Mercedes si vydýchol. Hrozba diskvalifikácie pre porušenie parc fermé je zažehnaná | Magazín F1 - F1online.sk

Milan Kubaladnes 07:29

Priaznivci Mercedesu už počas kvalifikácie sedeli ako na ihlách. Dôvodom však neboli len náročné podmienky na trati, ale aj avizované vyšetrovanie tímu pre porušenie pravidiel parc fermé. Napokon komisári rozpažili ruky a strieborné šípy netrestali.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/220665/mercedes-si-vydychol-hrozba-diskvalifikacie-pre-porusenie-parc-ferme-je-zazehnana

Já to říkám pořád, Toto má neskutečný výtlak směrem k FIA. Takhle se ta hra hraje. Pošlu to pozdě, ale mám super IT, které se postará o to, aby to bylo včas. :+1: :grin:

A pak tady někteří budou nadávat na IT.

F1 není mateřská školka, tam přežijí jen ti nejsilnější. Na tomhle záleží, ne na nějakých fotečkách v paddocku. Toto možná nemá ani jednu fotku s Mohammedem. :grin:

3 Likes

Vlcik a spol. maju neskutocnu politicku silu v F1. Oni nedostanu ani len maly trest za zjavne porusenie pravidiel a nieze este diskvalifikaciu z kvaldy. Na tomto by mali Johny a Fred popracovat a vyrovnat sa takemu politickemu vytlaku v F1. To je hanba pre Ferrko.:slightly_frowning_face:

1 Like

chceme Wolffa do Ferrari?

Podobný případ jako Alpine, který sice vrátil jednu Colapintovou sadu pneu včas, ale nepotvrdil to písemně. Za to dostal Renault pentli 5 000,- Éček.
Kdo ví, třeba taky došel jen pozdě mail. :grin:

Místo Elkanna?

image

Elkanna, pripadne Vasseura - akokolvek mi je sympaticky, borti sa mu to uz od minuleho roku

Já stále doufám, že Ferrari už tradičně odpískalo sezónu moc brzy jen kvůli novým pravidlům.
To se ale dozvíme až za půl roku.

Tamm su interne problemy hlboko v strukturach

3 Likes

Ferrari je příliš velká mašinerie, které stropy pořádně zavařily.

Stropy? A co jim zavařovalo před tím, než byly zavedené?

1 Like

Základní problém byl stále stejný. Ferrari se rozrostlo do příliš velké mašinerie, ale stropy jim dalo takovou malou ránu z milosti.
Radu jak z toho ven bohužel poskytnout neumím. Snad jen povyházet 90% zaměstnanců a začít budovat tým téměř od nuly.

V zásadě Ferrari funguje pořád stejně od svého vzniku, jenom postupně přibývala konkurence. Po Nikim a Scheckterovi čekali na titul 21 let, pak to utrhl/utrpěl Kimi a máme tady dalších skoro 20 let. Skoro by se dalo říct, že je současný stav normální, i když se mi to neříká snadno. Specialita Ferrari je spíš to nepřetržité zakořeněné očekávání, že to bude právě letos, a to se opakuje každý rok, i když k tomu vlastně není objektivní důvod. Což je jednak pro všechny denervující, jednak to vyvolává tlak na zkratkovitá řešení.
Takže navrhuju vyměnit jezdce a principála :smile: .

2 Likes

Já jsem nikdy Ferrari nefandil, ale vždy jsem Ferrari bral jako důstojného soupeře Lotusu, Mclarenů, Renaultu, Williamsu, nebo třeba i Brawnu a dalších týmů, kterým jsem v průběhu času fandil a dnes mi holt tohle pokrevní soupeření chybí. :face_with_diagonal_mouth:

Ferrari kolem sebe má určitou auru, aspoň pro mě. Výkony pořád patří do první poloviny pole, nedá se říct, že by nedokázali udržet stabilní úroveň v první čtyřce. Otázkou zůstává, jestli je to dost nebo málo. Pokud je to dost, tak bychom měli být všichni spokojení. Pokud je to málo, zůstává otázka, s čím vlastně takové obecné přání a očekávání porovnáváme a z čeho to permanentní očekávání nejvyšší mety vychází, protože dlouhodobě to výsledky Ferrari nejsou - bohužel.

Fia Mercedes? :stuck_out_tongue:

Problém Ferrari je možná ten, že už nemá za konkurenci pouze jeden tým, ale počet se rozrostl na tři týmy a pak to vypadá dost blbě, když je třeba až na tom čtvrtém místě.

1 Like

Proste “odoslali” pretekove nastavenia, ktore koli problemu prisli az po kvalifikacii.

1 Like

Vlcika asi nie, ale iste existuje dalsi Luca alebo Jean, ktori by sa mu dokazali vyrovnat, len ho treba najst.
Vlcik je naveky spojeny s Medvedom, to by nefungovalo.:grinning:

1 Like