Max porazí Hamiltona aj v priemernom aute, vyhlásil Marko | Magazín F1 - F1online.sk

To musel mať redbull dlho podpriemerné auto, keď toľké roky prehrával.

RB mal 4ty naj monopost na minime VC (vtedy to bolo vidiet aj na vysledkoch), ale v zasade suhlas.

Len sa vynechava dolezity iny suvisiaci fakt:

Toto je pravda, no tiez ten vyrok plati aj na McLaren, nie len RB. A rychlejsie bolo niekedy aj Ferrari.
Zdaleka nie je pravdive tvrdenie, od niektorych, ze od Miami bol naj len McLaren.
A vtedy sa naskok (navyse velky) stahuje velmi tazko (vtedy treba pre bodovanie najma vitazit), ked aj ked si rychlejsi od toho co stahujes, ti beru body aj ini, hned 2 timy…
Navyse, RB nemal od Miami ziadne “zle” auto, len stratil neskutocny naskok ktory dovtedy od 23 mali. Este v Rakusku boli top, az na posledny stint a to uz sme v polke sezony.

A ano, este nikdy v historii sa nestalo, aby niekto kto mal vdaka prvej polke sezony (najma prvych 5 VC) taky naskok, ho do konca sezony stratil.
V tomto sa nic neobvykle nestalo a argumenty o priemeroch su mozno pravda (ten priemer), no zavadzajuce, kedze ide o priebeh VC, sampionatu a ziskavanie bodov, nie len o priemernu rychlost :slight_smile:

1 Like

Nemam nic s cim by som nesuhlasil… Ano, tych VC, kde bol RBR stvrte najrychlejsie auto nebolo moc a nestracali nejak vela.

Takisto McLaren nebol suverenne najlepsie auto od Miami. Pri pohlade na celu sezonu asi postavili najlepsie auto, ale niekolkokrat boli aj oni predbehnuti. Toto vsak Marko predpovedal, ze RBR svoj naskok strati, McLaren bude rychlejsi ale superi im budu kradnut body, takze stary pan az taky vypatlany nie je, ako sa tu niektori tvaria.

4 Likes

Všetko je to síce pravda, ale zabudol si na jednu najdôležitejšiu vec, že Max bojoval o titul, tak logicky sa snažil si udržať náskok zo začiatku sezóny, ale Lewis žiadnu motiváciu nemal, auto nebolo dobré, tak sa na to vybodol, keby o titul bojoval, dával by do toho oveľa viac

so vsetkym sa da suhlasit. K celkovym pomerom prispelo aj to, ze

1. Verstappen podaval kvalitnejsie a stabilnejsie vykony ako Norris
  2. Redbull mal v podpore pilotov a prioritach na rozdiel od McLarenu uplne jasno co este podciarklo bod 1.
3 Likes

Ja viem, ze vacsina Hamiltonfans sa ohana tym, ze Hamilton uz nema co dokazovat, ale podla mna ma pilot odchadzat z trate s tym, ze tam nechal svoje maximum, inak tam nema co robit, nema byt ani schopny zaspat. Ako priklad uvediem Alonsa, sice ma okolo toho reci ako koza bobkov, ale snazi sa stale, je to pretekar.

Nebojujem o titul tak mam na salame? Co peniaze pre team za PK?

Prve dve VC Russel skoncil pred Norrisom a Hamilton hned za nim, ak by do poslednej sezony Norris nastupil s rovnakym mindsetom, asi by bolo rozhodnute v polke rocnika. Videli sme, ze sa Mercedes vykopal zo stvrteho teamu na miestami najrychlejsi, cize argument ze nebojoval o titul tak to mal na haku neberiem.

Posledna vec, Verstappen roky nebojoval o titul, ale zavodil naplno(zle jazyky by povedali, ze az prehnane). Ano, polahcujuca okolnost su rozdielne fazy kariery, ale na to aky je Hamilton recnik-motivator to trosku nesedi, myslim tym jeho “never give up” crapy…

3 Likes

super, gratulujem ti. z jedneho prispevku si urcil kto som a co som. fakt klobuk dole, teba je tu skoda, uplatnis sa urcite aj niekde inde :wink:

Už jen Tvůj nick i gramatika jasně dokazuje, že Ti i do průměrné lidské zralosti chybí ještě pořádný kus cesty. Jen dej pozor, aby se nějaký chodníček k cíli našel.

No ja som velmi zvedavy ako Max pojme najblizsiu sezonu. Zatial realne bojoval o titul v 2 sezonach (21 a 24) a v oboch pripadoch vchadzal do druhej polky sezony s bodovym naskom co hralo do karat jeho agresivnemu stylu, kedze z pripadneho vzajomneho DNF s jeho rivalom by profitoval Max. Ak sa potrvrdia spekulacie a RB bude vykonnostne az za Mclarenom a Ferrari, tak som zvedavy ci Max zacne jazdit opatrnejsie a zacne sa vyhybat konfliktom alebo ostane verny svojmu stylu a pojde do kazdeho suboja s vedomim, ze ten suboj moze znamenat jeho koniec v danej VC.

Ano, suhlasim.
Hoci niekedy vidim tendenciu prehliadat/zlahcovat aj Maxove chyby (zdaleka nebol bezchybny) a prehanat Landove, vo svojej podstate je to pravda.

Tam bude prave zaujimave, ci to tak zostane aj ak bude sezona vyrovnana od uvodu, ako spomina @Neutron , nakolko je urcite “lahsie” robit chyby pod tlakom nutnosti stahovania velkeho naskoku a “nevyhody” pri subojoch koleso na koleso (nehovoriac o fakte, ze Lando bojoval o titul hned v sezone, kde len prvy krat vyhral VC a aj to sa musi naucit).

Slova Bayera na ucet Maxa maju asi taku vahu ako slova Vasseura na ucet Hamika. Vypovedna hodnota = 0. Kazdy bude kopat za svojho kona.

Bayer ale hovorí o tom aký je Max v súkromí. A takýto názor na Maxa už povedalo viac ľudí. To nemá nič s tým, že by ho vychvaloval ako jazdca. :slight_smile:

Podobný bol napríklad Schumacher.

Hlavne co je to za informaci jaky je kdo v soukromi, me to napriklad vubec nezajima, pochybuji ze Bayer travi s VER volny cas a ze ho v osobni rovine zna nejak vic nez kdokoliv.

Uznavam, nie som Maxov kamarat, takze mi urcite neprinalezi hodnotit ho ako cloveka mimo F1. Ja len tvrdim, ze akekolvek tvrdenie cloveka z rodiny RB na ucet Maxa (pripadne na ucet akehokolvek dalsieho zamestnanca RB) nema ziadnu vypovednu hodnotu. Tym netvrdim, ze Bayer nema pravdu.

Ked sa spytas kazdej babky na svete kto je najkrajsi chalan na svete, tak kazda povie svojho vnuka :grinning: Par z nich, ako napriklad babka Johnnyho Deppa alebo tvoja babka bude mat pravdu, no moja babka a mnoho dalsich, pravdu mat nebude :confused:

1 Like

Co sa tu vsetci fanusikovia Verstapena schovavaju za Miami ? Pozri sa na celu sezonu kde RB bol stale v predu. Istu chvilu dobre tahalo ferrari, istu dobu McL… mercedes mal len svetle chvilky…
tieto dristy tu dookola citat, ako chudak Max vyhral titul v tretom najrychlejsom monoposte, uz sa nedajte vysmiat…

1 Like

Po tezkem boji, tri zavody pred koncem.

jj tak tvoj nick je fakt symbolom nadpriemernej ludskej zrelosti :smiley: prezradim ti jedno tajomstvo, toto je verejne diskusne forum a ja si tu mozem napisat nazor a prispevok aky chcem a dat si nick aky chcem. ze si tu ista skupinka ludi mysli, ze su na sukromnom fore a uzurpuje si pravo rozhodovat o tom co je spravny a nespravny nazor, resp. este poucat a rozhodovat o tom koho by mal admin vyhodit mna absolutne nezaujima :slight_smile: ak sa ti tu nepaci chod rozdavat rozumy na ceske diskusne forum.

1 Like

Max bojoval o titul i v roce 2022, kde mel mimochodem taky spoustu trestnych bodu. A i pres vsechnu snahu medii se mu vsechny krasne smazaly a nic se nestalo.

Jake to je stat sam proti celemu svetu.