Robin Räikkönen je už oficiálnym pilotom jazdeckej akadémie červených býkov. Red Bull bude pomáhať rozvíjať jeho jazdecké zručnosti a ak sa potvrdí jeho talent aj v juniorských šampionátoch, môže byť preňho vstupenkou do Formuly 1. Laurent Mekies prezradil, čo sa Red Bullu na Robinovi páči.
Je to proto, že Redbull academy má už dnes postavení ve sportovním světě srovnatelné s La masia, nebo Nick Bollettieri/IMG academy. Minimálně co se prestiže a úspěšnosti týče. Co se týká zázemí a dosahu, nikdo se ke standardu Redbullu ani nepřibližuje.
no lebo Raikkonen chce svojho syna podporit, nie potopit. Preto nie Ferrari. Akademia Ferrari je cirkus, presne taky ako team. Aky vyznam by malo dat ho do Ferrari? Co maju lepsie?
A s McLarenom sa zrejme nedohodli na podmienkach, komercnych, viazanost a pod.
A posledna vec, chlapec ma 11 rokov, nikto nepovedal, ze nutne musi ist do F1, Red Bull ho urcite vie posunut aj inde kde by im pripadne vedel vratit vlozenu investiciu. Rally a pod. Nikto nevie, co ho bude bavit
Ano, to mas pravdu, ale Ferrari je večné, Raikkonen jr. nie Ti mozu cakat aj dalsich 20 rokov, ocividne im to vobec nevadi. Praveze mlady Raikkonen asi bude potrebovat skor poriadny team, nie ich trpezlivost
no tak Räikkönen ma dosť penazi a dosť kontaktov nehovoriac o jeho popularite že by nepotreboval akademiu pre syna ale biť v akademi ma svoje vyhody ale ted ktory si vybrať
Ferrari kde su ich najznamejši členovia ktory su v F1
Charles Leclerc
Sergio Pérez
Lance Stroll
Oliver Bearman
počet titulov 0
Mercedes a ich akademia
George Russell
Kimi Antonelli
Esteban Ocon
počet titulov zatial 0
Red Bull
Max Verstappen
Alexander Albon
Pierre Gasly
Arvid Lindblad
Isack Hadjar
počet titulov 4
ktomu prosim nezabudnite že je tu ešte taky Sebastian Vettel ktory ma taky 4 tutuli čiže ktora akademia je najlepšia naj uspešnejšia ? kludne vam to dam aj na vytaztva a stejny vysledok to bude a na koniec čisto teoreticky tu je ešte Meclaren a ten by bol ešte uspešnejši ale ten ktomu trochu inak pristupuje tak som ho tu nedaval ale šeci vieme kto by tu bol od nich na zaver Red bull a kademia je najlepšia volba nielen že su uspešny ale najme unich sa da dostať najlahšie do tipu F1 kedže maju vlasni junior tim a tim stale ich maju pod dohladom zatial čo Mercedes a Ferrari to musia riešiť inak