ďakujem za rozumný názor, v dnešnej dobe je kritické myslenie niečo ako šafran, hlavne tu v SVK
Mohamed bin Sulajem cíti krivdu: Pozrite sa, čo mi urobili britské médiá… | Magazín F1 - F1online.sk
A co to bude? Keby to bola normalna chyba, tak sa predsa ospravedlnia, pretoze aj oni to priniesli ako senzaciu… Vidis to prilis ruzovo
Proste prisla senzacia (zrejme zo strany predajcov pneu), tak to vypustili, predaje sa zvysili, potom to niekto korigoval, ale to uz nikoho netrapi.
Rovnako je to v pripade, ked media vedia znicit zivoty pri MeeToo, pritom X tych pribehov ukazalo, ze si to cele zeny vymysleli. Videli ste nejake ospravedlnenie? Haha
Ja nehovorim, ze nemaju prinasat informacie. Ale prinasat relevantne a pravdive informacie je v dnesnej dobe celkom rarita. Ovela viac novinarov a medii ide po senzaciach za kazdu cenu. Cest tym novinarom, ktori stale robia tuto pracu poctivo.
Presne tak, médiá sú tu na to, aby vnucovali ľuďom do hlavy to čo chcú mocné/bohaté korporácie v pozadí.
Videli sme to v prípade Kovidu a teraz Ukrajiny.
Dezolátske médiá platené rusmi ? Ja iba všade vidím, ako ukrajinské drony zničia ruské jednotky. A potvrdia tie straty aj ruske médiá. Ukrajinci zničili ten tank a tamto obrnené vozidlo. Pritom na každom videu je nejaký sedlák s kalchom v ruke a nejaké staré vraky obrnených vozov. A plný internet je toho, ako ukrajinci ničia rusov, pritom situácia je úplne opačna. A ty tu píšeš o dezolátskych médiách platených rusmi ?
To vidime pravidelne ako ruské jednotky ničia tie ukrajinské ?
Koľko techniky a žoldákov tam už pomrelo a ukrajinská strana nic nepotvrdila ? Toto je presne tá sila médií, ktore tlačia … do hláv.
Radsej som sa to snazil ukazat na menej kontroverznych prikladoch, preto som zvolil tie dva
Vyrobci zbrani uz zalozili novy konflikt takze se da predpokladat ze projekt Ukrajina brzy skonci, Staty a EU uz podojily dost.
Kopa správ v médiách čerpá zo statusov na sociálnych sieťach, takže pravda je to čo je na Twitteri (x) lebo odtiaľ to opísal novinár. Pred tým to boli 4 súkromné firmy, odkiaľ si čerpal zahraničné správy (AP, Reuters, Bloomberg…)
Ruska agentura TASS
Je uplne jedno, ci sa mi to paci alebo nie, zijeme v tomto svete a musime sa prisposobit, medialna gramotnost je dnes uz nutnostou. Problemom je, ze casto absentuje, subjektivne mam dojem, ze u vacsiny populacie Slovenska.
Media si uz z principu nemozu robit co chcu. Ty si ten, kto sa dobrovolne rozhodne konzumovat obsah niektoreho z nich. A pokial uz konzumujes obsah nejakeho media, je len tvoje rozhodnutie ako ho spracujes.
Ty mozes fungovat bez medii, ale media bez teba nie. V dobe kamennej Pravda.sk neexistovala a sme tu. Problemom nie su media, ale to, ze nam, na Slovensku, chyba medialna gramotnost.
Ano, su media, ktore zamerne manipuluju. Zjednodusene, staci pokial clanok vyvola silnu emociu a prostrednictvom tejto emocie sa informacia z clanku dostava lahsie do mozgu. Silne emocie (strach, hnev) potlacaju racionalne myslenie, je to pudova reakcia. Ale tu ide o weby ako Infovojna, nie o Pravda.sk
Nevidel bych to tak cerne, zaklad je si uvedomit ze nemusis nic a pokud mas pocit ze jo, jses obet stereotypu.
Na medialni gramotnost zapomen, pouhy novinarsky alibismus. Ja nemam povinnost litat po svete a zjistovat co jsou fakta a co ne, jenom proto ze ten co sedi za stolem se citi jako buh.
Politici chodi zvanit do detskych pokoju mladych youtuberu kteri se na tom snazi vydelat par drobnych, navzajem se pomlouvaji, ti stejni pak vecer nalezou do TV poradu a furt dokola, vazne me zajima kdy vlastne pro nas pracujou kdyz je tak bozsky platime.
Zvykat si na to nehodlam