Marko: Obaja bojovali zbytočne tvrdo. Možno sme mali zakročiť | Magazín F1 - F1online.sk

Vzhľadom na to, aké dôsledky mala nehoda pre Landa Norrisa a aké pre Maxa Verstappena, môžu byť v Red Bulle relatívne spokojní. To však, samozrejme, nie sú. Červeným býkom ušlo domáce víťazstvo a teraz uvažujú, čo mohli spraviť lepšie.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/161143/marko-obaja-bojovali-zbytocne-tvrdo-mozno-sme-mali-zakrocit

Tak určite. Ozaj čo by asi hovoril Marko ak by bol zamestnancom Mclarenu a nie Red Bull?

Na Marka az podozrivo kludne vyjadrenie.

Ano, koliziu v praxi sposobil Verstappen a dostal trest, aj ked myslim, ze 10 sekund by stacilo, ale akosi sa zasa hladelo na dosledky. Norris Verstappena dohnal aj vdaka tomu, ze porusoval tratove limity, dost podstatna vec podla mna. A hlavne, jeho utoky boli tiez prehnane agresivne, vidiet tam nevyspelost a horlivost. Pustat to tam z takej dialky a spoliehat sa len na to, ze super uhne. Nuz, videli sme vysledok. Verstappen zmenil smer jazdy aby zabranil kolizii ked Norris utocil. Norris vsak nie, auto tam nechal a vysledok pozname. Myslim, ze sa pripravil o viac ako Verstappen a potom este to nariekanie a vynucovanie si ospravedlnenia pred mikrofonom… Ma sa co ucit

Najlepsie je, kolko sa tu zrazu vratilo chronickych p*covatelov, ktori akoze tuto nudu nepozeraju, ale hned vedia, ze Verstappen sa s niekym zrazil, tak podme na forum kricat “stary Verstappen sa vratil” :rofl:

7 Likes

Skôr by som povedal, že nevieš na to pozerať objektívne lebo máš Verstappena za poloboha. Ak sa však má Lando ešte čo učiť tak Max sa zrejme za tie roky stále nenaučil bojovať koleso na koleso férovo. Náznaky v roku 2022 síce boli ale vidíme, že ak sa o niečo jazdí tak ide štýlom buď ja alebo nikto a je rozdiel závodenie a blokovanie. Pozri si keď proti sebe bojujú resp. bojovali Ham a Alo, to bolo vždy tvrdé, férové, presné a to vieme, že sa nemajú zrovna v láske.

4 Likes

Maximum bickus Dickus sa vrátil :pig:

2 Likes

v pravotočivej zákrute “zmenil smer” tak, že išiel rovno až na okraj trate s Norisom vedľa seba - objektívnosť vždy na prvom mieste :joy:

A potom ho ešte ako :pig: vytlačil na trávu = áno, pozeral sa do speťáku a videl ho tam!

2 Likes

Nepaci sa mi ked jazdec co sposobi koliziu ziska odost viac bodov ako poskodeny. Takto sa to tiahne od Silverstone, malo byt pravidlo, ze pocet bodov potrestaneho < pocet bodov poskodeneho,

Mne to tak trocha pripomína to čo v súčasnosti s médiami stvára koalícia na čele so semafórom. Nik si tu nebude písať a vysielať to čo je pravda, resp. svoj názor a uverejňovať sa môže len to čo sa páči nám.

1 Like

Ideš 320 začínaš brzdiť to znamená že nemôžeš aj vytáčať. Vtedy sa ti v sunie auto pred teba. Prvý krát ťa to prekvapí ale potom už treba dať pozor že ten vredu sa bráni zubami nechtami aj špinavo. V Tej rýchlosti by si ako prvý tiež robil niečo také aby tvoj kamarát narazil do tvojho zadku? Landa aj Maxa mal ten
múrik určite upozorniť že obaja robia veci za hranu. Jeden až moc agresívne optimisticky druhý agresívne brániaci až dohnaný k zúfalým a nevhodným spôsobom trojnásobného majstra.Po bitke je každý generál. Podľa mňa mali obaja trochu viac použiť hlavu .Ale v Tom boji plnom adrenalínu sa to dá len málo ktorému jazdcovi a na to je tam ten múrik.

5 Likes

Ja ho za poloboha nemam, spal by som dobre aj keby vyhral Norris. Ved pisem, ze koliziu sposobil primarne Verstappen a bolo to z jeho strany drsne. Ale podiel na kolizii nesie aj Norris a nie malilinkaty. Sposob akym viedol utoky jasne naznacil, ako bude tento suboj pokracovat. Ze sa vobec nebude bojovat v rukavickach. Raz nedobrzdil a vyletel z trate a takmer zobral aj Verstappena a druhy raz Verstappena vytlacil z trate. Takze aj Verstappen do toho isiel tvrdo. Ako hovorim, on vysiel z trate aby zabranil kolizii, Norris nie. Na vacsinu kolizii treba dvoch.

1 Like

Myslím že tu aj najtvrdší fanúšik Maxa, ako som ja, musí uznať, že celé to zbabral Red Bull a aj sám Max.

Ty si asi jeden s tých, čo F1 moc nesledujú, ale keby si vedel aké opatrenia organizátori vykonali na trati, pred veľkou cenou, vedel by si, že Lando nemohol získať významný čas porušovaním limitov trate. Jednak preto, že tie najlepšie miesta z minulosti boli zablokované štrkovým pásom, a za druhé preto, lebo Lando porušil traťové limity spolu 4-krát. Za tri prišla výstraha, za štvrtý trest, a to znamená, že aj v extrémnejšom prípade mohol takto získať maximálne sekundu. Maxovi pritom k čiernobielej vlajke chýbal jeden výjazd mimo trate, čiže traťové limity porušil dvarkát, a Landov posledný bol pri predbiehacom manévri po ktorom vrátil Maoxvi pozíciu. Čiže všeho všudy, Lando mal len o jedno porušenie traťových limitov, viac.

Lando v yom bol pri zrážke absolútne nevinne, Maxo iba zle odhadol rozostupy a vrazil priamo do McLarenu. Máme totiž aj zadefinované aj pravidlá pri predbiehaní. Ten predbiehací manéver predtým, ktorý nevyšiel, a Lando to púčťal z veľkej diaľku, bol ako cez kopirák s tými, čo Maxo predvádzal od začiatku kariéry,a vyvrcholili v roku 2021, keď získal titul aj takýmito manévrami…

PS: To, že Lando dobehol Maxa bolo spôsobené len a len tým, že Red Bull zbabral zastávku v boxoch…

1 Like

S tymto do velkej miery suhlasim. Mali ich oboch trochu krotit z murika. Norris je vsak pri chuti, nemozno mu to vycitat, ktovie ako dlho si McLaren udrzi formu, tak sa treba chopit kazdej sance. Aj minuly tyzden sa odmietol uspokojit s branenim sa, chcel ist dopredu. Momentalne ma mindset, ze druhe miesto nestaci. A som presvedceny, ze keby to urobil rozumnejsie, vcera by takmer naisto vyhral. Keby neporusoval limity trate a isiel do toho hlavou, Verstappena by ustval. McLaren je neskutocne silny v poslednom stinte, ked je auto prazdne.

7 Likes

to je ovšem ale velmi solidní frustrace, gratuluji :smiley: V podstatě veškeré tvoje příspěvky, toho Verstappena musíš mít těžce zakořeněného v té makovičce, nádhera :kissing_heart:

6 Likes

To je nádhera. Já si ho snad odblokuju, přicházet o takové perly je vážně škoda. :joy:

Tiez som sa teraz pozrel na historiu prispevkov tohoto inteligencne poddimenzovaneho jedinca a vidim, ze 98 percent prispevkov je len nadavanie na Verstappena :smiley: Perlicky same

4 Likes

obaja nebojovali zbytocne tvrdo, iba Maxo bojoval zbytocne tvrdo. Navrat do sezony 2021, len teraz to nieje LH ale Lando Chuck Norris

1 Like

Čistáááá fantááázia @raptor22 @Lole

2 Likes
  1. Vyjadrenie Marka je logicke, kazdy tim sa vzdy zastane svojho pilota.
  2. Ano, tim mal ukludnit Maxa a dat mu vediet, ze Lando je vysetrovany za tratove limity a pravdepodobne pride trest.
  3. K incidentu sa toho popisalo mnoho, ale po opadnuti emocii a zhliadnuti opakovanych zaberov sa nic take strasne a nezvycajne nestalo:
  • premotivovany Lando bol mozno aj frustrovany zo soboty, kedy vitazstvo odovzdal Verstappenovi tym, ze ho Max predbehol ako amatera. Uz mu druhe miesto nestaci a za kazdu cenu chce vitazstvo, navyse mal auto minimalne na urovni RB, ak nie aj lepsie a na konci mal lepsie pneu. Z tohto pohladu sa da Landa chapat, navyse ked urcite vie, ze je mienka, ze Maxa doteraz pustal pred seba v podstate bez boja. Aj preto mozno ta zvysena agresivita.

• nevedel sa k cistemu predbiehaciemu manevru dostat niekolko kol, skoncilo to dvoma divebombami a la Verstappen z 2016-2017 (sranda, ze skoro nikto Landa za to nekritizuje). Pri prvej sa Max musel vyslovene uhnut a zabranit kolizii, pri druhej vytlacil Maxa uplne mimo trate.

• pri tretom pokuse to skusil po vonkajsku, kde ho Max zavrel (bolo to o centimetroch, ktorych tam nechal trochu menej ako sirka auta po ciaru) a sposobil koliziu, lebo Norris aj ked videl, ze Max ide do neho, tak tam silou mocou chcel ostat namiesto toho, aby ubral, prekrizil ho a na rovinke mu zamaval

• to, ci sa hybal alebo nehybal v brzdnej drahe sa bude dat lahko dokazat pomocou telemetrie. Neskora zmena smeru nie je zakazana, kym sa nebrzdi, taketo manevre byvaju pomerne casto pri vyhrotenych subojoch

Vo finale prehrali obaja, ale Lando a McLaren viac. Red Bull stratil domace vitazstvo, ale moze si za to sam (zbabrany pit stop, zla strategia, kedze mu chybali cerstve mediumky a neinformovanost Maxa o vysetrovani Landa). Lando opat stratil vitazstvo v rychlejsom monoposte a navyse aj body v sampionate nielen voci Maxovi, ale hlavne voci tym, s ktorymi to bude tesne v boji o P2.

Reci o konci kamaratstva su detinske (aj ked v emociach hned po pretekoch sa to da pochopit), chlapci vychladnu, v sukromi si to vysvetlia a bude vsetko zase po starom.

LOL samozrejme, 8sec dohnal preto, ze 3x vysiel 3cm za bielu ciaru. Trochu sudnosti, prosim.

2 Likes

Líbí se mi, jak si vymyslel hlášku “Maximum bickus dickus” a v domnění jak to zandal, tak to musí psát jak rozbitý magnetofon dokola

3 Likes