Max zabudol napísať „prepáč, George“, odkazuje Haug | Magazín F1 - F1online.sk

Niet veľkých pochybností o tom, že Max Verstappen sa na Veľkej cene Španielska nezachoval v súlade s „kostolným poriadkom“. Mohol to však napraviť, keby si následne sypal popol na hlavu a ospravedlnil sa? Určitého priznania chyby sme sa dočkali, ale Verstappen sa Russellovi a všetkým neospravedlnil explicitne, čo sa nepáči bývalému viceprezidentovi športového oddelenia Mercedesu Norbertovi Haugovi.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/203413/max-zabudol-napisat-prepac-george-odkazuje-haug

Norbertovi Haugovi tak sa chod ospravedlnovať polsku za ostatnym narodom čo robilo nemecko na 2 SV už je to trapne max urobil chybu priznal si ju a idesa dalej prečo by sa mal ospravedlnovať ?? ved rassel niečo stratil ved ziskal poziciu nieje natom škodny max dostal aj trest možete diskutovať otom či je to primerany trest alebo nie ale už prestate stim max nemusi sa ospravedlnovať

4 Likes

Tak vies neni moc o com pisat

Nerozumiem tomu preco v dnesnom svete, sa povazuje za spravne to, ked na socialnu siet by napisal ze: prepac George. To sa fakt tym ludom zda uprimne? I ked si myslim ze Verstappen sa Rusellovi neospravedlnil ani v sukromi (a mozno ano), netusim. Myslim ze si zaroven sam uvedomuje svoju chybu… ale preco niekto ocakava verejne ospravedlnovanie? To by som ocakaval iba od politicky aktivnej osoby, ktora sa dopustila zavaznej chyby pri vykone funkcie do ktorej bola zvolena, resp. po volbach dosadena.

4 Likes

Poliakov napadli aj rusaci, ti sa tiez nech ospravedlnia!

1 Like

Poliakov hlavne napadli Slovaci bok po boku s Hitlerom. Ospravedlnil si sa im? Rusi prisli ked bolo vymalovane na vopred dohodnutu hranicu ktora plati v podstate dodnes.

To je maličkost, to se jistě stane když už si uvědomil že mu ruplo a že to neměl dělat :slightly_smiling_face:

1 Like

Jsou lidi, pro které je veřejná omluva osobně ponižující a proto těžko přijatelná. Nechápu, že někdo chce vidět lidské ponížení, pro mě je takový pocit vrcholně trapný. Takže ať Norbert Haug nemluví za všechny fanoušky, kteří se na to museli dívat, aspoň mně se Max určitě omlouvat nemusí.
S trestem to nemá nic společného, stejně mám pocit, že ho nakonec zase pošlou zametat… (teda besedovat s mladými závodníky nebo co to bylo :smile: ).

4 Likes

Či sme všetci Tvoji ?
Tu na stránke jasne vidieť, že aj príroda sa mýli a že sa tu stále objavujú ďalšie a ďalšie jej nepodarky.
Ono takto: podaktorý mohli zostať radšej v gumičke.
Čo to tu predvádzate aké diskusie ?
Nonsens

Click :moneybag:

Neľúbim tieto geopolitické debaty pri športových článkoch. Ale na toto musím zareagovať - väčšiu blbosť som si už dlho neprečítal a treba si doštudovať trochu tie dohody z tej doby. Treba si pamätať, že pôvodne mali aj Nemci aj Rusi ísť až po Varšavu. To že po dvoch týždňoch si to zmenili/posunuli, bol len dôsledok situácie.

3 Likes

V SR je istý Robert I. Strelený, ktorý prispel k predčasným úmrtiam desiatkam tisíc ľudí, mnohokrát v nedôstojných podmienkach a nikdy som od neho nepočul ani pol slova ospravedlnenia.

3 Likes

To sa mylis, Poliaci mali zalusk na Oravu atd. v podstate sme sa len branili. Hitler nam ponukol aj Zakopane ale to sme nastastie odmietli.

Nechapem, to sa ma nasilu verejne ospravedlnovat? Len preto, lebo to niekto od neho ocakava? A je jedno, ci to mysli alebo nemysli uprimne? Skratka ospravedlnil sa, check, az teraz mozeme ist dalej?

Druha vec, preco sa ma ospravedlnovat komisarom? Nejako im nadaval? To som nepostrehol, ved ti nic zle nespravili. Tim mu prikazal aby Russella pustil a komisari trestali kontakt.

4 Likes

Tiez nechapem, co Haug splieta o ospravedlneni komisarom.
Chapal by som to, pred pol rokom, ked Max nazval komisarov hlupymi id.iotmi, teraz nie, s nimi to nic nema…

Kazdopadne tak ako je legitimny nazor, ze aj ked Max konal nesportovo verejne, nemusi sa ospravedlnit, ked to tak neciti, rovnako tak je OK, ak je Haugove nastavenie a ocakavanie (nie povinnost), ze sportovci v multimiliardovom prostredi so stamilionmi divakov sa ospravedlnia, tak to citi dnesny meninovy oslavenec :slight_smile:
O oboch pohladoch sa da nezmyselne hadat vecne, tu nejaka pravda v zasade neexistuje…

Osobne, pri Maxovi, tak ako nacrtol uz samotny Marko, vnimam aj toto sucasne “ospravedlnenie” za uspech :slight_smile:

2 Likes

Vy tu idete taku formu whataboutizmu, že by sa to malo vyučovať v škole :smiley:

1 Like

Samozrejme Norbimu jeho nazor neberiem, ak to tak vidi. A dobre ze sa pripomenul, ani som nevedel, ze este zije :rofl: Za cias ciernostriebornych McLarenov som ho mal velmi rad.

Moj nazor je na to vsak iny, zijeme vo svete plnom ocakavani. Vsetci ocakavaju, ze sa budes spravat tak ci onak, ze spravis to, ci tamto. Treba najst zlaty stred, snad nedojdeme do takeho extremu, ze sa Piastri bude musiet ospravedlnovat Norrisovi za to, ze vyhral on :laughing:

Od Verstappena to vsak na rozdiel od Marka za formu “ospravedlnenia” neberiem. Len jednoducho uznal, ze to tak nemal spravit. A za mna, nikde nepovedal, ze to bol umysel narazit do Russella, z mojho pohladu tam chcel dokazat nejaku pointu, ze ked vytlacili jeho a musel vratit poziciu, tak on vytlaci tiez. Akurat to vobec neprebehlo takto a zvrtlo sa to, lebo Russell to dal “na Verstappena” a nenechal sa vytlacit.

Nemyslim si vsak, ze je povinny niekomu vysvetlovat, co sa mu prehanalo hlavou, spravil co spravil, dostal trest, ide sa dalej.

So zlatym stredom uplne suhlasim, dnes sa naozaj vela veci riesi, ci ocakava v skor extremnejsich spektrach :slight_smile:

O povinnosti tu rec nie je, ale o tych ocakavaniach a to uz je velmi subjektivna tema, ktore su, ci nie su, opodstatnene/adekvatne ci pod.
Ja osobne by som tiez ocakaval (resp. dufal, kedze Maxa “poznam” a je to ako povedal Marko), ze Max, na to ze neslo o bezny incident, sa k tomu postavi lepsie (hoci aj to minimum daco pozitivne je), s jasnejsim ospravedlnenim (aspon to by stacilo, nie kajanie sa fanusikom, komisarom atd., to je pre.mna ten stred) a ani rozhovor s reporterkou (ktora sa naozaj snazila byt velmi slusna a mila) sa mi nepacil a tiez sa to da odbit, ze moja chyba, lebo moje ocakavania, Max to tak citil a tak to dal, vybavene :slight_smile:

Len v tom pripade takmer vseobecne nebude co riesit a hodnotit, ak toto plati na vsetkych a nie len pre Maxa. V akom pripade by sa vlastne mal pilot ospravedlnit? Vsetci sa vyjadruju a konaju na zaklade svojich potrieb, pohnutok a pocitov, aj ini piloti, aj Haug atd.
Ale ako som napisal, tato konkretna tema je natolko subjektivna, ze nema zmysel sa hadat, hoci aj tema aky trest mal dostat, je zaujimava az vyhrocujuca :sweat_smile:

1 Like

Tak, zatial to tu do hadky nesklzlo :upside_down_face:

Za mna co sa tyka trestu, Russell o nic neprisiel a predtym Verstappena vytlacil von, takze za mna by pre Verstappena stacilo tych 10 sekund. Osobne som tam umysel narazit donho nevidel, takze tie 3 trestne body su za mna naviac, ale vobec sa kvoli tomu nejdem rozdrapovat. Dostal ich a bud sa bude viac ovladat, alebo si da pauzu. A tiez, ked sa to niekomu mali, jeho nazor. Len je podla mna chyba vidiet to stylom “diskvalifikovat, lebo je to Verstappen a vela sa mu doteraz odpustalo”.

Nemyslel som nasu hadku, ale spory tu vseobecne :slight_smile:

Ja som tresty neriesil vobec, viacmenej sa stotoznujem s komisarmi so vsetkymi rozhodnutiami tu VC a nevidim vacsi problem, akceptujem. Chapal by som este tvrdsi trest, ale nebol to ani smiesny ci vyslovene slaby trest pre Maxa a viac by som to neriesil :slight_smile:

2 Likes