Mercedes mal rovnaký rozpočet ako Williams, spomína Wolff | Magazín F1 - F1online.sk

Ako mohol Mercedes pred rokom 2013 končiť v Pohári konštruktérov na štvrtom či piatom mieste? Ako sa dokázal po príchode Tota Wolffa a Lewisa Hamiltona takto zdvihnúť? Jednoducho. Znásobil sa jeho rozpočet. Pred odchodom Rossa Brawna a Michaela Schumachera sa tím trápil a Daimler nebol ochotný investovať obrovské peniaze. Keď sa to zmenilo, zmenili sa aj výsledky, spomína Toto Wolff.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/141121/mercedes-mal-rovnaky-rozpocet-ako-williams-spomina-wolff

“So mnou sa zrodila sa trojcipa hviezda” by Toto-Christian Wolffenstein :rofl:

2 Likes

Vzdy som to tvrdil a nadalej budem, ze za Lewisovymi titulmi je bezodny rozpocet, plus 2000 zamestnancov (Brawn mal 500) - z toho vyplyvajuce nekonecne upgrady sezonneho vyvoja. To ja základ rekordov a úsmevov na pódiách. Penáze, peňeži a pěníze.

1 Like

Porovnávat Brawn s Mercedesem je zcestné.
Brawn totiž od začátku jel v nouzovém režimu a sám toho kromě usazení motoru od Mercedesu do svého vozu moc neudělal.
Navíc Brawn nevyráběl motory.

Pokud bys přesto chtěl srovnávat, tak bys musel porovnávat Mercedes s Hondou, která vůz Brawnu stavěla a taky byla výrobcem motorů.

To mas pravdu.
Je mi jasne ze top rozpocet mala aj Toyota ale zober si, dokazali to auto dostat na pole position.
Nebyt krízy, vsetko by bolo inak.
Mercedes by Brawn nikdy nekupil, lebo by ani neexistoval.

Byla to doba ve které vládlo Ferrari. Honda skákala hlavně kvůli přechodům k inovovaným motorům nahoru dolů. (Vždy kvůli pravidlům) Toyota a BMW tvrdili muziku.

urob nam vsetkym sluzbu a ked Lewis vyhra co i len jedny preteky, odfot sa a posli svoj krivy ksicht nam tu vsetkym

S tymto ta nepotesim.
Predpokladam ze ked Lewis vyhra budes stastim bez seba.
Vyhral len sto krat, to je malo …
Landovi asi nefandis ze.

Tady zas někdo přišel vyplakavat s komplexem :grinning:

2 Likes

Niektoré tímy to dosiahnu veľkou efektivitou, niektoré s helicopter money a niektoré kombináciou. Šoféri za to nemôžu. Teraz je svet iný a a k desatinkám sa hľadajú aj centíky.

2 Likes

@Hedgehog ty sbiraš mrtvy veverky?

1 Like

Vždy a všade, pri akejkoľvek ľudskej činnosti je to najmä otázka peňazí. Tak to vždy bolo a aj bude.

Pepo, že se nestydíš.

Pepa má špatnej den, tak si to někde musí ventilovat

… a dnes maj všichni (téměř) rozpočty pro F1 stejný, ale masivně se investuje do loděnic :smiley:

1 Like

Alebo do Andrettiho, ktorý maká so 120 ľuďmi na vzdušnom zámku, ktorý v cost cap vraj nie je. Už sa vie, kde v Británii to jeho tajomné Avengers laboratórium sídli? Naposledy som čítal iba o dohadoch.

To som registroval uz aj ja tu “konspiraciu”, ze andretti testuje nejakemu sucasnemu teamu (hovori sa o Alpine) veci mimo cost cap, toto keby sa prevalilo tak uz budeme mat navzdy 10 teamov (mozno 9 ak ten inkriminovany vylucia)

Andretti dostal červenou.
Sulayem nedodržel slib. :frowning:

jn, este moze skusit v 2028 pokial dovtedy nekupi Alpine alebo Haasy :smiley:

Podľa tohto dnešného článku 50 ľudí v Charolotte a 70 v Silvestone s Nickom Chesterom vo vedení ďalej makajú. Táto záhada ma ničí!