Marko vychválil Hamiltona: Ukázal, ako skvelo narába s pneumatikami | Magazín F1 - F1online.sk

Lewis Hamilton v Silverstone ukončil vyše dvojročné čakanie na víťazstvo. Zároveň potvrdil, že to v sebe stále má a nepatrí do starého železa. Lewis dostával zaslúžené pochvaly zo všetkých strán a jednu pridal dokonca aj poradca Red Bullu Helmut Marko.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/163254/marko-vychvalil-hamiltona-ukazal-ako-skvelo-naraba-s-pneumatikami

Pochvala sa moze stat len ked je Hamilton pre RB neskodny :slight_smile:

Což není tento případ, takže Helmut už Merglu pochlebuje, aby si ho všimli až bude podepisovat smlouvu s Emilem.

1 Like

Je to presne tak Ferdo. Mergl a Max, hotova vec. A Toto uz jednou rekl, ze misto pro doktora se najde. :grinning:

Finální rozhození se nám už rýsuje.
Ještě nevíme přesně kdy, ale už teď víme, že Emil půjde do Merglu. To znamená, že Sainz taky ještě neví jestli skončí v Merglu jak říkám já, nebo v RB, kdyby Emil z RB pláchl už letos.

A jestli s ním půjde i Emil, tak jedině dobře pro RB.

Sir podal na Silverstone naozaj vyborny vykon a zasluzene vyhral. :clap: …a to nie som jeho fanusik.

1 Like

Max ma zmluvu s RB do roku 2028 takze ziadne ze ujde z RB. RB to ma dobre osetrene a Mercedes by take velke penale za neho neplatil . Maju generacny talent v podobe Antoneliho a zadarmo , naco by platili Maxovi vykupenie spod zmluvy. Este nevedia ani ako na tom budu po roku 2026 ci budu mat auto na boj o titul a oni budu vykupovat zo zmluvy Maxa? To je len scifi a nie realita

Do smluv nevidíme. Taky nevíme jak moc velký chlup bude Emil ochotný pustit za předčasné ukončení smlouvy.
Taky nevíme jestli si chce Emila ještě udržet, nebo kvůli Josovi už jen hrají hru jak moc je pro RB nepostradatelný, ale v zákulisí už právníci formulují penalizační fakturu a těší se, že se konečně zbaví Jose.
V každém případě je jasné, že RB s novými motory dost upadne a o Emila by stejně přišli. Teď je ještě poslední šance na Emilovi něco vyrýžovat.

Max ma zmluvu este na 4 roky . Kdo by pustil takeho pilota len tak prec? Ty si vies predstavit ze by si musel niekoho vykupit zo zmluvy a pritom este nevies ako na tom budes po roku 2026 ked budu nove pravidla . Co ak im nove pravidla nesadnu ako tie po roku 2021 a budu sa cele roky trapit s autom ktore je az 3-4 najlepsie. No hlavne ze bude pilot najdrahsi v startovom poli ktoreho som vykupil zo zmluvy a bude sa motat okolo 7 miesta a pilot ktoreho mam zadarmo a je dost mozne ze je rovnako kvalitny tak je odstaveny u wiliamsu a bojuje o posledne priecky. To je opravdu nelogicke rozmyslanie

Ale teamy nemožu kupovať jazdcov na základe toho aký výkon má ich monopost. Duplom nie top 3ka = Merc, Ferrari, RB. Tam proste chceš mať automaticky najlepšieho pilota.

Kimi síce dobrý prospekt je, ale v momente kedy bude mať Mercedes auto na titul v 2026 je veľmi malá pravdepodobnosť, že by on už dokázal ten titul vyjazdiť - ak sa teda nebavíme o absolútne dominantnom aute čo bude nakladať každému 40s. Taký talent miesto Lewisa mal byť George a myslím si, že Mercedes dnes vidí, že to nie je to pravé orechové.

Viď Lando, ktorý má dnes monopost ale (aj) kvôli svojím chybám tam proste nedokáže spolahlivo utrhnúť body proti RB.

Maxove vykúpenie zo zmluvy by s radosťou zacvakali sponzori a merch z predaja - myslím nejakú výkupnú klauzulu. Možeme sa pozrieť do futbalu/hokeja kde sa točia milióny a nespomeniem si na konkrétne meno ale tuším to bol Ronaldo alebo Messi ktorého takto vykúpili a len za prvé týždne predaja dresov resp. merchu mali zaplatenú práve výstupnú klauzulu.

Lenze futbal je ine ako F1. To ako keby futbalovy klub v ktorom hra Ronaldo kupil na jeho miesto Mesiho ,akurat ze by ho musel este vyplatit zo zmluvy. Preco to nikoho nikde nenapadlo? A vyplatit jazdca ktory ma este 4 roky zmluvu neni taka mala polozka a musi s tym suhlasit aj RB.A pochybujem ze RB by to najvetsiemu konkurentovi pustil . Mercedes ma jazdca /GR/ ktory je rychli a vychovali si ho a ma aj skusenosti . Ukazuje sa ze viac menej dokaze zastupit odchadzajuceho sampiona. A v talone maju este vecsi supertalent Kimiho Antoneliho. A Mercedes nebude chciet mat v time dvoch Top pilotov / GR+MV / ktory by si medzi sebou brali body a jedine co by to prinieslo do timu by bolo napetie v time. Pockaju si pekne na to ako im zapasuju nove pravidla ktore pridu v roku 2026 a medzi tym uz bude na ich miesto pripraveny aj Kimi.

Otázka je, jaké klauzule má ve smlouvě ve svůj prospěch Max. Současnou smlouvu uzavíral už jako mistr světa a nepochybuju o tom, že by jeho manažer nepřipustil uzavření jednostranně nevýhodné smlouvy, ve které by nebyly i pro něj pojistky pro případné rozvázání. To měl nakonec i Vettel a taky to využil. Jestli je jeho přestup do Mercedesu vůbec na stole a nejedná se jenom o mind games ze strany Wolffa je jiná otázka, známe to :smile: .

Ja si nemyslím, že Mercedes má aktuálne pilota, ktorý by dokázal zastúpiť Lewisa.

Má najlepšieho prospekta od čias MV ktorý ale má ešte kopec času kým dokáže bojovať na trati o titul s jazdcami ako je MV/Charles/Lewis/Alonso a potom má jedného ktorý svojho času možno bol “draftová jednička” ale dnes sa ukazuje ako bust (v rovine boja o titul). Ale tu sa náš názor na GR asi rozchádza.

Preto si myslím, že angažovanie MV je logický krok aj napriek vcelku velkej cene za takýto krok.

Zvyšok už napísala @Evap.

Ano urcite ma Max nejake klauzuli v zmluve v jeho prospech , aj sa uz to preberalo niekde. Ale ide o klauzulu o vykonnosti RB ak by nebolo schopne bojovat o popredne priecky.

No ja zase nespochybnujem kvality Maxa ,ale ich ani neprecenujem. Je to vsetko o aute kazdy jeden ma svoje plusy a svoje minusy. A podla mna GR pokial bude mat auto na titul tak on bojovat bude. Uz sme videli aj ako jazdi Max ked je pod skutocnym tlakom a tie chyby robi aj on.

Nehovorilo sa aj o tom, ze je tam klauzula, ze ak RB opusti Marko, tak moze aj Max?
Netusim, ci je to pravda, ake ak ano, nejde o vysledky a lahke riesenie…

O tom nic neviem , akurat sa hovorilo o prepojeni zmluv Newey s Hornerom . Ale pochybujem ze by Max mal v zmluve nieco take. Ale osobne neverim ze by Max prestupil do Mercedesu. Skor ako pozname TW tak to je len sucast jeho hry proti RB aby sa nalomila ich sudrznost

Neviem ako to je, ale hovorilo sa o tom…
Ono moze platit oboje sucasne.
TW sa snazi robit hry, ale bol by hlupak nesnazit sa ziskat Maxa, ak je na to sanca a Lewis odchadza…
Zaroven Max urcite zvazuje ci a kedy odist, ked vidi stratu dominancie a mozne obavy od 26.

q

Ale preco by bol hlupak keby nechcel Maxa? Nepoviem keby Maxovi skoncila zmluva alebo mala skoncit o nejaky cas tak dobre mozno . Ale Aby ho vykupil zo 4 rocnej zmluvy ked este ani nevie ci bude mat auto na titul ale vie ze GR a Max v jednom time dvaja kohuti nic dobre neprinesie a k tomu ma v talone schovaneho zolika v podobe Kimiho Antoneliho tak to by musel byt blazon ak by to takto riesil. Teraz tam da niekoho kdo bude poslusna dvojka alebo tam hned hodi kimiho Antoneliho a je bez starosti

Hej, ale my nevieme ako by to bolo s tym vykupenim a ci vobec…

No RB to ma perfektne osetrene aby Max zadarmo neusiel. Nepustia ho najvetsiemu konkurentovi za malo penazi. To skor si viem predstavit Maxa ze by zdrhol do Ferrari . Oni su schopni dat Maxa k Hamiltonovi alebo Leclercovi aj za cenu ze by ho kompletne vykupili zo zmluvy