Markovi nevonia predstava Russella v Red Bulle: Colapinto ukazuje cestu | Magazín F1 - F1online.sk

Siahne Red Bull pri hľadaní svojich budúcich pilotov opäť do externých zdrojov? Tento tím to vo svojej dvadsaťročnej histórii urobil v podstate len dvakrát – prvýkrát s Markom Webberom, druhýkrát pri podpise Sergia Péreza. Christian Horner nedávno rozvíril vody tvrdením, že Red Bull by mohol podpísať Georgea Russella. Myslel to vážne? Helmutovi Markovi sa takýto nápad príliš nepozdáva.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/173682/markovi-nevonia-predstava-russella-v-red-bulle-colapinto-ukazuje-cestu

Zaspekuluju si že tady ta výměna řidičů po létě bude častější. Odzkoušejí si do konce sezony jak mu to jezdí a pak se rozhodnou.

Tento článok je inak dobrá pripomienka toho, že Dr.Marko, respektíve akadémia Red Bullu vychovala iba jedného skutočne prvotriedného pilota. Daniela Ricciarda. Vettel a Verstappen neboli členmi akadémie Zvyšku sa kariéra v F1-tke pochovala tým, že upadli v nemilosti Marka, respektíve nedostali ani šancu v ich Béčku. Niektorí na to samozrejme ani nemali. Snáď to Lawson zmení, keď už minulý rok prišiel k tej šanci ako slepý k husliam.

Pavlik: Christian Horner nedávno rozvíril vody tvrdením, že Red Bull by mohol podpísať Georgea Russella.

Horner: Na konci budúcej sezóny končí zmluva Georgeovi Russellovi. Bolo by od nás hlúpe, keby sme o ňom neuvažovali. Sú tu aj ďalší talentovaní jazdci bez zmluvy

Ja neviem, ale z toho ako to Horner povedal, som pochopil, ze mozu v podstate podpisat hocikoho. Russell je asi jediny z top timov, ktoremu buduci rok konci zmluva tak ho Horner spomenul ako priklad. Vobec mi to neprislo, ze by nanho poloval a nejak moc ho teraz chcel. Uplne obycajna odpoved, asi ako “Chcem japonske auto, takze by bola hlupost neuvazovat o Mazde.” Ale neznamena to, ze ju chcem, len splna zakladne kriterium.

Funguje to tak, ze kdyz se hleda pilot, vyjedou si v kanclu volne piloty a da se jejim agentum vedet, nebo naopak, proc by meli vynechat Russella nevim, ale ten je oddany Mercedesak.

Na zaklade coho chce Marko Tsunodu nazyvat juniorom? V F1 sa znemoznuje uz niekolko sezon, neviem, co tam vykonnostne este treba zistovat.

4 roky jazdiaci Tsunoda a junior😂

Rovnako to je s tymto clankom.

Pavlik: Markovi nevonia predstava Russella v Red Bulle: Colapinto ukazuje cestu

Marko: *"George Russell je v kvalifikáciách na úrovni Lewisa Hamiltona, ak nie je rýchlejší. George Russell je však zaviazaný Mercedesu a podľa mňa by sme sa momentálne mali sústrediť na našich juniorov."

Nadpis zamerne vyvolava dojem, ze Marko Russella v RB nechce. Pritom Marko povedal len to, ze Russell je rychly, ale zaroven zaviazany Mercedesu a RB by sa mal momentalne pozriet do svojej juniorky.