Mekies: Max bude od Miami s autom spokojnejší, ale nečakajte zázraky | Magazín F1 - F1online.sk

Mesačná prestávka od veľkých cien prišla vhod viacerým tímom na čele s Aston Martinom, no radosť zavládla aj v Red Bulle. Rakúska stajňa si totiž uvedomuje obrovský hendikep na strane svojho šasi, ktorý chce riešiť počas apríla. Výsledkom by malo byť predstavenie vylepšení auta aj nálady Maxa Verstappena.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/231290/mekies-max-bude-od-miami-s-autom-spokojnejsi-ale-necakajte-zazraky

Jako je fakt. že RB zřejmě docela zvládl motor, tam je ztráta daleko menší, než hodně lidí předem sýčkovalo.

Problém je spíš v autě, které se moc nepovedlo a navíc má patrně i nadváhu, ztrácí hlavně tímto, ne motorem. S tím by se ale možná něco udělat dalo. Docela bych věřil, že do Miami mohou zvládnout nadváhu úplně a pokud by i poněkud zlepšili možnosti pro vyvážení auta, tak může RB celkem překvapit.
Asi ne úplně na vrchol, Mercedes bude mít nějaký náskok i v motoru a minimálně McL to bude schopen využít také, ale přiblížit by se mohli dost a při troše štěstí i občas do soubojů zasáhnout.
To jsem spíše zvědavý na Ferrari, tam mám blbý pocit, že to jejich “malé” turbo může brzy začít být spíš limitem než výhodou a tohle se bude měnit hodně složitě :frowning:
Docela bych jim úspěch přál, ale tak nějak intuitivně tipuji, že spíš Ferrari začne překonávat i RB než že by oni dotáhli Mercedes. Ale zrovna tady by mi ani moc nevadilo, kdybych se pletl :slight_smile: