Mickovi Schumacherovi sa v úvodnej časti ročníka Formuly 2 až tak nedarilo, avšak postupom času je to čoraz lepšie a lepšie. Miestami mal aj smolu, no posledných päť podujatí mu vynieslo druhé, šieste, tretie, tretie a druhé miesto, teda solídnu porciu bodov, vďaka ktorej je aktuálne štvrtý s 26-bodovou stratou na Roberta Švarcmana.
Tazko povedat, Raikkonenove vykony nestoja za vela, ale nikdy nie je tak zle, ze by nemohlo bat horsie. Nevraviac o tom, ze to, ze by bol rychlejsi od Raikkonena nemoze byt nejakym sposobom smerodajne- momentalne by sa aj v ramci F2 naslo hned niekolko jazdcov, ktori by to dokazali, ak su Raikkonenove vykony skutocne take zle, ako vyzeraju.
Ja by som v Alfe urcite radsej videl Schwartzmana nez tohto platica. Ale pochybujem, ze sa to stane.
Bol som skeptik, ale v posledných piatich pretekoch Mick ukazuje najlepšie a najkonzistenejšie výkony v F2. Ak sa mu podarí v podobnom duchu zvyšok sezóny a pozbiera aj nejaké víťazstvá, nemuselo by to s ním byť také márne.
Ked to Schwartzman nahodou cele vyhra vo svojej premierovej sezone tak som zvedavy na tu medialnu spartakiadu ako odovodnia, ze davaju priestor pre Schumachera.
Na druhej strane Alfa ma potencialne dve miesta volne a Haas jedno.
Vsetci prirovnavate Schumachera ml. k Raikkonenovi. Porovajte ho s Giovinazzim, ktoreho posadi Schumi, Schwartzman ci Illot do vrecka.
V F2 sa to podstatne meni druhym zavodom. Mick talent aj rychlost ma. A hlavne je vzdy lepsi v druhej faze sezon.
Miesto Kimiho pride skusenejsi jazdec. Hulk Schmi by davalo zmysel.
Myslim si, ze Raikkonenove vykony su jedna cista katastrofa. Stabilne koncieva za Giovinazzim, myslim si, ze viac povedat netreba. Este aj v tej Spa bol za Giovinazzim, dokym nevypadol.
Tolko k tym Alonsovskym 200%. Ja chapem, ze Raikkonena maju ludia radi, ale kvoli tomu sa netreba tvarit, ze to, co predvadza, je co i len trochu dobre.
Giovinazzi je momentalne lepsi nez Raikkonen a Schumacher ho podla mna urcite nestrci do vrecka. So stastim nebude horsi ako Giovinazzi. Talent a rychlost Schumacher rozhodne nema, neviem, ako si na to prisiel. Okrem mena a tucnej podpory od Deutsche Vermögensberatung v skutocnosti nema co ponuknut.
Presne na toto som zvedavy aj ja. Najvacsi gol by bol, keby Schwartzman ziskal titul, lebo vitaz nemoze v F2 stravit dalsiu sezonu, cize neviem kam by ho odpratali. Ja to vidim tak, ze Deutsche Vermögensberatung dostane o rok sancu v Alfe, potom prejde vsetkych osial podobne ako u Bruna Sennu a vtedy dostane sancu Schwartzman. Ci sa uvolnia dve miesta je otazne, nemyslim si, ze by Alfa a Haas posadili dvoch novacikov, cize to vidim maximalne na jedno miesto v Alfe a jedno v Haase. Tu ale netreba zabudat este aj na Illota, ktory je zatial tiez lepsi ako Deutsche Vermögensberatung.
Ja som to už niekde písal. Jednoducho potrebuje dobre nastaviť auto a nejako sa mentálne prepnúť. Tak ako aj F3. Každopádne Mick aj Robert to dajú vo svojom živote dosť ťažké keď zoberieme okolnosti ktoré sa stali ich otcom.
Ano, samozrejme, ze je platic, len v trochu inej forme. Je to jazdec, ktory vykonnostne nema na F1, ale vdaka menu ma podporu, ktora ho tam nakoniec dostane. Samozrejme, ze aj Schwartzman ma podporu od akademie Ferrari, ale na zaklade vykonov a nie na zaklade toho, ze jeho otec ziskal v F1 sedem titulov.
Aha takže nevadí že obaja sú vo Ferrari akadémie ale jeden je platič a druhý nie. Keby to bola s Mickom taká bieda ako ty hovoríš tak isto by tam nebol. Pozri sa na Davida Schumachera. Aj on ma meno a pokiaľ na nemýlim tak v Spa už nejazdil F3 a to Michael je jeho krstný. Nie za všetkým je meno ako si ty myslíš.
Myslim si, ze skutocne nie je dovod sa teraz hadat. Ako pisem hore, je len otazkou casu, kym sa Mick Schumacher dostane do Alfy. Nastastie je F1 miesto, kde sa naplno ukaze, ci je niekto dobry jazdec alebo len platic. Takze moze nas nazorovy rozdiel kludne vyriesit cas. Ja osobne mam velmi jasnu predstavu, aku ,rychlost a talent’’ nam Schumacher ukaze v Alfe. Ty mas svoju. Uvidime, koho predstava sa ukaze ako spravna.
Nechápem jednu vec, prečo tu nieje článok o Schvartzmanovy ktorí je v F2 prvý rok a má lepšie výsledky ako Schumacher. Veď o tom je jasné že sa do F1 dostane vďaka svojmu menu nech má akékoľvek výsledky.