Marshall: Fanúšikovia Red Bullu sú fanúšikmi súčasnosti, v McLarene je to o histórii | Magazín F1 - F1online.sk

Keď sa povie Formula 1, aj absolútnym motoršportovým neznalcom zídu na um mená ako Michael Schumacher, Ayrton Senna a spomedzi tímov Ferrari či McLaren. Rob Marshall sa vlani s nadšením stal súčasťou historického tímu, ktorý mu učaroval nielen ponúkanými kariérnymi možnosťami, ale aj svojím dedičstvom, s ktorým sa v efjednotke môže porovnávať len máločo.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/186907/marshall-fanusikovia-red-bullu-su-fanusikmi-sucasnosti-v-mclarene-je-to-o-historii

Nezmysel, za enornym narastom F1 su v prvom rade mladi ludia.
Vratane McLarenu.

Ja ziadny nezmysel v Marshallovom vyjadreni nevidim a viacmenej s nim suhlasim.
To co pises ty, nie je v rozpore s tym, co povedal…

1 Like

Fanúšikovia Redbullu sú fanúšikami úspechu. Však sme to mohli vidieť vlani tu na fóre, keď stratil dominantný monopost, tak ho hneď posielali do Mercedesu za Wolffom alebo do Astonu za Neweym.
Po mesiaci “slabé” formy.

1 Like

ked som zacinal sledovat f1 koncom 90tych, tak wiliams mal 20 rokov, vyhraval tituly a bol povazovany za totalne tradicnu znacku, historiou nabitu. joj ten frank wiliams, ktory si to odmakal v garazi.

ked ju zacina niekto sledovat teraz, tak red bull ma 20 rokov (v f1 je 30 rokov ako sponzor), vyhrava tituly, ale stale ho beru ako novy tim, pricom jedna vettelova generacia jeho fanusikov uz odrastla.

za ostatnych 20 rokov spravil williams asi take halo ako haas alebo jordan. vyhral par gp, ale vacsinou sa potaca na dne ci v strede pola.

cize drzat palce jasne, ale zas nadradovat ho nad ine znacky, ktore su tu tiez uz celu generaciu, to zas nebude uplne ferove.

6 Likes

Fanoušci úspěchu? Myslíš tu oranžovou armádu co plnila tribuny ikdyž byl RB až 3 nejlepší auto?

Vsetko je relativne.
Kedysi som bol na vylete na channel islands. Jersey alebo Gurnsey uz sa napamatam ktory ostrov to bol. Stretol som tam chlapika, ktory akurat oslavoval, ze konecne dostal plnohodnotne obcianstvo a uz nie je klasifikovany ako pristahovalec aj ked mnohi sa na neho stale tak pozerali. Ked som sa ho spytal, ze ako dlho tam uz byva, povedal, ze jeho rodicia sa pristahovali 30 rokov dozadu a on sa narodil o 2 roky neskor uz tam.

Ciastocne ma Marshall pravdu. V sucasnosti nepribudaju McLarenu fanusikovia, lebo McLaren. Velka vacsina su fanusikovia McLarenu z cias Schumacherovej ery. Je to vsak logicke, kedze od 2014 bol McLaren stred pola alebo uplny chvost a novy fanusik F1 si tazko vyberie takyto tim.

Na druhu stranu im vsak pribudli fanusikovia vdaka mladej generacii pilotov, a teda hlavne fanusikovia Norrisa. Otazka je, ci po pripadnom Norrisovom odchode ostanu fandit McLarenu alebo prezlecu tricko. :slight_smile:

Ja ano.
Ked sa spytas mladeho fanusika s oranzovou ciapko preco fandi teamu, odpovie ti ze kvôli Landovi.
Nie kvoli Sennovi.
Je rozdiel koho sa to pytas, ci mladeho alebo stareho.
Podla toho posudzuju kazdy jeden team.

Ferrari je jedina znacka, ktora az na vynimky, kt.potvrdzuju pravidlo neustale vpredu a siaha v kazdej sezone na vitazstva.
McLaren a Williams to takto nemali.

Kto posielal maxa prec z rbr?

Mladi moc Red Bullu nefandi, mozna chlastaj jejich limcu i kdyz je hnusna, ale znaj je odjinud nez z F1, nejlepsi mlade fans ma Mclaren.

F1 RB fans jsou zivi z neuspechu ostatnich, stejne jako jejich master.

Co konkretne teda nie je pravda, resp. je rovno nezmysel? Ty pises stale len o mladych (o tom je clanok?) a tvoje usudky. Ja citam Marschallove a nic nezmyselne nevidim, tak najlepsie kebyze ho odcitujes a mozno prehliadam a budem suhlasit.

Toto je cista pravda a to ze ma aj novych fanusikov aj vdaka Landovi (napokon aj Oscar ma dost fans) na tom nic nemeni a nevyvracia.
Ved napokon aj RB ziskaval novych nie len ze su RB, ale aj uspechmi a popularitou nedavno Seba, aktualne Maxa, to su vzdy spojene nadoby.

Marshall len spravne poukazuje na tu rozdielnu historiu atd. Cize naozaj nechapem co sa mu snazis vyvracat a ze dokonca nezmysly…

Ja by som povedal že po roku 23 má práve McLaren najviac nových fanúšikov

1 Like

Vsak vetsina lidi fandi pilotovi a ne tymum, me je treba nejakej tym u riti. Krome mercedesu, to je psychopaticka sebranka.

Bych řekl, že nejvíce fanoušků získali, když začalo DtS, a byl tam Lando s Carlosem.

Chcelo by to aj aktualne cisla, ale McLaren je dlhodobo spolu s (vacsinou) prvym Ferrari top v oblubenosti timov u fanusikov F1, aj v tazsich casoch a samozrejme aj pred 2006…

1 Like

Vy jste ho cpali do Mercedesu, ale hlavne do Astonu.