Mohli si Sainz a Hülkenberg vymeniť miesta? Podľa PlanetF1.com sa o tom diskutovalo | Magazín F1 - F1online.sk

Vo Formule 1 sú prestupy jazdcov bežné ako v každom inom športe. Ak však odrátame výmeny medzi tímami vo vlastníctve Red Bullu, len veľmi vzácne sa stáva, že dôjde k priamej výmene jazdcov medzi dvoma tímami, ako napríklad v NHL. Niečo také však podľa niektorých zdrojov bolo na stole medzi Audi a Williamsom.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/241943/mohli-si-sainz-a-hulkenberg-vymenit-miesta-podla-planetf1-com-sa-o-tom-diskutovalo

Ja bych to videl tak, ze ze zacatku to bylo Audi co projevovalo zajem o Sai, kteremu ale Audi nebylo jako zacinajici tym dost dobre a sel na zaklade slibu do Will.
Pote co zacala sezona a vsichni vidi kde Audi a Will jsou a kde nejspise na konci sezony budou, to byl Sai co skrabkal Audi na dvere.
Ty mu dali, ale slusne kosem a nejspise to zustane tak kde je.
Sai je daleko drazsi nez Hul, provazi ho taky aura jezdce co nechce hrat “ druhe” housle a to dost tvrde a oni nechteji nic riskovat na pohode vztahu Bortoleta ( jejich nove hvezdy) a klidase Hul..

4 lajkov

Sainz je hlupak, vsetci vratane jeho otca mu radili, ze ma ist do Audi. On sa pchal do uplne patetickeho Williamsu asi z vidinou, ze by mohol neskor urvat mieto niekde v Mercedese.

1 lajk

Môj odhad je, že skôr priveľmi dúfal, že Williamsu sa podarí to čo McLarenu. Ktorý on sám trochu neuvážene opustil - isto Ferrari sa odmieta ťažko, ale že tam ide k Leclercovi hrať druhé husle muselo byť jasné. Tak či tak ale bude mať 33, takže pri súčasných vekových reláciách už ide aj tak skôr o posledné sezóny.

4 lajkov

a co by dosiahol do dnesnych dni v audi, co nedosiahol vo williamse?

audi zacne vyhravat ak vobec najskor o par rokov, realny termin je najblizsia velka zmena pravidiel

navyse s williamsom podpisal sainz taku zmluvu aku by s audi nepodpisal a to, ze ak dostane moznost odist do top timu tak ho williams pusti. si mysli, ze by mu audi dalo takuto klauzulu do zmluvy? to asi tazko. takze keby sa uvolnilo miesto napr. v rb na buduci rok tak tam sainz kludne moze zaklepat na dvere a vie, ze je volny a moze o tej sedacke rokovat

A kto by ho reálne chcel v top tíme? Všetci nadávali keď prišiel Hamilton že Sainz je lepší ale minulý rok ho porazil Albon a tento je len o bod pred ním :grinning_face: Sainz si myslel že sa zopakujú roky 2014-2016 keď Williams vyskočil a zbieral pódia vďaka Mercedesu. Teraz chodí žobrať o sedačku v Audi

2 lajkov

druha polka minulej sezony bol uz jednoznacne lepsi od albona a aj tento rok je tiez jednoznacne lepsi.

a kto by ho chcel, kludne aj rb ak by prisiel o miniho

audi je long shot, ale urcite kratsi ako ostavat vo Williamse.

3 lajkov

vitazstva(v pretekoch) audi su vzdialene nie o nic menej ako tie vo williamse

williams potrebuje zlepsit auto a moze vyhravat, audi potrebuje k tomu este aj zlepsit motor

Čo si blázon? Oni potrebujú oveľa viac ako len zlepšiť auto.. Navyše Sainz prehral aj napriek tomu že mal pódium a to už je čo povedať.. Do RB možno áno lebo má už nejaké skúsenosti pomôcť získať titul nejakému talentu

1 lajk

co viac ako zlepsit auto potrebuju? motor maju najlepsi aj ked nie najspolahlivejsi. ked zlepsia auto mozu zacat vyhravat. audi by nepohlo dne ani keby malo najlepsie auto zo vsetkych lebo ma slaby motor

ak myslis minulu sezonu, tak prehral preto, ze mu dlho trvalo kym sa prisposobil autu, ale ked to zvladol tak zacal uplne jednoznacne nad albonom vyhravat a tuto sezonu je jednoznacne od albona lepsi

2 lajkov

Chápem point, ale on je Carlos dvojnásobný majster sveta so silnou osobnou značkou? Ktorého mimochodom vyzerá tiež už nikde do špičkových tímov bojujúcich o titul nechcú? (čo ma mrzí, ale tak holt život)

Keď sa na to pozrieme z hľadiska vekového zloženia, od Carlosa sú momentálne starší len

Fernando (45) a Lewis (41) - viacnásobní šampióni so silnou osobnou značkou a áno aj stále výkonnosťou, otázka je či by bez tej osobnej značky ešte také miesto mali, napr. Lewis tento rok výborne, ale netitulový jazdec by asi po 2025 podobnú šancu vo Ferrari asi už nemal

Nico (o dva dni 39) - sympaták a treba mu nechať, že v podobnom veku ako je teraz Carlos klinickú smrť kariéry prežil a vrátil sa ako spoľahlivý robotník do druhej polovice poľa

Podobné prípady sú aj Sergio (36) a Valtteri (o 11 dní 37) - pravda ktovie, kde by boli keby nebolo Cadillacu, ktorý zrejme ešte 1 max 2 sezóny asi povozia na posledných priečkach a pravdepodobne tiež koniec

Celkovo je vekový priemer v F1 teraz cca 28 rokov, aj to vďaka Fernandovi a Lewisovi. Carlos má 32. Takže áno “ide aj tak skôr o posledné sezóny” - v zmysle 60-70% pravdepodobnosť na 3-4 sezóny a je otázne akej kvality. Hocako Carlos jazdí tento rok podľa všetkého výborne, hoc to nie je tak vidieť. Minimálne Edd Straw z The Race je o tom presvedčený.

Carlos mal podla mna vo vysledku celkom smolu. V Toro Rosso podaval velmi dobre vykony, ktore by ho za normalnych okolnosti bez problemov kvalifikovali na miesto v Red Bulle, kde by so spravnym nacasovanim so svojimi jazdeckymi kvalitami pokojne mohol brat titul. Ale tak, stal mu v ceste Max, nad ktorym by sa nepresadil nikto zo startoveho pola.

V McLarene tiez podaval skvele vykony, suhlasim s tebou, ze odtial nestastne odisiel do Ferrari, keby tam dal ten dlhodoby commitment ako Norris, zase by mal minuly rok sancu ziskat titul. Ale ferovo treba povedat, ze kto by v roku 2021 cakal, ze McLaren bude perspektivnejsi tim ako Ferrari?

Vo Ferrari zase jazdil dobre, s vynimkou prvej polovice sezony 2022 boli s Leclercom viac-menej vyrovnani, mozno mal Leclerc celkovo marginalne navrch, v kvalifikaciach aj viac nez marginalne. Ale tiez tam viac nez na to, ze by Leclercovi hral druhe husle, doplatil na to, ze Ferrari mu jednoducho nedodalo techniku na boj o titul. S tym teda, ze aj napriek Hamiltonovym tohtorocnym vykonom stale celkom nevidim opodstatnenie jeho nahradenie Sainza.

Po odchode vo Ferrari uz nemal co robit. Williams, Audi, to je za mna uplne jedno, obidva timy sa dalsie dva-tri roky aj tak nedostanu zo stredu pola. Cely projekt Audi je vzhladom na stratu na motor Red Bull tak ci tak celkom prepadak.

Aby som to zhrnul, vsade, kde sa Sainz ocitol, jazdil naozaj dobre, cize na vykonoch to nezlyhalo. Ano, asi mu chybal ten “edge” v porovnani s niekym ako Verstappen (komu nie) a da sa urobit aj case, ze s takym Leclercom si mohol poradit, ked sa chcel naozaj prihlasit ako jasny kandidat na majstra sveta. Ale taky Norris alebo Russell podla mna v ramci svojej kariery nejazdili zasadne lepsie nez Sainz a vitaznej techniky sa dockali.

1 lajk

Sainz je jenom další z příkladů toho, jak malé okno pro úspěch F1 nabízí. Většině jezdců, kteří by byli schopní titul přivézt, se neotevře nikdy. Proto je tak ošidné porovnávání kvality samotných jezdců.

1 lajk

45-ročného Alonsa, ktorý je podľa mňa stále rýchly a konkurencieschopný, len momentálne nemá k dispozícii dobré auto, som sem dal skôr na odľahčenie.
Čo sa týka Sainza, tak si myslím, že v F1 zostane cca do 40-tky (môj tip), tak uvidíme.