Piloti McLarenu v Las Vegas prišli o množstvo bodov pre nadmerné opotrebovanie dosky podlahy. Pravidlá sú v tomto smere čierno-biele, preto komisári nemali na výber a museli Landa Norrisa s Oscarom Piastrim vylúčiť z veľkej ceny. Vedenie stajne má však od spokojnosti poriadne ďaleko.
samozrejme ze im nevyhovuje ked sa pravidla uplatnuju proti nim. z 10mm dosky mozes podla pravidiel opotrebovat 1mm. to je 10%. ak im to nestaci nech su diskvalifikovani.
Ja by som este viac sprisnil pravidla a nie ich oslaboval. Dobre vidime ako ich zneuzivaju ked vedia, ze im to prejde alebo ked penalizacia je akceptovatelna. Staci sa pozret na prve kolo v ktoromkolvek preteku. Llimiti trate si upravuju ako sa im hodi.
V tomto případě se nejedná o výkonnostní pravidlo, ale o bezpečnostní pravidlo.
Měření desek se zavedlo z důvodu ochrany páteří jezdců, které nárazy o trať hodně trpí.
Jinými slovy byl Mclaren potrestán za porušení bezpečností práce.
Však oni se nevymlouvají. Je jasné, že po takovém průšvihu se šéfa všichni budou ptát a z jakéhokoli výroku budou články, ale nevidím, že by si stěžovali na nějakou nespravedlnost.
Daj nejaky dokaz. Narozdiel od RB tuto McLarenu namerali porusenie pravidiel. RedBullu nikto upravy nastaveni nedokazal. Navyse to mali v schemach, ktore mala FIA a nic s tym dovtedy nerobila.
Vezmem to priamočiaro, tá skrutka je dodnes " záhadná " ako si sám napísal, kdežto meranie opotrebenia dosky je jasne dané už nejaký ten piatok,. Neprešli ? dovidenia. Pozrel by som si diskusiu po DQ oboch Ferrari či tu bolo toľko zástancov jemnejších trestov, hlavne mimo radov červených. Ak raz niečo má mať najmenej 9mm a má to menej tak sa tu nemáme o čom baviť. Našťastie tu žiadna šedá zóna neexistuje, jedine, že by McLaren začal spochybňovať že 9mm, je skutočne 9mm lebo v dnešnej dobe nikdy nevieš.
Minuly tyzden som sa to snazil vysvetlit inemu odbornikovi na kauzy Red Bullu, ale to je ako hadzat hrach na stenu. Nehovoriac o tom, ze ta strasne zahadna skrutka je na tom aute stale a Red Bull ju pouziva a vsetci o tom vedia. Je to preto, lebo ta skrutka nie je nelegalna
Ja tu nie som na to, aby som ti dokazoval, vieme si dat 2+2 a povedzme si otvorene v F1 kde su vyspele technologie je takyto pakluc a stelovacia skrutka pri nohach pilota dost neprakticke a hlavne sa to lahko prehliadne, ako ked musis monopsot rozobrat a robit upravu.
To je ako ked za cias hernych automatov sa vyrabali kluce z vrchnacikov cinskych pier a nahadzal si si 100zetonov a mohol hrat zadarmo Len ta nesmel nikto vidiet ist rukou dole
Ja ale nespochybnujem trest pre McL… preco mas cely prispevok o podlahe ? ja viem, ze ju mali mensiu a dostali trest. Tak ako mal Hamilton medzeru o 3mm na zadnom kridle vacsiu, alebo jednu lystu nizsie o 3mm ‘‘to si uz nepamatam’’ a dostal trest. Na to tie pravidla spravili, aby sa dodrziavali a priestupky trestali. Nemam nic proti tomu, len by sa to mohlo dodrziavat pri vsetkom, tak ako pri pakluci RB ktorym podla viacerych jednoznacne menili svetlu vvysku v parc ferme.
Ja tu vidim denno denne fanusikov RB ako zosmiesnuju Norrisa, McL ci Hamiltona. Asi tu maju vsetci paranoju pan doktor. Mohol by si urcit diagnozu a navrhnut liecbu.
To je nešťastie, že na minimálne porušenie pravidiel dostali diskvalifikáciu.
Aha tak to nebolo minimálne porušenie. 26% už je poriadne veľa.
Teraz k veci. Pravidlá sa majú dodržiavať. Diskvalifikácia má odradiť od toho, aby čo i len pomýšľali na porušenie. Som presvedčený, že ani v tomto prípade ani v minulosti nikto neporušil zámerne. Ak budú tresty odstupňované podľa miery porušenia, začne sa s tým špekulovať. Ja by som povedal, že takto je to dobre. Keby tie pravidlá bolo naozaj náročné alebo nemožné dodržiavať. Že aj napriek snahe dodržať pravidlá by sa často porušili a boli diskvalifikácie na dennom poriadku. Niečo, čo by tými nemali pod kontrolou a nevedeli by to ustrážiť. Ale dá sa to zvládnuť. Veď dikvalifikácii je úplné minimum. Tak sa to raz za čas proste stane, že niekto omylom / nepozornosťou / nedbanlivosťou nedodrží pravidlá a dostane diskvalifikáciu.
Ale tak nech nehovorí, že ho nepotešila diskvalifikácia súpera. Každý chvílku ťahá pílku. Minule to bol niekto iný, teraz to bol McLaren, nabudúce to zas bude niekto iný.