Marko vidí Neweyho v červenom. Kariéru neukončí, vyhlásil | Magazín F1 - F1online.sk

Zmena pravidiel sa nezadržateľne blíži a keď čelíte tejto úplne novej výzve, určite chcete mať Adriana Neweyho na svojej strane. Ďalšia budúcnosť geniálneho konštruktéra zostáva zahalená rúškom tajomstva. V hre zostáva odchod do dôchodku aj prestup do iného tímu. Keby však Newey končil kariéru, najímal by si pri rokovaniach s Red Bullom tím manažérov? A prečo teda hneď neoznámil koniec kariéry?


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/153614/marko-vidi-neweyho-v-cervenom-karieru-neukonci-vyhlasil

Nemyslím si však, že nás čaká prepad po technickej stránke. Musíme sa sústrediť na tohtoročný šampionát a vrátiť tím na správnu cestu.

Je to pro Red Bull vetsi rana nez finale 2021 pro Mercedes.

Co jsem to udelal.

Newey tu nebude do nekonečna, možno ešte pár rokov, a sú aj noví hráči a šikovní inžinieri, takže sa všetko nafukuje do neba, je pravda že je najlepší, ale hovorím že nie do nekonečna…

6 Likes

Cas ukaze. 151515

Zajímavý, že pár dní zpátky Marko dával rozhovor a řekl, že vidí Neweyho v zeleném :grinning: každopádně uvidíme, jak to dopadne. Ferrari je nejžhavější kandidát :slightly_smiling_face:

Marko uz vidi zelene rude, co bude priste, aby to s nim neslehlo :swimming_woman:

Se Helmut insporoval na foru, někteří tu stejně rychle mění názory :smiley:

1 Like

Teoreticky sa môže stať, že skončí v úplne inej sérii ako je F1 …

Tady mas dve moznosti oproti realu, muzes zmenit nazor nebo rovnou nick, nedivim se ze je tady nekdo vic nez venku :eyes:

Presne tak.
Adrien Newey je génius svojej doby. Ale konkurencia nespí.

Spomínam si na rozhovor so Stevom Jobsom, kde sa ho spýtali, aké pracovné pozície sú najťažšie nahraditeľné. Prakticky hneď odpovedal: „Žiadne. Okrem individuálnych umelcov je nahraditeľný každý. Dokonca aj ja sám.“ Keď sa nad tým zamyslíte, tak mal 100% pravdu. Ak sa pominie taký Leonardo Dicaprio alebo Tom Hanks, ďalší už nebude. Ak naopak Kirk Hammet z Metallicy ohlási koniec kariéry a zvyšok kapely bude chcieť ďalej pokračovať, jednoducho nájdu iného gitaristu. Lenže ak by odišiel James Hetfield (spevák), môžu to kompletne zabaliť.

Newey budoval RedBull takmer 20 rokov. Za ten čas vytvoril extrémne efektívne prostredie. Vlastný vesmír, kde mal postavenie poloboha. Pracovné procesy, morálka aj myslenie zamestnancov je tam nastavené na veľmi vysokej úrovni a je to pekne vidieť v praxi, ako im ide karta. Pierre Waché nie je žiaden malý chlapec, ktorého treba vodiť za ruku. V tíme pôsobí od roku 2013 a je tam silne adaptovaný. Práve teraz pre neho vzniká najdôležitejšia výzva v živote. Aj keď Newey už nebude v rukách držať kormidlo, bez dobrej posádky by ani on nevyplával z prístavu.

To ma núti zamyslieť sa nad mojou vlastnou situáciou v roku 2016. Mal som veľmi slušnú prácu v strednom managemente. Plat OK, podmienky na jednotku, chodil som do práce rád. Následne mi prišla „ponuka, ktorá sa neodmieta.“ Benefity a financie vyhrali a ja som zmenil job. Na moje prekvapenie, to vôbec nebola prechádzka ružovou záhradou. Nevedel som presadiť a využiť svoj potenciál. Top management bol veľmi konzervatívny a z väčšej časti ho tvorili vlastníci spoločnosti. Veľa krát som mal pocit, že hádžem hrach na stenu. Po 3 dlhých rokoch som skončil sám. Na jednej strane, výborná skúsenosť. Na strane druhej, pripomína mi to ten „červený“ tím, kde je hierarchia a pravda jasne definovaná. Budú vedieť Adrienovi naslúchať? Nabrať odvahu a riskovať? Ako dlho bude trvať proces transformácie? Stačí sa pozrieť na RB20. Koľko tímov by malo gule opustiť koncept RB19 po tak dominantnej sezóne?

Narážam na to, že bez ohľadu na to, aký je Newey jedinečný, na odomknutie svojho potenciálu, potrebuje predovšetkým správne pracovné prostredie. Až potom bude môcť pretaviť kresby v skicári do praxe. Môže sa kľudne stať, že žiadne zázraky sa konať nebudú. Ani on nie je neomylný (napr. obdobie dominancie Mercedesu). Kiež by sa mu podarilo vzkriesiť Ferrari a skončiť kariéru na absolútnom vrchole, ale nič nie je garantované. Je to veľmi citlivý človek a pre svoju prácu potrebuje pokoj. V Milton Keynes mal donedávna vytvorené dokonalé podmienky. Som preto veľmi zvedavý, či mu v Maranelle toto všetko poskytnú, pretože o jeho nápady a vízie sa bojím najmenej. Tých má na rozdávanie.

2 Likes

2 Likes

Newey je chlapik. Lotus 49 Monaco 2024 Historic

3 Likes
2 Likes