Marko odkazuje Stellovi: To isté tvrdil aj Wolff v roku 2021 | Magazín F1 - F1online.sk

Rozhodol sa Red Bull obetovať rok 2026? Považujú Laurent Mekies a spol. rok 2025 za svoju poslednú šancu na titul s Maxom Verstappenom? Takto niektorí interpretujú záverečný nápor stajne z Milton Keynes a nasadzovanie vylepšení na samom sklonku tohtoročnej sezóny. Naznačil to aj šéf McLarenu Andrea Stella, ale jeho slová jednoznačne odmietol poradca Red Bullu Helmut Marko.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/217739/marko-odkazuje-stellovi-to-iste-tvrdil-aj-wolff-v-roku-2021

Hlavne McLaren to robí zle, že už ku koncu sezóny aspoň trochu nevylepšuje auto. Mám neskutočne zlý pocit aby sa neopakovala sezóna 2007 :frowning:

1 Like

Nemuzes se jen tak rozhodnout ze zacnes opet vylepsovat letosni auto. Jakmile prejdes na novy projekt pod novymi pravidly, rozbehne se proces ktery je dopredu planovany doslova na dny, ne-li na hodiny.

Mclaren nema slabe auto, tech 5 zavodu uz se nic moc nepodari nikomu vylepsit, ani Red Bullu, zacina souboj nervu a tlaku.

Ve skutecnosti se o titul letos bojovalo do prvni poloviny a taky bylo prakticky rozhodnuto. ale v Red Bullu chytly saze, kdo vi jak a kdo vi proc.

Ferrari sa na “dalsiu sezonu” sustredi uz patnast rokov a doteraz to na titul nevydalo.

1 Like

Videli jsme v Austinu, Mclaren prisel o tolik bodu vsim jen ne tim, ze by meli pomale auto.

Mne to príde že Red Bull je asi jediný tím v ktorom má jazdecký titul väčšou cenu ako pohár konštruktérov… Lebo inak nevidím význam vylepšovať tohtoročné auto

1 Like

Rozhodne to nieje jediný tím.
Každý tím ktorý by nemohol vyhrať pohár konštruktérov, ale siahal by na víťazstvo pohára jazdcov, by si ho vážil viac :sweat_smile:

Záleží jak si na tom týmy stojí finančně.
Když tým nemá problém s penězi, tak je možné, že by mohl dát PJ přednost, ale moc si to nemyslím, protože peníze jsou vždy až na prvním místě.
To ale nevylučuje, že by si tým nemohl hrát na skromného a před médií nevychvaloval jezdce.

Pre kazdy tim je jazdecky titul viac ako pohar konstrukterov, lebo je ovela prestiznejsi a je to ten hlavny titul.

Koho napriklad zaujima, ze konstrukterov v 2021 vyhral Mercedes alebo 2024 McLaren, ked jazdecky titul bral Verstappen s RB? :slight_smile:

1 Like

Myslim, ze titul mistra sveta ma pro kazdy team vyrazne vetsi hodnotu nez PK, ale nemusi to tak byt. Uvidime jak to bude u McLarenu. Muzeme poravnat, az ziskaji titul mistra sveta. Coz po vcerejsku vypada zase o kousek pravdepodobneji. A kazdy muze zaujmout stanovisko, podle toho co uvidi a jak si to vylozi.

https://youtube.com/shorts/47TXbrDXzTI?si=-y_NWdo4_ljOR9I1

Mě to třeba zajímá.

A je mi jedno, co si o tom kdo myslí.

Těší mě, že McLaren přeskočil v PK Williams a že se přibližuje Ferrari.

Ok, treba to brat s nadsazkou, ale co ta zaujima viac - pohar jazdcov alebo pohar konstrukterov?

Ja, ako fanúšik Kimiho, sa na sezónu 2007 rozhodne nesťažujem. :smiley:

PJ je krásný, když vyhraješ, ale zbytek tě nezajímá, jestli jsi 4 nebo 9…
Ale PK tě zajímá každá příčka. Peníze, čas testování, prestiž pro sponzory atd.

Upřímně, kdysi PJ. Teď už PK.

Takže viac ťa zaujímalo, aby McLaren získal pohár konštruktérov a pohár jazdcov môže vyhrať Max?

Nebol by si radšej keby to bolo opačne, že pohár konštruktérov vyhrá RB a pohár jazdcov niektorý z pilotov McLarenu?

1 Like