Prezident FIA Mohamed bin Sulajem sa rozhodol opäť miešať karty, keď pred domácim víkendom Fernanda Alonsa naznačil, že by sa mali opäť meniť pravidlá vývoja pohonných jednotiek v prospech Hondy. V padoku sa už našiel prvý výrobca, ktorý je pripravený o návrhu rokovať.
Skvele tak Fernando uz po stýkrát posluzi niekomu ako testovacia mulica, kde po naraste vykonu sa v stajni kde bol vyhral titul (McLaren) alebo vyhral titul motor (RB). Takze teraz opat rok, dva dotahovania, Alonso opusti Aston a niekto si v nom mozno pôjde titul … to je mozno jeho karma.
Ja sa tak pamätám že aj v predošlej ére to bol Mercedes ktorí pomoho Honde rýchlejšie dohnať stratu na konkurenciu. Nemyslel som si že Honda spadne 2-krát do tej istej chyby ale ozaj im treba trochu pomôcť. Na druhej strane to ale netreba ani prehánať keďže sa do situácie dostali vlastnými silami a máme v poli viac tímov čo odviedli dobrú prácu s novými pravidlami a zdá sa mi trochu nefér pomáhať priveľa len 1 tímu. Ktorí si za svoje problémi môže sám a má dosť finančných aj ľudských zdrojov sa posunúť do predu
Tak jestli ta baba mám být já, tak radím hlavně žádné nestandardní kroky, není k nim žádný důvod. Vlastně vůbec nechápu, jak někoho něco takového může napadnout. Je to sice smutné, ale pomohl někdo jiným týmům, které se propadly? Tady máme tým, který má hromadu peněz, motor si svobodně zvolil z dobrých důvodů, jediný jejich problém je, že pořád hledají nějaké zkratky a nechce se jim čekat. Kdo řešil Hondu při minulém průšvihu? Nikdo, prostě si to museli vyšlapat a podařilo se jim to. Ale ok, jestli třeba vymyslí úpravu ADUO, které pomůže i jiným týmům a všichni budou pro, tak pro mě za mě. Celá tahle snaha o umělé vyrovnání pole je paskvil se všemi mechanismy, nejen ADUO.
Jestli nerozumíš tomu proč to týmy dělají, tak to potom vysvětluje spoustu tvých myšlenkových pochodů. Proč myslíš, že se zavedl cost cap? Proto, že s i platíš jezdce a týmy, když zapneš nova sport? Týmy to dělají z jediného důvodu, dostanou potom možnost si vyžádat něco na oplátku, což se děje úplně běžně.
Nikoho jsem na mysli neměl. Byl to pouze slovní obrat.
Pomoc od Mercedesu může být pouze výmluvou, aby se Astonu zbavili, když od nich troubové odešli.
Zamyslel bych se v základu vůbec nad tímhle ehm nechytrým systémem, kdy je vývoj silně omezen už od roku 1 nových motorových pravidel. Máme rozpočtové strop, tak proč tak moc omezovat vývoj?
Já vím, to jsem se toho jenom chytila . Aston (celkově, včetně motoru, který si vybrali snad s jasnou hlavou) je zatím velké zklamání především vzhledem k možnostem, které má, a už i k délce působení, ale to už jsme tady psali mockrát. Důvody jsou taky jasné. Vůbec netuším, čím by si měl zasloužit nějakou mimořádnou pomoc. Pokud by se “něco” zaonačilo tak, že to vlastně prospěje i ostatním slabším týmům, tak pro mě z a mě… O jeden nesmysl víc nebo míň .
Aston se pustil megalomansky do všeho a taky megalomansky narazil.
Další problém je mladý Stroll, který nemá v F1 vůbec co dělat.
A Honda? Mě vůbec nepřekvapila, ale přesto si myslím, že odvedla mnohem lepší práci, než se nám snaží Aston namluvit.
Naopak Aston vytvořil takový paskvil jaky F1 nezažila několik desetiletí.
Ono je hlavně ve finále jedno, kdo co nezvládl. Je to jeden tým a posuzuje se jako jeden tým. Když budeš dávat na trh výrobek s využitím subdodavatelů a někdo z nich něco nezvládne, tak máš taky smůlu a ukazovat na něj prstem bude úplně zbytečné.
Ten tým je jednoduše i po pěti letech, které měli věnovat budování struktur a jejich laděni, syrový na všech stupních a motor to samé (důvody byly zmiňované mnohokrát). Tak se na tom musí pracovat a postupně to srovnat, výsledek by se při správném postupu měl dostavit, však i sázka na vlastní motor je primárně správná. Zatím máme vepředu další týmy. Pokud na to nemají trpělivost, ať to prodají někomu, kdo ji má. Nějak Aston popostrkovat dopředu fakt není důvod.
To musejí správně zanalyzovat hlavně v Astonu, kde jsou největší slabiny. Nám to nakonec může být úplně jedno. A pokud by se rozhodli jít od Hondy k jinému dodavateli, tak je to taky legitimní rozhodnutí, hlavní je, co bude na konci za kompletní auto.
Aston se může rozhodnout jít kde chce. Je otázka který výrobce by mu motor poskytl, když o Aston Mercedes nejspíše nestojí. Ferrari nevím, tak se ukazuje nejschůdnější Audi.
Přesto si myslím, že Aston zůstane u Hondy.