McLarenu sa nevyrovnáme ani na normálnych tratiach, uvedomuje si Verstappen | Magazín F1 - F1online.sk

Po skúsenostiach s mestskými okruhmi nemali v Red Bulle veľké oči. Rakúska stajňa si uvedomovala, že McLaren bude mať s najväčšou pravdepodobnosťou navrch. Posledné víťazstvá Landa Norrisa a Oscara Piastriho však ukazujú, že papájoví nebudú vpredu len na mestských tratiach.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/172925/mclarenu-sa-nevyrovname-ani-na-normalnych-tratiach-uvedomuje-si-verstappen

Majú priviesť veľký upgrade do ameriky, takže toto môže byť len zastierací manéver. Neodpisoval by som RedBull. Navyše sa posledných veľkých cenách vrátili späť do formy.

1 Like

Ako povedal včera Eisele. Ten náskok Landa bol tak veľký aký nemal ani RB v časoch svojej dominancie. A to v Singapure… Pre mňa začína byť opäť F1 nuda. Ak si niekto užíva boj o titul takým spôsobom, že jednu polovicu sezóny dominuje jedno auto a druhú druhé, pričom na konci sa tie body cca vyrovnajú, tak prosím. Mňa by viac bavilo keby sme videli to, čo v strede sezóny(a na konci prvej polovice). Boj viacerých pilotov o víťazstvo. Ten náskok McL začína byť hrozivý. A tak ako som sa tešil na sezónu 2025, pretože sa začínali tímy vyrovnávať, tak teraz sa o túto sezónu začínam báť…

1 Like

Pár VC spätne sa všetci tešili z konvergencie, po X rokoch stabilných pravidiel a zrazu z čista jasna takáto dominancia? Newey mal asi pravdu, že RB nebol taký úžasný, to zvyšok poľa celý ten čas tápal. A tápu stále. Možno je v tejto verzii pravidiel ešte ďalšia sekunda k dobru, kto vie :sweat_smile:

2 Likes

Tak ono bohuzial F1 je obetou technickeho pokroku a vlastne aj vzdy bola.
Mna by len zaujimalo, ze kde vsetci urobili chybu ked zrazu Mclaren je o 1s na kolo rychlejsi ako zvysok sveta a pri tom v Chine dostali este 40s ci kde to bolo.
Mne skor pride zabavne ako v RB hovoria ze naskok v pohode a bla bla(alebo sa minimalne snazia zakryt ten strach). Ved Maxo bude rad, ak titul nestrati uz 3 velke ceny pred koncom. Ono ak by Lando vyhral, tak by sa vsetci snazili tu sezonu ospevovat, ze Mclaren aky obrat zrobili a podobne. Ale uprimne, uzil si vobec niekto tu velku cenu vcera?
Ja osobne som presedlal na MotoGP. Aj ked tam dominuje Ducati a zvysok nema sancu ale aj tak tam dokaze jazdec este urobit aky taky rozdiel a casto sa bojuje o prvu priecku + urobit chybu je ovela jednoduhsie

Maxo na pohodu.
Stvrty titul tento rok bude.

1 Like

Ferrari je cca na urovni McLarenu.
Tohtorocna sezona je konecne pozeratelna, o nude sa tu neda hovorit ani nahodou.

MotoGP nesledujem.
S Ducati si ma prekvapil, som myslel ze japoncov nikto neporazi.
Ako dlho to trva ?

Je to jednoduché, není pochyb, že u McLarenu šikovně našli něco na co pravidla nemyslela stejně tak, jako před tím Redbull a před nimi mnoho dalších…

1 Like

flexibilne zadne kridlo urcite nieco prinieslo. aj ked 1s to asi nie je

Pozerateľná bola asi od 3.závodu po VC Holandska. To súhlasím. Všetko to boli závody, kde si nevedel dopredu víťaza… ale Zandvoort alebo včera Singapur sa ti páčila VC? Sorry, ja som fanúšikom Ferrari, ale Ferrari určite nie je na úrovni McLarenu. Ale ja už asi chápem polovicu tohto fóra. Im vlastne nevadila dominancia nejakého tímu… im vadil Max a RB. Ak vyhráva Lando s 30s náskokom, zrazu sú všetci spokojní? Sorry, mňa včera VC nebavila… tak ako ma nebavila ak vyhrával Max s 20s náskokom. A čo na tom, že ešte na konci bude bitka o titul ak budeme pozerať takéto VC? To radšej nech vyhrá Max ďalší titul, ale nech sú zaujímavé preteky o víťaza každej VC

1 Like

No ca od 2021 hoc este vyhral Fabio ale to len preto lebo Peco vela chyboval. A Peco (aspon podla mojho nazoru) nieje absolutny top jazdec.
Problem ale momentalne je, ze aj rok stare ducati je lepsie ako zvysok sveta a GP24 ide ako namazany stroj.
A japonci, ani sa nepytaj. Stratili Marqueza pomaly aj sponzorov a dochadzaju 1minutu do ciela ze Ducatti. Fakt Horror
Ale inak fakt odporucam pozriet. Cez vikend idu opat :slight_smile:

Clovece to som prekvapeny ze to nie je aspon vyrovnane - taliani=japonci.
Viem ze je to zabava pozerat ale zivot mam len jeden, musim si vybrat.

Pockaj, mne je jedno ci vyhra Lando s 5 alebo 30 s naskokom.
Pre mna je podstatne, ze v principe nevies kto v nedelu vyhrá.
Sezony kde to tak nebolo a bolo jasne kto vyhra, tie povazujem za dominantne.
Akoze tusime ze Lando alebo Piastri do konca sezony by teoreticky mohli vsetko vyhrat ale nemyslim si, ze sa to stane.
Baku nevyhral Leclerc preto, lebo sa nebranil, nechal mu tam dokorán otvorene vráta …

1 Like

Jemná práce s karbonem se určitě projevila i na předním křídle a nejspíše i na podvozkové části vozu.

1 Like

No ja sa obávam, že Lando má teraz tak dominantný monopost, že zvyšné preteky budeme pozerať ako vyhráva s jasným náskokom… kiežby si mal pravdu a nebude to tak. Každopádne včerajší pretek neveští nič dobré a neveští ho ani na rok 2025.

Uvidíme, co přiveze McLaren do Austinu. Přeci jen mají pořád výhodu pozice třetího týmu pro vývoj v této polovině sezóny.

Ne pockaj, ja Landovi doprajem aby do konca sezony vyhral kazdy jeden pretek.
A je mi jedno ze s 30 s naskokom.
Ferrari maju takmer tak dobre auto ako McLaren.
McLaren nie je dominantny.
Buduci rok to bude vyrovnane a na konci roka chcem vidiet ineho majstra sveta, napr.Leclerca :racing_car:

Neni tezke podivat se na rok 2025, jasny favorit je Mclaren, Ferrari a HAM bude silny konkurent, Red Bull ma pred sebou praci na aute 2026 plus instalaci noveho motoru takze tak. Newey s Astonem nic extra nevykouzli, Mercedes bude zrejme taky polovicni, vsichni budou jen udrzovat auta v provozu.