McLaren je podľa Mekiesa pod tlakom: Pri Maxovi máte pocit, že nerobí chyby | Magazín F1 - F1online.sk

McLaren mal mať oba tohtoročné tituly dávno vo vrecku. Namiesto toho ideme do záverečných pretekov v Abú Zabí očakávajúc prvú trojstrannú bitku o titul od roku 2010. Red Bull zažíval v posledných rokoch veľmi plodné obdobie a tento tím má s vypätými okamihmi bohaté skúsenosti. Navyše, McLaren sa ukázal byť náchylný na chyby. Asi neprekvapí, že Red Bull sa pokúsi dostať svojho súpera pod tlak.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/222271/mclaren-je-podla-mekiesa-pod-tlakom-pri-maxovi-mate-pocit-ze-nerobi-chyby

McLaren zakázal Piastrimu poskytovať rozhovory austrálskym médiám

6 Likes

Pochopiteľne. Poznajúc britskú povýšenosť Briti vnímajú Austráliu a jej občanov ako ich kolóniu a tak k nej aj pristupujú. Ozaj len tak mi napadlo a Norris môže komunikovať s britskými médiami? Ja len či aj tu Mclaren zachoval ten svoj slávny rovnaký prístup k obom pilotom.

3 Likes

Rovný přístup v McL? To byl dobrý vtip po ránu :smile:

2 Likes

Norris môže aj Piastri môže ale iba s UK médiami

2 Likes

Někdy se ale nedá přesně určit jestli se jedná ze strany Británie o povýšenost, nebo o závist.
Já osobně závidím.

Ja sa už na tom zabávam. Hoci je to pomerne vážna vec. Verím, že výsledok bude nakoniec spravodlivý.

2 Likes

Však vravím. “Rovnaký” prístup.

2 Likes

Piastri se musí vzdát Austrálie, pokud chce šoupat nohama v McLarenu :smile:

2 Likes

No objektivně Max nějaké chyby udělal, chybovat je lidské a i když se Max zdá až božsky dokonalý, tak i on je jen člověk.
Nicméně těch chyb bylo po málu. Max si za letošní sezonu zaslouží obdiv. On a vedení McLarenu dělají letošní sezonu zajímavou, i když podle předpokladů to zajímavá sezona být neměla, protože McLaren měl většinu sezony o level lepší auto.
Děkujeme :grinning:

5 Likes

No ja tipujem, ako sa hovorí: “čosi zhnitého je v štáte McLarenskom…”. :smiley: :slight_smile:
Ale tak uvidíme, či sa po nejakom čase dostane všetko na povrch, že aké zákulisné hry sa diali v McLarene počas tejto sezóny. :slight_smile:

1 Like

2 Likes

tak ja nemam pocit, ze by maxik nerobil chyby :slight_smile: keby ich nerobil tak dnes vedie sampionat a mozno uz by mal aj titul isty

ak si malinovkari myslia, ze tou sustredenou propagandou o dokonalom a neomylnom maxikovy ktory vzdy vyhrava kvoli genialite a prehrava kvoli auto, tak su v tazkom omyle

cim viac tlacia tie sra.cky o neomylnom maxikovi tym viac mam k nemu odpor
ale suhlasim, ze vacsina ludi je lahko ovplyvnitelna a na tych tie presladene sra.cky zaberaju a je jedno ci ide o beznych ludi, alebo tzv. expertov :slight_smile:

urobil ich viacero a jednu dokonca taku za ktoru mal dostat stopku na par pretekov ak nie do konca sezony. len to by komisarov museli robit nezavisly ludia a nie kamosi jeho fotrika

a nakoniec maxo sa sam priznal, ze umyselne nabural do supera, lenze za umyselny naraz do supera je automaticka stopka ak nie rovno odobratie pretekarskej licencie, lenze maxik tak uveril vo svoju nedotknutelnost od fiabullu, ze sa neboji na rovinu povedat, ze umyselne naraza do superov, lebo vie, ze mu nic nehrozi.

kolko inych jazdcov by si mohlo dovolit povedat, ze ta ich kolizia bola z ich strany umyselna, lebo mali v tom momente krvave oci
som si isty, ze toto by dnes nepreslo nikomu inemu

Red bull nefnukaj majstrom bude Lando

Robi aj Max chybi a bolo by ich viac ak by bol v inom teame. Sice RB v tejto sezone nemal dominantne auto a ani mozno najrychlejsie ale co mal urcite najlepsie a hlavne dlhodobo tak je podpora teamu aku by mu nedal ziadny iny team, Perfektne strategie dobre auto a sem tam podrzanie strany od Fia a jazdi sa mu perfektne na rozdiel od Mclerenu ktory sice maju - mali najrychlejsie auto ale strategicky jedno z najhorsich rozhodovani v celom padoku. Predbekli uz aj Ferrari co sa tyka strategickych blamazi. Max ma tak vytvorene podmienky v RB ze tam je radost pretekat z jeho pohladu

Mekies uz trosku prehana, aj Wolff svojho casu vyhlasoval ako Hamilton nerobi chyby. Hlupe vyhlasenie to bolo vtedy, rovnako hlupe je aj teraz. Ano, Verstappena nevidiet vychadzat mimo, hadzat piruetky a podobne tak casto ako pilotov McLarenu, ale chyby tam boli, o tom sa nebudeme bavit. Ma pravdu v tom, ze asi nikto nevidi Verstappena rad v spatakoch, ale netreba to zas prehanat, toto nikoho nezastrasi a nerozhodi

3 Likes

Zrovna tento rok měl Verstappen nejvíc chyb, a blikanců, co pamatuji.
Silverstone, Maďarsko, Španělsko, Vegas. V těchto závodech zahodil 35 bodů, které daroval soupeřům.
To už by se slunil s pohárem.

Pokud Emil projede boj o titul tak na zaklade svych chyb a pomalosti.