pozitivní není. Pocity fanoušků jsou pro show zásadní.
Ale třeba je to jen můj úhel pohledu :slightly_smiling_face:

1 lajk

Může být. To máš stejný názor jako Evap. Ale tohle se potvrdí přesně v okamžiku, kdy F1 zavede nějaký “náhubkový zákon”.

Protože zacpat ústa pilotům jde snadno.

Je to smutný, trendem poslední doby je chovat se zodpovědně, ctít autority, dodržovat tradice a zákony, brát ohledy na všechny a kupovat si věci které nepotřebuju za peníze které nemám… Ale hlavně nechtít žít život, protože to nemusí být bezpečné a mohlo by to někoho omezovat…

Paradoxem je, že tak jako mě můj taťka celý život něco zakazuje, protože se to prý “nedělá”, tak já svého syna neustále motivuju k rebelství proti hlouposti a autoritám, protože to tak “má být”

Ten střet generací je úžasný…

Pro mého syna je inspirující Ray Dalio a třeba i Barack Obama, moji hrdinové jsou Viktor Bout, Ross Ulbricht a Jordan Belfort… Míváme krásné a inspirující debatní večery, na které už chodí i jeho kamaradi ze školy :smiley:

2 lajkov

Mám na první dobrou trošku jiný pohled na věc, ale dost styčných bodů tam je.

Na chování se odpovědně a respekt k autoritám nespatřuji nic špatného, dodržování zákonů mi v zásadě také nepřekáží, byť nesnáším tradice, nebo “tradiční chování ala takhle to děláme vždycky”. Klidně i akceptuji “žití” na dluh, pokud je propojeno s odpovědností a je odůvodněno momentální lidskou potřebou.

Co se mi ale poměrně protiví, je paradoxně totální intolerance k porušování pravidel a rigidní, byrokratické lpění na jejich dodržování za každou cenu, tak typické v ČR.

Taktéž se mi nelíbí snaha zalíbit se na vlastní úkor, jen abych byl cool, nebo měl věci co mají ostatní, nebo patřil do nějaké skupiny. Chci aby lidé žili především “svůj život” a ne život někoho jiného.

Přestože jsme my dva určitě úplně jiní, zajímalo by mě kolik styčných bodů bychom našli. Možná žádné, ale ta diskuze by mohla být zajímavá. :upside_down_face:

Ale moji hrdinové jsou jiní, Ceasar, Octavián (Augustus), Justinián, Belisarius, Narses, Voltaire, Robespirre, Marat, Danton, Desmoulins a kupodivu Churchill. :grinning_face_with_smiling_eyes: Dost různorodá směska.

3 lajkov

To Ti moc přeju, užívej… Tohle období, kdy se nejdřív z dítěte a potom z puberťáka (většinou na zabití :smile: ) stane už skoro plnoprávný kamarád je pěkné.

5 lajky

Tak to mě pobavilo, vždyť to všechno byli rebelové, vzpírající se systému, autoritám a dokonalí revolucionáři…

Myšlenkoví předchůdci mého Jordana Belforta :smiley:.

Jsi taky padouch, ale ještě to možná nevíš :love_you_gesture:

1 lajk

@tiMur Přemýšlím čím přispět, kdo vlastně byli moji hrdinové. Asi nejspíš třeba John D. Craig nebo Tony Fitzjohn, pokud je někdo zná. Co teda jsem :smile: ?

2 lajkov

Bohužel neznám, ale ty z naší trojice budeš nejvíc mířit k řádu a pravidlům, bych si tipnul. Ale taky bych se na tebe úplně nevsadil jako na “hodnou holku” :grinning_face_with_smiling_eyes: Máš moc rozvolněný názor na nejrůznější šedé zóny a jsi příliš shovívavá k drobným lumpárnám pilotů. :wink:

@Triper Proto jsem psal, že na první dobrou “mám jiný pohled na věc”. Jenže já mám takové hrdiny, ale úplně s nima krok nedržím.

A nezapomeň, jsi asi jeden z mála, kterému ten život závidím a to já jsem se sebou spokojen.

A padouch být nemůžu, fandím Maxovi a víš jak to je “jaký pán, takový kmán” :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 lajkov

Lvici Elsu jsem četl, a jediného D.Craiga, kterého znám je ten, co hrál 007 :smiley:

1 lajk

Tak ten to nebyl, i když by to podle životopisu klidně zvládl :smile:
https://en.wikipedia.org/wiki/John_D._Craig
Lvici Elsu máš dobře, i když Tony Fitzjohn se k G. Adamsonovi připojil až poté. Je to ovšem taky hodně zajímavá osobnost.
Společnou budou mít asi opravdu velkou míru nezávislosti, to je asi to, co mě fascinuje. Jestli a nakolik se takoví lidé dostávají do kolize s pravidly mi nepřipadá úplně podstatné, vlastně úplně nepodstatné :smile: . Nijak mě to nepohoršuje, spíš celkem baví, ale většinou je to ztráta času.
@tiMur

1 lajk

Kdo ví co podnítilo Tvůj směr k hledání idolů?
Možná to byla Joy Adamsonová, nebo třeba Jacques Cousteau, kteří mediálně utvářeli náš vztah k přírodě. (Mimochodem Volání divočiny byl první film, který jsem viděl v kině).

1 lajk

Volání divočiny mi z dětství taky utkvělo. Víš ale, že Joy Adamsonová byla osobně hodně složitá a život s ní byl všechno, jenom ne jednoduchý? To ve filmu nebylo :smile: . Mmch, viděl jsi film Elsa, lvice, která změnila svět? Popisuje skutečnost kolem celého příběhu Adamsonových. Vystupuje tam také sir David Attenborough, který se zítra dožívá plných 100 let! To už musí dát :smile: !

2 lajkov

Film Elsa, lvice, která změnila svět jsem sice neviděl, ale jednu takovou Bio kamarádku mám, tak možná dokážu být trochu v obraze. :grin:
Páni, stovka to už je něco. :bouquet: :clap: :bottle_with_popping_cork:
To je dar pro lidi, kteří bývají hodně aktívní a nejezdí na kole po silnicích.

1 lajk