Mercedesu konečne korelujú dáta, podľa Russella prvýkrát od roku 2021 | Magazín F1 - F1online.sk

Najväčšiu radosť z ukončenia éry prísavného efektu musel mať určite Mercedes, ktorý zažil najťažšie obdobie vo Formule 1. Napriek veľkým ambíciám sa mu nedarilo priblížiť k boju o titul, čo by sa však v tomto roku malo zmeniť. George Russell hlási, že je pripravený zabojovať o prvé miesto v šampionáte.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/225828/mercedesu-konecne-koreluju-data-podla-russella-prvykrat-od-roku-2021

Super, 12 výher zbývá k překonání rekordu motorů.

image

1 Like

Pro konkurenci musí být hotové útrpné právo číst články o Mercedesu.

Ja sa toho normálne desím. Všetko im funguje, všetci sú vysmiaty a asi nieje ani jedna reálna správa že by tomu tak nemalo byť. V skratke žiadne zaváhanie. Na druhu stranu po tých správach ako sú so všetkým spokojný nevyhrajú titul, budú to niesť veľmi ťažko… Rád by som si pozrel ten boj Mercedesu Ferrari MCL RB ak boh dá AM… Ale každou jednou novinkou čo čítam, tak Merc bude vyhrávať sekundu na kolo

A McL je nejako ticho… zeby im zase vyfukli titul po takej silnej zimnej prestavke :smiley:

Pokud by mel Mercedes letos ocekavat nejake technicke problemy motoru, davno by se projevily, myslim ze maji cestu k uspechu otevrenou, otazka jestli se k nim nekdo prida.

Jojo, s prezidentem za zády to budou křišťálově čisté výhry🤮

2 Likes

Mercedes by mal byt opat silny James Alison bol velmi silny hrac pri predchadzajucej generacii po vyrovnani motorovej vyhody 2018+ monopostov a koncepcne sa vedeli rovnat Neweyho redbullom. Je viac nez jasne ze ground-effect era mu proste nesedela a nikdy to poriadne nechapali. Tieto nove pravidla su viac navrat k tomu v com boli dobri. Otazka je ako velmi mu chyba Mike Elliot, ktory tiez presun na ground effect v mercedese nezvladol ale nasledne s mclarenom to pochopili.

George perfektne. Takze koreluje Vam pomer 16:1 pocas celeho trvania sutaze ako je to v pravidlach ano ?

4 Likes

isteže,podľa pravidiel merania im všetko sedí…čakal si niečo iné?

1 Like

Ano myslel som ze 18:1 nie je 16:1.
FIA potvrdila Mercedesu pocas vyvoja ze cislo 18=16 a Wolf sa toho drží.
Ja som si doteraz myslel ze 18=18 a 16=16 …

1 Like

16+2 je 18. Roztažnost materiálu, samozřejmě v nadsázce

Museli by to udělat hodně pod 16, aby to bylo pak za tepla 16.

tady byla díra v pravidlech. Popsaný princip…nicmeně nikdo neví jak to Mercedes má nebo nemá a jak to funguje .

No wolfik zatahal za nitky a 16 je zrazu 18 :+1::smile: tak sa to robi

Motor co není plnoletej, bude jezdit pomalejc. :upside_down_face: :slightly_smiling_face:

Pozri minuloročné testy, Ferrari s hviezdnym duom Lewisom a Charlesom ide na double, nakoniec sa im to o chlp nepodarilo :upside_down_face:

Senzácie zo všetkého robia novinári, lebo ich to živí.

1 Like

To jsou samé spekulace, ale zajímavé novinky unikají.

hmm…vie Ferrari zaručiť,že počas prevádzky bude hodnota 16:1 a nie ani o kúsok viac? ak by to bolo 16,1:1 tak ten motor tiež nespĺňa dané parametre a som si na 100% istý,že je to tak u všekých plačkov…že má niekto o niečo viac,je len šikovnosťou daného výrobcu motorov,či už je to Mercedes alebo RB …

Přiznávám se, že letos jsem se nižšími sériemi vůbec nezajímal a počkám si až na výkony jezdců na trati.

Ano, Mercedes za posledne 4 roky 4 najlepsim teamom.
Nevedia urobit poriadne aero a zrazu sa to ma zmenit …
A to len preto, lebo podlaha je rovná.
Klobuk dolu.