McLaren bude môcť po sezóne vydať príručku: Ako svojho jazdca pripraviť o titul | Magazín F1 - F1online.sk

Musí se držet při zemi. Po Monaku to šli taky všechno vyhrát.
Teď po Monze jdou taky všechno vyhrát…

1. Preco tam chybaju niektore VC?
  2. Takze tymto grafom tvrdis, ze Max vyhral nad Landom vsetky VC, kde bol RB co i len o stotinu percenta lepsi ako McL a zaroven vyhral nad nim aj niektore, kde bol zas McL lepsi, zatial co Lando potrebuje na zdolanie Maxa, aby mal McL minimalne o 0.26% lepsi race pace ako RB (Miami neratam, kedze tam to vyrazne ovplyvnil SC v jeho prospech) ?

Honzik sa nam nejako polepsil, palec hore. :+1:

1 Like

Stary Helmut sa preratal. Ale do zaciatku Q3 mal pravdu. :smiley:

Ale Max mal mat nejaky problem s motorom, a preto mal obmedzeny vykon (co by vysvetlovalo najma posledny stint, kde na cerstvejsich pneu nestacil Hamiltonovi a stahoval ho Russell).

Max by vyhral aj v haase predsa

Třeba jim tam FIA foukne nějakou tajnou dohodu

A co na to Stella, ktory za obdobnu vec v Rakusku ziadal pre Maxa pomaly dozivotie? :sweat_smile:

Keby to dal Leclerc na Norrisa z Rakuska, tak su mozno obaja out.

1 Like

Nie pozeral som to co Ty.
Ked ide kolega na titul, toto mu spravit nemôzes.
Jednoducho nie - pokasles to v prvom rade teamu.
Ze sa nezrazili a nevypadli, to zachranil Lando, nik iny.

3 Likes

Trosku mi to pride ako vyhovaranie hehe.
Vyhlasenie vs. realita Q a v zavode.
U Zaka taky zhovievavy nie si a ja vlastne zase neviem co take povedal, ze sa opatovne riesi :smiley:

1 Like

jj tak si to prejdime. Tým pádom ako je Alonso s titulmi pozadu, že oproti Hamovi a Vettelovi? :skull:
Neríp pokiaľ sám tvoj jazdec mal neštastia ako sviňa. Ale chápem ste kvôli tomu kyslý. Lebo Alonso mal mať minimálne 4 ideálne 5 titulov podľa môjho názoru.
Bahrain 2019 - Motor
Singapur 2019 - Binotto nechal undercutnut Vettelom aby mal aj on výhru
Silverstone 2021 - Motor (Záseky motora HAM ho dobehol kvôli tomu)
Silverstone 2022 - Ferrari
Španielsko 2022 - Motor
Monaco 2022 - Ferrari
Madarsko 2022 - Ferrari

A mohol by som pokračovať ale sa mi nechce.

2 Likes

To s tym motorom? Povedal to Max v rozhovore, povedal to potom tusim aj Horner. Baku ukaze nakolko to mohlo mat vplyv. Kazdopadne toto mi nepride ako vyhovorka:

Rovnako by som mohol napisat, ze Helmutova huba predbehla cas a mal si pockat aspon na Q, ale…

Chceme stavat Zaka s Helmutom na jednu uroven? Zak je pre mna sef timu a na jednej urovni s Hornerom, Wolffom a Fredom. Helmut je z hladiska vyhlaseni v RB taka medialna postavicka, aby presne taketo vyhlasenia daval. Takze Helmuta treba brat s rezervou, preto na neho taky prisny nie som, lebo Helmut je Helmut a nie je sef timu. :slight_smile:

A co mu spravil? Predbehol ho. To nemozes?

V prvom rade mu to mal zakazat tim. Ak mu to nezakazal, tak nespravil nic zle.

Nikto v F1 by doborvolne nepomahal kolegovi k titulu, lebo to je najhorsia vizitka pre jazdca, ked kolega ziska titul.

1 Like

Na vymluvy by tě člověk u Ferrari uživil, to je pravda :smile:

Hogra s tebou nemá fakt zmysel diskutovať.

1 Like

Já si nevšiml diskuze ohledně Leclerca, jen snahu otočit to na Alonsa a pak se vymlouvat :relaxed:

Francie 2022 - lidský faktor

1 Like

Tak myslim, ze v Q problem s motorom nebol, cize bezohladu na zavod, Marko proste trepal.

Ano, nie je sef timu, ale rozhodne ho neberem len ako nejaku postavicku, ktorej trepanie budem ignorovat - pre mnohych je po Hornerovi mimo jazdcov najznamejsi sucasny predstavitel RB, tak by som ho nezhadzoval do role nepodstatnej postavicky :slight_smile:

A co ten Zak zase povedal? Ja naozaj neviem, asi ma to obislo, tak chcem len vediet. Ci fakt trepal, alebo sa nieco zvelicuje…

Mne v tom Landovi ešte stále niečo chýba a nevidím v ňom potenciál viacnásobného budúceho šampióna. A jednoducho mi nedá, že keby boli role medzi Landom a Verstapenom vymenené, Verstapen by bol oveľa nebezpečnejší a podával by lepšie a vyrovnanejšie výkony. A myslím že máme aj v poli pilotov ako Alonso, Hamilton (asi aj Leclerc a George) čo by odviedli lepšie robotu ako Lando. A nehovoriac a ďalších velikánoch blízkej či ďalekej minulosti (Schumacher, Vettel, Senna, Mansell, Piquet, Prost, Lauda…) nám ukazovali svoju dravosť a ako sa vyhrávajú tituly majstra sveta. O tímovej réžií je tiež všetko pravda ako je aj v článku ale hlavné je podľa mňa to že sa Lando nechal zase zjazdiť a musíme to koštatovať že tím modol pomôcť Landovi (aj mal ak chcú oba tituly) ale toto je Landova 6 sezóna v F1 a stále má nevyrovnané výkony ako na hojdačke

2 Likes

Ved nemaju 1-2 a ani teamovu reziu, ty uz musis trollovat :smiley:

To je právě to. (Skoro) všichni nadávají McLarenu ale já tuhle fázi už opustil, právě proto co píšeš.
Jakmile McLaren začne tvrdě režírovat, tak je zábava u konce a nastává právě ta papajová nuda :grin:

1 Like

Suhlas. Ale hovoril to tusim v piatok, kedy boli celkom spokojni, no islo o hodnotenie ich tempa. V pripade Browna ide o to, ze kritizoval a “smial” sa z timovej rezie Red Bullu a mal vyjadrenia o tom ako pristupuju v McLarene k obom jazdcom rovnako a zrazu sa bude musiet uchylit k rovnakym praktikam. :slight_smile:

A preto casto dostava kritiku tiez. :slight_smile:

1 Like