Ojojoj - to mi veľmi pripomína Whitmarsha po sezóne 2012, ktorú končili podobne ako de facto najrýchlejší, aj keď tratili na spoľahlivosti. Nebyť nej bol by možno tiež PK alebo aj PJ.
Tiež rok pred výraznou zmenou pravidiel vtedy hovoril ako “auto na 2013 musí byť koncepčne nové, lebo máme pocit, že potenciál tohto sa vyčerpal”.
Ako to dopadlo vieme - McLaren siahol dosť mimo, zo skoro naj auta sa stalo beznádejne 5. bez jedného pódia a ani na rok 2014 neboli zďaleka excelentne pripravení. Veď mali čo robiť, aby neskončili najhorší z tímov poháňaných vtedy nedosiahnuteľným Mercedes motorom.
Nemyslím, že to teraz je nevyhnutne podobná situácia - predsalen vývoj je inde, aj to čo Brown hovorí ak je to pravda je, predsalen čosi trochu iné.
Ale tak trochu to tým zaváňa a možno vo mne rastie skepsa aj preto lebo (a) McLaren mám celkom rád a (b) stále celkom nechápem čo sa im tento rok podarilo, hlavne s možnosťami ktoré majú.
Ale tak trochu mi vždy vychádzalo, že to bolo paradoxne aj tým postupným systematickým vývojom a že auto bolo v základe kompaktné, predvídateľné, dobre nastaviteľné.
Takže berúc do úvahy zvýšený tlak + aj tak znížené možnosti po zisku PK, dúfam, že to jednoducho neprestrelia. Ako píšem, nebolo by to prvýkrát.