Mimochodom, Norris získal pre McLaren prvé body v Belgicku od roku 2016. „Som pomerne spokojný, posun z desiateho miesta na siedme je dobrý. Štart bol zložitý. Neviem, čo sa stalo na konci rovinky, na trati bola nejaká voda alebo olej, kvôli čomu som kompletne stratil zadok auta a prišiel som o niekoľko pozícií. V druhej polovici pretekov však naše auto ožilo a s blížiacim sa koncom bolo lepšie a lepšie,“ povedal Lando Norris. V závere sa dostal do ťažkej situácie, keď sa nevedel dostať cez dvojicu Ocon – Albon. „Chýbalo mi jedno kolo, aby som predbehol Albona, čo by ma posunulo na šieste miesto. Pred rokom by som si prial, aby boli preteky o kolo kratšie, teraz zase mohli byť o kolo dlhšie. O rok to už snáď vyjde správne,“ doplnil mladý Brit so svojím typickým zmyslom pre humor, ktorý použil aj v odpovedi na otázku, ako vnímal poruchu Carlosa Sainza na štarte. „Pozrel som sa na jeho prázdne miesto na štarte a povedal som si, že okej, už som získal jednu pozíciu (smiech). Ale nie. Bolo mi Carlosa veľmi ľúto, je vždy ťažšie, ak ste v pretekoch sami a nemáte tam tímového kolegu. Podvedome som počúval svoj motor a úprimne, obával som sa, či sa nestane niečo podobné. Našťastie na rozdiel od minulého roka vydržal motor do konca.“
Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/9410/mclaren-s-minimalizaciou-skod-na-tretom-mieste-pohara-konstrukterov