Massa: Mal som byť ako Verstappen, ale bol som skôr ako Norris | Magazín F1 - F1online.sk

Ročník 2024 nás opäť vrátil do minulosti. Čo oddeľuje veľkých šampiónov od „ostatných“ jazdcov? Čím sú tí najlepší iní? Porovnanie Maxa Verstappena a Landa Norrisa v tejto sezóne ešte v budúcnosti použijeme. V tejto chvíli však nevieme, ako bude vyzerať kariéra pilota McLarenu. Vieme však, ako vyzerala kariéra Felipeho Massu a ten v jednom z rozhovorov použil ako príklad aj seba.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/179846/massa-mal-som-byt-ako-verstappen-ale-bol-som-skor-ako-norris

Massa bol prinajlepšom ako Bottas a to som k nemu ešte zhovievavý. Aj od Landa máš teda ďaleko kamarát :wink:

Sezona 2008 je nejhorsi sezona v historii, nikdy jsem se nedokazal na ten moment podivat znovu. Chudak Massa.

2 Likes

To se pleteš Massa byl před ono havárkou v Maďarsku hodně rychlí, bohužel po ní už nikdy neukázal kvality co měl

Nojo Massa tehdy přišel o titul podvodem, a fascinuje mě jak místní Alonso fanatici a moralisti kteří neustále fňukají nad AD 21 tak tohle nikdy nezmíní :smile:

1 Like

Len si to pletieš kamarát, je iné ísť do posledného závodu, kde sú podmienky aj body rovnaké a tento závod ovplyvní hlúposť riaditeľa pretekov, ktorý jednomu zásadne uškodí a jednoho zvýhodní.
Massa neprišiel o titul podvodom v poslednom závode, vieš možno si si nevšimol ale sezóne je proces, kde jazdci zbierajú predbežne body a na základe toho sa odvíja aj stratégia či už závodu alebo aj výmeny pohonných jednotiek a koniec koncov aj aktuálne psychické rozpoloženie. Čiže ak by sa ten závod aj zrušil tak by sa kalkulovalo priebežne podľa bodovej situácie. A to sa ani nemusíme baviť o jeho kikse k tom závode kde so sebou zobral celú tankovaciu stanicu. Ocenil by som keby na to pozeráš trochu objektívne ale čo by sme čakali od ľudí čo nenávidia LH. Takí by mu najradšej neuznali ani jedeni titul a prisudzujú jeho kariéru iba štastiu :smiley:

2 Likes

A kto mu bránil? Je to packal, ktorý na titul nikdy nemal a preto ho nezískal.

vieš možno si si nevšimol ale sezóne je proces, díky za tuhle větu, sezona 21 nebyla proces? Jo kdyby Sir tolik nechyboval mohl mít titul už klidně závod před koncem a v posledním závodě by o nic nešlo. Jako máš pravdu v tom že dělal chyb Massa hodně a to mu taky prohrálo titul, nicméně kdyby došlo k anulování Singapuru 08 tak má titul Massa, a kdyby došlo k anulování AD 21 tak má titul furt Max, takže tohle vaše plakání je skvělý :rofl: :rofl:

1 Like

Podle me to dela Massa proto ze nechce doprat Lewisovi sedm titulu.

V Maďarsku 08 Massovi těsně před cílem zaflamboval motor. Tam žádnou havárku neměl.

Já myslel, že byl jako rychlí jezdec před havárkou co měl v roce 09 jak to trefila ta pružina

Nejlepší rok měl právě v 08, kdy bojoval o titul.
I v 09 jezdil velice slušně až do pružiny z Brawnu jak píšeš, ale pak už to nebylo vončo.
Buďme rádi, že to s Massou nedopadlo hůře.