Mercedes vytiahol ďalšiu vychytávku z inej planéty: Variabilné predné závesy | Magazín F1 - F1online.sk

V Mercedese cez zimu popustili uzdu svojej fantázii. Už počas predstavenia nového auta ukázali inovatívne riešenie predného krídla, ktoré využíva šedú zónu v pravidlách, no to nie je všetko. Na rendroch zároveň naznačili, že v talóne majú ešte inú novinku. To, čo spočiatku vyzeralo ako chyba či žart, je dnes realita.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/143829/mercedes-vytiahol-dalsiu-vychytavku-z-inej-planety-variabilne-predne-zavesy

Už by měla FIA zasáhnout, jinak bude další dominance Mercedesu …

mne to pride ako inspiracia nosom na RB. Vyriesili to tak, ze mozu na kazdy okrum priniest inu geometriu zavesenia.

Chytrost nejsou žádné čáry. :+1:

2 Likes

Red Bull ti nevadí? Dvojité DRS, 4 autá

Vypada ze Mercedes vyslysel me volani po mechanicke flexibilite v oblasti nastaveni, sice jsem mel na mysli nastavitelne prvky podlahy a v ramci testu preferovat vysledky realne jizdy pred digitalnimi vystupy z tunelu.

To byl sarkazmus

Ak im vplyvom nejakého poškodenia odpadne tá vychytávečka z predného krídla bude to znamenať, že jazdia s nelegálnym monopostom ?

The Race fandí Ferrari:

2 Likes

The race na něčem jede, Sauber, jako 5 nejrychlejší? :joy:

1 Like

Tiež mi to tam divne bliká. Asi ich ťahá prvé Ferrari :slight_smile:

2 Likes

Můj tip je: Red Bull, Ferrari, Mercedes, AM, McLaren, RBVisa, Sauber, Williams, Alpina, Haas - samozřejmě je to odhad jen na Bahrajn, v Saudske se to zase od druhého místa promíchá

1 Like

Plus mínus sedí. McL a AM si všetci v predpovediach pohadzujú ako horúci zemiak, ale asi to fakt vyzerá, že AM bude best of the rest.

No takhle, podle mě z Q pohledu je AM 5, v závodním režimu 4, ale jestli bude v závodní mrežimu blízko Ferrari a Mercedesu (0,1-0,2s) tak v rukou Alonsa si myslím, že je dokáže porážet. Zrovna dneska jsem četl, že Ferrari stále trpí degradací s měkkčíma pneu a to je pro ně blbé, protože v Bahrajnu se jeli nejvíc hard a s C3 měli v závodním tempu problémy. Mercedes má zase strašně nevyvážené operation window pro jednotlivé sady, takže jednu jedou parádně a druhou uvaří bez ohledu na tvrdost. McL má problémy se spolehlivostí a chybí jim i celkový přítlak. AM zase trpí nedostatkem přítlaku na přední části, bude to teda o tom, kdo se s tím líp popasuje a zároveň bude schopný vývojem to rychle odstranit

1 Like

Všetci teraz kŕmia superpočítače dátami z testov, no McL ich má najmenej, v FP1 sa ešte budú hľadať a budú veľká neznáma. Mercedes to asi poskladá lepšie a možno ešte prekvapia. Ferrari vyzerá byť jasná 2. Vôbec ma neprekvapí, ak Fernando skončí na pódiu.

1 Like

Až na Alpine-Haas má The Race asi pravdu.

1 Like

A pride prvy zavod a vas rebricek bude uplne na ***** :smiley:
Cez testy skryvaju timy co sa da, ak nasli nejake vylepsenie cez zimu.

Akože tučný Max sa po dovolenke dlhšie rozbieha?

Uvidíme tréninky. Týmy přinesou spoustu změn a bude to jinak. :slight_smile:

1 Like

Spoustu změn? Tolik toho určitě nebude.

1 Like