Marko: Pérez sa o druhé miesto pripravil vlastnou chybou | Magazín F1 - F1online.sk

Red Bull v druhej polovici sezóny absolútne dominoval. S veľkým náskokom ovládol jazdecký i konštruktérsky šampionát a do poslednej chvíle bojoval aj o ďalší historický úspech. Ani počas majstrovských rokov 2010 až 2013 a s dvojicou Sebastian Vettel – Mark Webber sa tímu nepodarilo obsadiť šampionáte prvé a druhé miesto. Tento rok bol Red Bull veľmi blízko, ale ani tentokrát sa to nepodarilo, čo však Helmuta Marka príliš nemrzí.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/84531/marko-perez-sa-o-druhe-miesto-pripravil-vlastnou-chybou

FIA oznámila, že Shaila-Ann Rao, ktorá pôsobí ako generálna tajomníčka pre motoršport, opúšťa federáciu. Niektorými médiami bola podozrievaná z toho, že z FIA vyniesla informácie o rozpočtovej kauze Red Bullu. Zároveň bola do svojho príchodu na túto pozíciu dlhoročnou spolupracovníčkou Tota Wolffa.

Zaujimave, ze k tomuto nie je clanok, iba kratka sprava… :slight_smile: Ze by sa predpovede o vynasani potvrdili?

4 Likes

pritom by stacilo keby Max spravil pre Pereza presne to iste co Perez pre Maxa v abu dhabi minuly rok…

Bohuzel Cherles nedojel Maxe, takze Max holt nemohl udelat to co Perez, a to branit svoji pozici. Kdyz ten kluk od ferka proste nespolupracuje a nespolupracuje. :grinning:. To je pak pro Checa tezky. On by i vyhral, ale prekazeli mu tam lidi a formule. Nejdriv Gasly, Larbalastier ( ten ho celkem i skolil) a potom Leclerc a nejakej Holandan. :rofl:

Netreba sa za to bicovat, Sergio dostal stopercentnu podporu, ktoru ale nedokazal premenit.

max by musel zahodit vitazstvo… to perez minuly rok neurobil ak sa dobre pamatam…

Rikalo se ze F1 je tymovy sport, ted uz to zase neplati a kazdy jede za sebe.

Frustrat Dezolat s Markem meni definici tohoto sportu, jako radny mistr sveta na to ma pravo, jen jsem zvedavy jak to pujde moderatorum pristi rok pres pusu.

A nie len jednou.

Skôr to skodi dobre meno FIa aj Mercedesu ak ostava, nie preto že niečo robí alebo robila ale preto že taki ako ty to stále prezentujú ako fakt aj keď na to nemajú žiadne dôkazy :kissing_heart:

Sú tímy ktorým záleží na ich reputácii.

Perez by Leclerca v DRS nedal. urcite nie behom jedneho ci dvoch kol. Na druhej strane ak by si Max pustil Charles do DRS na prilis dlho tak by Leclerc mohol aj zautocit na prve miesto. Ten chalan to s predbiehanim na DRS vie a neraz to uz ukazal. A nakoniec asi najdolezitejsie Redbull podstatne viac hreje historicky rekord v podobe 15 vyhratych GP za sezonu ako nejake Perezovo druhe miesto.

3 Likes

a co ak by sa uz verstapen nedokazal leclercovi odtrhnut z drs. alebo by ho predbehol a verstapen by uz na to nemal gumy predbehnut spat (leclerc zastavoval neskor)?
nehovoriac o perezovych gumach na ktorych bol o sekundu rychlejsi na kolo …
ale dajme tomu zeby checa urezirovali z boxov, ale leclerca pustit k verstapenovi by bol prilis velky risk a preto to od neho ani neziadali…

  1. Redbull isiel na rekord vitaznych pretekov za sezonu, nejake druhe miesto mali v pazi.
  2. F1 je timovy sport a Perez dostal instrukcie z pitwall.
  3. Perez mal moznost byt od zaciatku po koniec sezony ten rychlejsi pilot. Verstappen by musel jazdit na neho.
1 Like

ty asi tiez robis poskoka, rovnako ako perez, ked ta to tak berie…