So zlatym stredom uplne suhlasim, dnes sa naozaj vela veci riesi, ci ocakava v skor extremnejsich spektrach 
O povinnosti tu rec nie je, ale o tych ocakavaniach a to uz je velmi subjektivna tema, ktore su, ci nie su, opodstatnene/adekvatne ci pod.
Ja osobne by som tiez ocakaval (resp. dufal, kedze Maxa “poznam” a je to ako povedal Marko), ze Max, na to ze neslo o bezny incident, sa k tomu postavi lepsie (hoci aj to minimum daco pozitivne je), s jasnejsim ospravedlnenim (aspon to by stacilo, nie kajanie sa fanusikom, komisarom atd., to je pre.mna ten stred) a ani rozhovor s reporterkou (ktora sa naozaj snazila byt velmi slusna a mila) sa mi nepacil a tiez sa to da odbit, ze moja chyba, lebo moje ocakavania, Max to tak citil a tak to dal, vybavene 
Len v tom pripade takmer vseobecne nebude co riesit a hodnotit, ak toto plati na vsetkych a nie len pre Maxa. V akom pripade by sa vlastne mal pilot ospravedlnit? Vsetci sa vyjadruju a konaju na zaklade svojich potrieb, pohnutok a pocitov, aj ini piloti, aj Haug atd.
Ale ako som napisal, tato konkretna tema je natolko subjektivna, ze nema zmysel sa hadat, hoci aj tema aky trest mal dostat, je zaujimava az vyhrocujuca