Mekies nevidí za stretnutím Josa Verstappena s Totom Wolffom odkaz pre Red Bull | Magazín F1 - F1online.sk

Laurent Mekies by si pokojne mohol napísať „vyvracanie špekulácií o odchode Maxa Verstappena“ ako svoj vedľajší pracovný pomer. Za nami je päť víkendov a zrejme ani raz sa nestalo, že by nemusel odpovedať na túto otázku. V Montreale mohol mať pokoj, keby si Jos Verstappen nedohodol stretnutie s Totom Wolffom, ktoré sa, samozrejme, muselo uskutočniť tak, aby ho každý videl.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/234530/mekies-nevidi-za-stretnutim-josa-verstappena-s-totom-wolffom-odkaz-pre-red-bull

Hovorilo sa, že ak Verstapen odíde z RedBullu, tak za to bude zodpovedný Horner, a nakoniec za to bude možno zodpovedný jeho nástupca Mekies. Aká irónia :slight_smile:

na toto si prosim ta prisiel ako? z akeho dovodu by Verstappen mal odist kvoli Mekiesovi?

Mercedesu chybí jezdecký titul 5 let. Takže jezdce jako Verstappena potřebují.

Mercedes má i bez Emila adepty na letošní titul hned dva.
Nevím jaký dává Mergl svým jezdcům platy, ale odhadl bych, že oboum dohromady dává tak jednu čtvrtinu, než dává RB Emilovi.
A to prosím každý z jezdců vozí týmu více bodů, než Emil RB.

image

¨Logika věci mi naopak říká, že Emil by byl pro Mercedes pouhou přítěží.

Hej, hej.. To naozaj?

pointa je ta, ze keby tam Horner stale bol tak by prave teraz Verstappen odchadzal koli Hornerovi.

1 lajk

:police_car_light:MAX VERSTAPPEN IN MONACO

4 Crashes
3 Podiums
2 DNFs
1 Pole position

:bar_chart::f1bigdata

Aha. Takze v skratke Verstappen odchadza kvoli sefovi teamu, nezavisle od toho, kto je na pozicii?

Spatne ked sa na to pozriem, tak mi to pride ze Horner je ten, co sa po tom vsetkom moze smiat najviac. Vyhodili ho ako strojcu problemov a pritom sa ukazuje, ze vlastne aj tak to spravil dobre:

Postavit motoraren? Odfajknut, jedine co by zohnali je Honda a vidime ze su na tom horsie ako RBPT

Nechat Neweyho ist? Odfajknut. Napriek statusu genia je teraz vidiet, ze v AM ma hlavne slovo, ma rozpocet, ma novy tunel, ma v podstate vsetko co chce a jeho auto je jednoducho paskvil. Na poslednu chvilu menil specky pre motor a vidime ako motor Hondy dopadol. Ak v tychto veciach prisiel Newey s Hornerom do konfliktu (ja potrebujem, aby motoru stacili chladice o ploche xy cm2, zariad to), Horner ho uzemnil a Newey sa urazil, vobec sa to neukazuje ako zle rozhodnutie, prave naopak. Staci sa pozriet, kde je RBR a kde AM

Konflikt s Markom? Marko ho vystval ale musel ist aj sam. Mozno mu to v jeho veku az tak neprekazalo, ale aj tak.

Vykon teamu? Kym bol Horner pevne na svojom mieste, vyhravalo sa. Akonahle sa vynorili sr4nce ohladne obtazovania ci buzerovania, zacalo to ist dolu vodou ale stale este ten titul vyhrali, prehrali az ked Hornera vykopli.

Napriek medialnemu natlaku a neustalym spekulaciam udrzal Verstappena? Odfajknut, udrzal. Horner odisiel ale Verstappenov odchod sa riesi aj tak stale.

Ano, nie je to take jednoduche ako to vyzera ked to takto napisem, ale ocividne mali uplne na zaciatku tym kravinam utnut tipec a bolo by im lepsie.

3 lajkov

tak Horny bol odideny pretoze prehral suboj o kontrolu. Uz len fakt, ze v tom suboji bol bez akehokolvek podielu svedci o jeho nadmieru dobrych vybavovacskych schopnosti. Rakusania museli byt bud velmi sebavedomi, alebo sa bali, ze stratia kontrolu. Za nitky dnes taha mlady Mateschitz a Mintzlaf.

2 lajkov

no jo. Ale tak pokial su spokojni s “sice nevyhravame, Verstappen nam zostal ale bez Hornera je tu klud a team je stale nas”, tak to tiez mozu nazvat vitaztvom :slightly_smiling_face: treba mat nastavene priority.

Horner bol takpovediac celkom optimisticky s tym co chcel dosiahnut a nevydalo

Horner mal ambicie a mal plan. Ja u RB cakam dlhodoby prepad, ale mozem sa mylit a niekto tam ma plan, ktory bude fungovat. Keby som ale vsadzal tak prva moznost sa mi zda pravdepodobnejsia. McLaren, Ferrari, Williams, vsetky velke a uspesne stajne presli odbobim sucha (alebo zanikli) ked sa kompletne vymenilo vedenie.

ja si netrufam tvrdit, ci sa prepadnu alebo sa vratia na celo.

Faktom je, ze ludia Hornera podcenuju a maju ho za sefa teamu, pritom on robil ovela viac a hravo to zvladal. teraz to rozdelia medzi viacerych a to uz sa rozhodnutia robia tazsie a nebude to mat jasneho sefa.

Je mozne, ze to ze sa este neprepadli uplne su dozvuky Hornerovej ruky

Možná se podceňuje role a celkový význam šéfa týmu obecně. A Horner je nepochybně jeden z nejlepších, bylo by spíš divné, kdyby vůbec nechyběl. Jaký byl osobně jednak nikdo z nás neví, jednak se tam vůbec dobráci moc nevyskytují.