McLaren má tímovú jednotku! Piastri je vraj ochotný sa vzdať víťazstva | Magazín F1 - F1online.sk

McLaren sa rozhodol pustiť s veľkou vervou do oboch titulových bojov. Zdá sa, že dostihnutie a predstihnutie Red Bullu v Pohári konštruktérov je len otázkou dní, ale v boji o jazdecký titul má Max Verstappen stále náskok 62 bodov. Osmoro pretekov pred koncom sezóny to nie je málo, ale Lando môže, podľa slov jeho šéfa Andreu Stellu, počítať s plnou podporou tímu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/170937/mclaren-ma-timovu-jednotku-piastri-je-vraj-ochotny-sa-vzdat-vitazstva

Tak přišlo to, co si tu vyplakávalo x fans. Když to Lando nedotáhne skrz vlastní chyby, němuže se nikdo vymlouvat na Oscara

Neskoro .To sa malo spraviť pred letnou prestávkou.

2 Likes

Keď to Lando nedotiahne, tak budú fans ukazovať prstom na Monzu, Hungaroring, velkosť mesiaca, výšku stromov v Imole a zrnko asfaltu v Rakúsku na dialnici :slight_smile:

Sranda bokom - kto bol objektívny tak vie, že body sa postrácali úplne niekde inde. Kto nie je, tak tým už ani toto rozhodnutie od Baku nebude stačiť :slight_smile:

2 Likes

tu nejde o to ci to bude stacit fanusikom, ale ci to bude stacit na titul.
Ja im napriklad velmi nevycitam Hungaroring. Tam sa to da pochopit. Aj ked to bolo dost trapne.
Co sa tyka timovej prace mam na nich 2 veci

• start v Monze - suboj medzi kolegmi by nemal skoncit tak ze stratia miesto voci konkurenci, specialne ak ten stratovy bojuje o PJ
  • ciel v Monze - pozicie si mali prehodit. Druhe miesto nikoho velmi nezaujima a Norrisovi tie body mozu na konci chybat kedze tolko chybuje :wink:

Suboj o titul je velky tlak a ak pilot neciti 100% zo strany timu tak to moze mat vplyv aj na chyby. Napr v tej Monze Norris musel tlacit na pilu pretoze si bol vedomy, ze ho Oscar zareze hned ako dostane prilezitost. Usla mu zakruta a Oscar ho zarezal. Pre porovnanie ak Max vidi v prvej zakrute v zrkadielku Pereza tak ma hned mensi aptetit riskovat hranu ako ked tam vidi napr Mercedes.

1 Like

No :thinking:, bude to dlouha cesta, ale my mame konecne show a je co sledovat az do konce, kdo by to na zacatku rekl.

1 Like

Jj, jediné logické rozhodnutí … otázka je jestli nepřišlo pozdě. Třeba ne a my uvidíme ještě skvělý souboj o titul a snad to bude s papay happyendem!!! :+1: :orange_heart: :orange_heart: :orange_heart:

1 Like

najvacsia sranda bude, ked sa RB preberie a Ver vyhra zo 4 preteky.
cela tato fraska v mclarene aj tak ostane na smiech

Jordan jim radi vratit se autem o pul roku zpet, meli by to v Red Bull zvazit :sunglasses:

1 Like

Ale tak pane Piastri, takhle lehce se vzdát ?! Ale fuj!! Asi se ze mě stane hater jako je Puff :stuck_out_tongue:

1 Like

To je nápad! Vrátiť sa o pol roka späť a oni zase začnú vyhrávať! Ž ich to skôr nenapadlo. Takto Piastri bude dvojka, pôjde sa na Norrisa a ešte nič nie je rozhodnuté. :grin:

Tak ja teda nevim co si o tom myslet.

Okrem toho chceme byť féroví k obom pilotom,“ skonštatoval Stella .

Dokonca aj keď som sa Oscara spýtal, či je ochotný vzdať sa víťazstva, odpovedal

Co je feroveho na tom, pozadovat po pilotovi, aby se vzdal vitezstvi? Samozrejme za predpokladu, ze si ho ferove vybojoval.

Ten McLaren je nejakej divnej. Meli se dat na politiku.

Meli rict. Fajn jdeme po tituli a jeden ma vetsi sanci a druhej mensi a tudiz smulu.

Ja mam rad, kdyz se veci rikaji na rovinu. Tyhle tanecky nejsou nic pro me. To me prijde jako " jo prebrala jsem ti kluka, ale porad jsme nejky ne".

Ale tak aspon neco. Jasno uz je, maji to v rukach a Lando, nebo Charles budou mistrem sveta pro rok 2024, pokud se u RBR neudeje zazrak, nebo ho nepredvede Max, kterej ho predvadel doted. Ale uz nejak nema manu.

At tak nebo tak, za letosni sezonu si to doted zaslouzi vsichni tri a at to dopadne jakkoliv, tesim se na zbytek sezony. At vyhraje ten nejlepsi.

1 Like

Oscar se zatim niceho nevzdal. Pojede si svoje a teprva se uvidi. Zatim ale Oscar jeste par desetinek potrebuje k dobru.

Jeste si pockame jak bude poslouchat. :grinning::wink:

Nemuseli dělat jedničku a dvojku.

Však prostě jen po startu držet pozici a nedělat nebezpečné manévry nebo nenařizovat Landovi ať pustí první místo v Maďarsku.

Nepotřebuji, aby ho tam teatrálně pouštěli nebo Piastriho zařezávali. O to nikomu nikdy nešlo.
Je to škoda bodů, které chybí. Už ted by to třeba bylo 15 bodů, což může být jeden závod.

1 Like

My sa tu bavíme o nejakom súboji o titul, ku ktorému je tak ďaleko ešte, že nejakých 10 bodov za nevymenené pozície/agresivny štart Piastriho v Monze je ten najmenší problém.

My prídeme do fázy, kedy ak sa Norris konečne rozhodne vykročiť z vlastného tieňa a prestane rozdávať pozicie na štarte ako na Vianoce, tak Max sa začne v jednom bode v súbojoch aj brániť/začne robiť mierne harakiri manévre ako v 2021 (Imola a spol.). Zatiaľ ani milimeter vo mne neverí, že s tým si bude vedieť Norris poradiť lepšie, ako Hamilton.

1 Like

Je evidentni ze zazraky tam predvadel Newey a to doslova…

Pomůže Landovi tohle politické rozhodnutí týmu k lepším startům.

• Ano
  • Ne

0 účastníci

Ano mame show … ale ja se divam na F1 kvuli zavodeni … ne sou …

Pousteni jezdcu pred sebe z duvodu tymove rezie … mi zrovna jako zavodeni neprijde … ale asi kazdy to mame jinak …

To ses splet, chci aby Norris nespolehal na Piastriho, show rovna se zavody, to je jasny :swimming_woman:

1 Like

opravdu … a me prislo , ze prave o to vsem slo … co kazdy den bylo omylano massmediama dokola a dokola … urcete jednicku a dvojku … Dejte Landovi plnou podporu , at ho Pia pusti …
ja jen doufam ,ze se na to bude dat koukat … protoze jak uz jsem psal nekolikrate, z dob kdy BOT poustel Ham atd . jsem zrovna odvarenej nebyl a mel jsem sto chuti to vypnout …

a co se tyka tech 15ti moznych bodu , MCL ma v soucasne dobe tak dominantni auto a RB je tak v ryti … ze jestli to ted Nor neda … tak je drevak :sunglasses: