McLaren požiadal o preskúmanie Norrisovej penalizácie z VC USA | Magazín F1 - F1online.sk

Na Youtube : Lando PENALISED! Max Verstappen And Lando Norris Battle Off Track! | 2024 United States Grand Prix

Jenže on byl na Apexu sice první Max ale skončil mimo trať a to nesmiš s tím že pak předjedeš !!! S tím že jsi ten kdo předjiždí…

0:38 byl Lando před ním… zastav si to 0:40

V tu chvilku je Max druhý a následně skončí mimo trať a předjiždí Landa. A to se nesmí…

napisal som, podla mna Norris nebol jasne pred Ver na apexe, ktory neviem kde presne by som dal, kedze zakruta je klopena a ide sa do kopca. Je to diskutabilne ale za mna si Ver nezasluzil penalizaciu v Rakusku.

Norrisa by som v Austine asi tiez netrestal ale ten rozdiel tam je.

zo zavodneho hladiska, kedze su tie pravidla takto nastavene, Norris mohol zabrzdit a Ver by mu podla mna musel tu poziciu vratit, kedze sa nezmestil na trat.

celkovo by som ich netrestal vobec tak ako v NASCAR.

2 Likes

presne tak, lenze nakoniec ho nepredbehol, lebo Norris vysiel zo zakruty prvy.
Pisem, mal ho nechat ist a pravdepodobne by Ver dostal penalizaciu za to co pises, ze predbehol mimo trat.

To ale Lando v tu chvilku mohl ho mimo trať “předjet”, protože tím pádem ho nepředjižděl… jel už první.

A jel první proto, že Max skončil mimo trať , přestože byl na Apexu první.

a to pre neho znamena ze moze dupnut na plyn a ziskat vyhodu?
a to nielen voci Maxovi, ale aj voci ostatnym?

od apexu, resp. este kusok pred nim bol prvy Verstappen a mal pravo urcovat liniu. Nemal pravo ho vytlacit mimo trat ale ani Norris nemal pravo sa mimo trat dostat pred neho. Podla pravidiel.

Max předjižděl, Lando se bráníl…koukni na Vidxeo, v 0:40 je Lando celým monopostem před Maxem.

nerozporujem ti to ale je to vlastne jedno. Proste apex bol Verstappenov. Zo zakruty vysiel prvy Norris a to mimo trat.

Max taky vyjižděl mimo trať… s tím že on byl ten, kdo Landa předjižděl.

1 Like

v principe vam vadi to, ze Verstappen ho vytlacil mimo trat.
Keby sa Ver zmestil do limitov trate a Norris ho predbehol mimo trat, penalizovali by ste Norrisa?

uz sa budem opakovat.

Počkej, tak v Rakousku šel mimo trať Verstappen a zůstal ve předu. V Austinu šli ven oba, dopředu šel Lando a ten dostal trest. Chceš mi říct, že tohle je stejný měřítko?

Ze zvědavosti, proč si myslíš že žádost McLarenu bude přijata a incident přezkoumán?

v Rakusku si nemyslim, ze Norris bol jasne prvy na apexe, takze nemal pravo nenechat miesto na vonkajsku.

Kdyby zůstal na trati, tak jelikož ani Verstappen nedostal penaltu za to Rakousko, tak nejspíš ne.

Kdybych neviděl to Rakousko, tak jasná pentle pro Norrise.

1 Like

Nikdo nikdy nemá právo vystačit soupeře, jestli to chceš hnad do tohohle.

Nesmysl proč by ho pouštěl, Lando jel první… a Max sice byl na Apexu první ( protože brzdil pozdě, ale Landa nepředjel celým monopostem) ) a mohl volit stopu, nicméně skončil mimo trať a Lando pokračoval v tom že by první už před zatáčkou, Lando už nepředjižděl, vjižděl do zatačky první, tak jen pokračoval …na tom se imho bude Mclaren točit.

lebo si nemyslim, ze je to jednoznacne. Ten klucovy faktor je, ze sa Ver nezmestil na trat. Ja vysvetlujem ako sa to da ospravedlnit (tento fakt straca vahu v momente ked Norris pridava plyn a predbieha mimo trat) ale chapem aj to, ze to moze byt napadnute a McL moze vyuzit svoju politicku silu a fakt, ze verejnosti sa to nepaci a hlavne Norrisovi pomoct v sampionate, co je asi najdolezitejsie.

Já bych Landovi zrušil trest nebo dodatečně dal Maxovi 5s (tím by se propadl i za Piastriho)

1 Like

Ok, díky.​