Mikrofóny boli stále zapnuté. Sponzor nechtiac prezradil, že Colapinta čaká debut v Imole | Magazín F1 - F1online.sk

Nie je to tak dávno, čo nám insideri z Alpinu hovorili o tom, že Jack Doohan dostane priestor aspoň do leta, a už je tu ďalšie kolo špekulácií, ktoré naznačujú opak. Tentoraz ho však rozbehol sponzor Franca Colapinta, ktorý tvrdí, že mladý Argentínčan zažije svoj debut v Alpine na Veľkej cene Emilia Romagna.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/197125/mikrofony-boli-stale-zapnute-sponzor-nechtiac-prezradil-ze-colapinta-caka-debut-v-imole

Chudák Jack Doohan. Dostal se do pozice nechtěného dítěte a jenom se čeká, kdy ta sekera dopadne. Je mi ho líto, ale vzhledem k celkové situaci nemá ani možnost třeba upoutat jiný tým, kromě toho takový talent to asi zase není. Snad už ať ho zbytečně netrápí (a nás s ním :smile:). Aspoň se pár závodů svezl, co by za to jiní dali.

1 Like

Mám rád tyhle mikrofony puštěné “omylem”. :grin:

Jinak chudák Doohan, aniž by začaly testy, tak už byl jeho osud dávno rozhodnutý.

Nadruhou stranu Briatoremu nedal žádný důvod, aby ho nechal déle.

3 Likes

A tiež nemá za sebou silných sponzorov a fanklub, ktorí by mohli upútať konkurenciu

1 Like

Zajímavější by bylo vědět, proč ho vůbec brali.

Možná pouze potřebovali kus do počtu před prodejem celého týmu.
A doufám, že pouze přeháním.

Mně připadá pravděpodobnější, že za jeho byť krátké angažmá někomu přitekly nějaké ty penízky a zároveň to snížilo cenu Colapinta, který byl rázem navíc. No a teď budou při střídání další penízky. Ale jsem zaujatá, tak možná taky přeháním :slight_smile: .

1 Like

F1 dakedy nedáva logiku a toti je jeden z príkladov :grin:

No, tak jak jsem napsala mně to právě logiku dává :smile: . Jinak ne…

1 Like

Časová souhra okolností ve které byl středovou osou Pérez vytvořila pořádnou zápletku. Slim a spol. tlačili do Péra velké peníze. Jenže došlo k jistému selhání jak by řekl Hammond a Péro šel z kola ven.
Přitom Pérovi sponzoři F1 stále fandí.
Mezitím Colapinto nahradil Sargeanta a kupodivu zajel dva vynikající výsledky o kterých se nezdálo ani Williamsu a celý okolní svět rázem zpozorněl. Dokonce i Helmut s Hornerem šli do Williamsu sondovat jestli je Colapinto k mání. Prý nebyl. Pak přišly dvě těžké havárky a RB ztratil o Colapinta zájem.

Jenže Renault vycítil, že Colapintova hodnota haváriema pořádně klesla, ale jeho sponzoři zůstali a byla by velká chyba je trochu nepovodit na provázku a Colapinta nepustit k reparátu, který se nejspíše blíží.

Mě osobně Colapinto svou rychlostí hodně překvapil a myslím si, že tým, který mu poskytne sedačku určitě neprodělá.
Prodělal RB, který od něj dal ruce pryč.

V čem prodělal Red Bull?

Myslím, že RB odmítnutím Coplapinta přišel hlavně o sponzory Slim a spol.
Samotný Colapinto se mi zdá hodně nadějný. Jediné co se mi u něj nezdá je že má smlouvu s Alpine, ale stále zůstává majetkem Williamsu.

Nadějných kluků je, může se chytit a nemusí. Od toho má RB svoji juniorku a pokud by z ní dlouhodobě nevedla cesta výš, tak zase můžou přijít o peníze tam. Slima obětovali vědomě, když byl odejit Pérez, tak čeho litovat.

Asi litují, když zkusili druhý pokus, ale Colapinta už měl pod palcem Renault.

Pro nás fanoušky jsou ale tyhle tajemna zajímavým kořením.

O žádném druhém pokusu nevím, vlastně ani o opravdu vážném prvním. Ale nemusím vědět všechno :slight_smile: .

1 Like

První pokus byl ještě za Péreze a reparát přišel po jeho jeho oficiálním propuštění, ale ten už neměl dostatečnou propagační hodnotu.

Kdyby ho chtěli, tak ho mají. Tím spíš, když s sebou nese takové peníze a nebyla žádná konkurence, proto skončil jak skončil. Asi ten zájem nijak velký nebyl.

Podla vsetkeho len kolapintov manazment vyvija tlak.

Colapinto má stejné sponzory jaké měl Pérez. V nich vidím základ proč nevyšlo první jednání, když měl Péro přednost a neúspěch ve druhém jednání taky, když byl vyhazov Péra tak čerstvý.

Jako “vyhodili jste mi Checa, tak vám za trest nedám Franca”? No nevím, podle mě v byznysu podobná přecitlivělost nemá místo. Každý sponzor chce svého svěřence dostat do co nejlepšího týmu, a RB je jeden ze stabilně nejlepších. Co lepšího by pro něj mohl asi tak chtít, střídačku v potácejícím se Alpine? Ale já jsem přízemní cynik, to už sis mohl všimnout :smile: .

1 Like