McLaren fascinuje Hornera: Piastri si to v podstate rozdával s Norrisovým výfukom | Magazín F1 - F1online.sk

Vysoké teploty, abrazívny asfalt a dlhé zákruty v rýchlom druhom sektore spôsobili vrásky na tvárach viacerých jazdcov, ktorí museli manažovať teploty pneumatík. McLaren si tieto faktory akoby nevšimol. Christian Horner sa nestačil čudovať nad tým, ako sa Oscar Piastri celý prvý stint držal za Landom Norrisom.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/205673/mclaren-fascinuje-hornera-piastri-si-to-v-podstate-rozdaval-s-norrisovym-vyfukom

Kde RedBull nemůže, FIA pomůže :slightly_smiling_face:

To neděláte dobře s takovou spekulací

je to proste krasna titulka.

2 Likes

Horner by si hlavně měl všimnout, že McLaren jede na dvě jedničky a jak se jim to vyplácí.

Skôr mali docieliť aby každý vedel ako to Mclaren robí. Takéto súboje koleso na koleso chceme a keby môžu byť zavesený za niekym dlhú dobu bez prehrievania pneu, tak by to bolo top. Keby bola info ako to robia, tak by si to ostatné tými nasadili a súboje by boli lepšie :slight_smile:

1 Like

McLaren ma zkratka a dobre vynikajici auto a jeho konstrukteri odvedli nejlepsi praci. Obavam se, ze vse co McLaren nyni ma, bude mit i nasledujici rok. Podle meho uvedene omezeni je spise namireno proti neuveritelne kreativite RBR, ktery predklada reseni, formou dotazu, ktera asi FIA na klidu nepridavaji.

Nicmene pokud bude McLaren omezen, pro top teamy jen dobre. Fer to ale nebude.

2 Likes

Čiže ak FIA obmedzí Mclaren, tak ťaží z toho iba Redbull a nie aj ďalších 8 tímov… dobre chápem tvoju logiku? :slight_smile:

3 Likes

K tomu přidej největší stížnosti RedBullu na toto téma, a máš to doma :smile: Však Tire Water :face_with_hand_over_mouth:

1 Like

Ty to nechápeš, Red Bull nebojuje za sebe, ale za ostatní, aby měli vyšší šance :smile:

Čiže to, že sa krikľún Horner sťažuje najviac, je dôkaz, že mu FIA pomáha? Nepriestrelné… vám to tu riadne kúruje… ešte že môjmu Ferrari šéfuje Fred, ktorý sa nemá vo zvyku toľko sťažovať… inak by mu už pomáhala FIA

2 Likes

Jo takhle :smile: Ale jako mě to nepřekvapuje, spíše teda forma toho zákazu ke kterému se FIA rozhodla, že místo konkrétní věci kde se očividně nemohli nějak od RedBullu trefit najednou FIA vydá takový obecný zákaz :thinking:

1 Like

Neber to tak vážně, FIA by to bez křiklounů nedělala, že ne :smile: RedBull na to hodně střílel a takhle to dopadlo, myslet si že to nesouvisí, hele jak je libo, mě to žíly fakt netrhá, ber to teda s nadsázkou, důkazy na základě čeho to přesně FIA udělala nemám, jen viditelné indicie.

1. Treba dať klobúk dole pred inžiniermi McLarenu. Dokázali to, čo Red Bull v 2022 a 2023. Kto ešte stále popiera dominantnosť papájových, má prinajlepšom IQ šimpanza (jeden miestny to už má potvrdené aj veterinárom). :+1:

2. Norrisa treba pochváliť. V kvalifikácii by Piastri nemal šancu aj bez žltej vlajky. To kolo od Landa bolo vynikajúce. Prekvapením bolo, že v nedeľu bol Oscar rýchlejší, no Landova obrana bola perfektná - doslova defenzíva a la Max. :+1:

3. Red Bull by sa mal vykašlať na tento rok, zmieriť sa s prehrou a sústrediť sa na ďalší rok. To auto je ovládateľnosťou katastrofa a na oko ich zachraňuje len Max. Otázka však je, či v lete nevyužije nejakú výstupnú výkonnostnú klauzulu. To by bol Red Bull budúci rok asi úplne nahraný a musel by dúfať, že podpíše aspoň Russella alebo Leclerca. Tsunoda je hotový snáď viac ako bol Lawson. :-1:

4. Dobre som čítal, že Ferrari je s vylepšeniami spokojné? Dostali od McLarenu 20 sekúnd a to papájoví spolu pol preteku bojovali a oberali sa o čas. Po safety care dali Leclercovi v priebehu par kol len tak 4 sekundy a to spolu nonstop bojovali. Až mi pripomenuli dominanciu Rosberga s Hamiltonom. :-1:

5. Where Mercedes? Russell minútka ako nič. Antonelli si pomýlil F1 s online pretekaním s kamarátmi, kde sa zo srandy takto zostrelujú. :-1:

6. Lawson a Bortoleto krásna práca. Obaja jazdci tohto víkendu. :+1:

3 Likes

Ale veď to je jasné, že tie protesty a sťažnosti nejakú váhu majú… ale na základe toho tvrdiť že FIA niekomu zámerne pomáha… zhodou okolností vášmu nenávidenému RB… sorry… tiež to ber s nadsázkou… ale komentáre typu FIA pomáha RB mi prídu veľmi detinské… pamätám si tie typy detí, ktoré keď na školskom dvore prehrávali v nejakej hre a nevedeli zniesť prehru, tak prvá reakcia bola, že ten druhý podvádza a preto oni prehrávajú… to bolo vždy najjednoduchšie… vyhovoriť sa na podvádzanie… teraz to tu niektorí robia už 3-4 roky… a rozmýšľam potom či takéto deti z toho nikdy nevyrastú a robia to aj v dospelosti…alebo jednoducho dospelé ešte nie sú… lebo za profilmi sa môže skrývať aj 10-12 ročné dieťa…

Hele ale tak to je, tohle se píše hlavně proto aby se někdo chytil, protože pozadí oné správy je vlastně tak trochu pravda :smile: Ono co má FIA dělat, když je někým bombardována, a tak se rozhoupe no.

Som nevedel, že je to tvoje Ferrari…gratulujem k vlastníctvu F1 tímu. Samozrejme, že sa najviac sťažuje Redbull a “chce vysvetlenia”. (chladenie pneumatík, flexi predné krídlo, diery v brzdových kotúčoch, mini DRS, chladenie zadných bŕzd. Mimo technických otázok, vyplakávanie ohľadom dodatočného “potrestania” pilotov po pretekoch - Russell atď.) Nemôžeš spochybniť to, že Redbull sa snaží z každej situácie vyťažiť maximum pre svojho jazdca, pretože po technickej stránke sú už úplne v háji - tam už strieľajú slepými nábojmi.

Ďakujem :smiley: ale tak hádam vieš ako som to myslel…a súhlasím s tvojimi tvrdeniami…a nikde ich nespochybňujem… spochybňujem konšpirácie že FIA pomáha RB zámerne :slight_smile:

2 Likes

Horner by sa hlavne mal pozrieť na svoj tím ako z dominantné auta ako mali 2023 ich McLaren tak prechcal vývojom.

Samozrejme že viem ako si to myslel :wink: Veď aj ja považujem Mclaren za “svoj” tím už dlhých 25 rokov. :slightly_smiling_face:
S tým, že pomáha FIA Redbullu zámerne nesúhlasím ani ja. Skôr sa čudujem, že FIA sa chytí každej blbosti, ktorú im hodí Redbull na navijáku. Zak Brown dal fakt naozaj veľmi dobrý a zaujímavý návrh ohľadom podania sťažnosti legálnosti technických riešení jednotlivých tímov: ak niektorý tím podá sťažnosť, tak musí vložiť aj finančnú čiastku, ktorá sa po potvrdení nelegálnosti komponentov tímu na ktorý sa sťažnosť podáva, sťažujúcemu sa tímu sa táto čiastka vráti späť. Ak sa nelegálnosť komponentov a technických riešení nepotvrdí , tak táto čiastka sa odpočíta z rozpočtového stropu tímu, ktorý sťažnosť podáva. Ja by som túto sumu dal ako čo navyššiu možnú (minimálne 200 000 eur). Napríklad Redbull by si veľmi dobre rozmyslel, či sa bude sťažovať na každú hlúposť.

1 Like