Mohol som vyradiť aj štyri alebo päť monopostov, vydýchol si Alonso | Magazín F1 - F1online.sk

Tak jsem prohledal telefon a nejblíže ke krokodýlovi mají tito krasavci.

A teď šup zpátky do ignoru, kluci.

Ty miliardy mi stejně ani nezkusíte vysvětlit, páč nejspíš ani netušíte, kolik to má nul…

5 Likes

Kvůli pajtce musím být doma, tak jsem si trochu povyrazil, ale už co nevidět zase budu skákat přes kaluže, takže nastane dieta. :grin:

Někomu se tam rozvázala šňůrka od bot. :slightly_smiling_face:

1 Like

Jsi dobrej. Pak pošli ještě fotky jak se potápíš do 70m.

2 Likes

Květen 2025
Art Exhibition: “Aeroform & Emotion”
Umělecká výstava spojující prvky aerodynamiky s moderním designem.
Instalace zobrazující estetiku rychlosti, tvarů proudnic a techniky inspirované motorsportem.

Guest Chef: Chef Yuki Tanaka (Japonsko)
V rámci konceptu Restaurant Ikarus – Guest Chefs bude celý květen vařit japonský šéfkuchař s michelinskou hvězdou.
Menu zaměřeno na fúzi japonské tradice a evropské kuchyně.

Letecké dny Hangár-7 – 17.–19. května 2025
Letecké ukázky, výstava letadel Flying Bulls, přednášky pilotů a interaktivní simulátory.

Červen 2025
Art Exhibition: “Wings of Innovation”
Výstava zaměřená na technický pokrok ve Formuli 1 a letectví – kombinuje fotografie, modely a interaktivní technologie.

Guest Chef: Chef Bruno Silva (Brazílie)
Exotické menu s důrazem na autentické brazilské chutě a kreativní prezentace.

Red Bull Racing Heritage Days – 21.–23. června 2025
Prezentace historických monopostů F1, setkání s technikou Red Bullu, možnost prohlídky částí motorů a aerodynamických prvků.

1 Like

Nespočet pretekárskych aut váži tonu. LeMans, WRC, Nascar, DTM, GTčka, Supercars, Dakar, Topfuel dragster, trucky, drift. Väčšina motošportu je 1000kg+ a funguje to.

150 čoho? :eye:

Honzík a čísla, nekonečná kapitola.

Nezdá se Ti úchylné srovnávat trucky s F1?

1 Like

Asi Hřiven.
image

@spineIesssheep nemyslel, aby si stahoval fotky z netu, ale používal vlastní.
Samozřejmě očekáváme do toho tvůj výstup, jak tu všichni mají dělat něco smysluplného, přitom ty píšeš jen o tom, aby někdo dělal něco smysluplného, to ti přijde smysluplné?
Jinak to číslo na vývoj motorů bych ti vysvětlil, problém je ten, že jsem si volal v neděli s klukama z Hondy a ty nechtějí tyhle čísla dávat veřejně, protože budgetově samozřejmě Honda jede aktivní politiku navyšování při potřebě, takže ty finální čísla se budou lišit

1 Like

On zas datovej analytik není schopnej si najít i běžný info na netu?:thinking:

Asi to bude číslo za všechny automobilky, včetně výroby motorek a kyselin.
Především kyseliny spolknou momentálně větší díl peněz a nejspíše bude v téhle částce i vývoj baterií.

Dík, takhle by to vypadalo, že už v květnu by mělo být otevřeno. Jako hlavní organizátor výjezdu počkám do poslední chvíle a operativně rozhodnu :smile: . Dám vědět.

Napísal si

1 tona je úplne OK na pretekárske auto.

1 Like

To je stale vela. Honziho je opat za vola, nic nove. On a cisla nikdy neboli kamarati, ale toto je zakladna skola, to prekvapil aj mna ako zle je na tom.

Kdyby jsi uměl vyhledávat na googlu, tak tu nejsi za blba. I když vlastně to jsi i tak skrze tvůj 6 účet tady, well

Čísla z 2019, nezahrnující údržbu, výrobu ani vývoj pod “zamrznutím” - Honda loni, kdy se objevil problém s motorem u Maxe.
Doufám, že si dokážeš alespoň přeložit část článku

3 Likes

Já přesné čísla neznám, takže se nemůžu hádat, když sám nemám přesné argumenty.

https://www.autosport.com/f1/news/f1-news-how-f1-has-stopped-insane-engine-spending-war-4982262/4982262/

Pro doplnění, ale tak někteří očividně umí jen urážet bez normálního fungování

Jsme na stránkách F1, tak můžeš hádat jaké vozy jsem měl na mysli.

Výrobce: Odhad nákladů na vývoj motoru
2026

Mercedes 250–350 milionů EUR
Ferrari 250–350 milionů EUR
Honda (Aston Martin) 250–300 milionů EUR
Pohonné jednotky Red Bull/Ford 400–500 milionů EUR
Audi (Sauber) 300–400 milionů EUR

Tohle oficiálně říkají auditoři…

Za mě je to i tak více, než jsem čekal.
Hlavně u Redbullu, tam jsou ale započítané i technologie, které už ostatní nemuseli pořizovat.

1 Like