Marko o výpadku Verstappenovej vysielačky: Aspoň sme nepočuli žiadne sťažnosti! | Magazín F1 - F1online.sk

Max Verstappen musel zvládnuť záver nedeľnej veľkej ceny potichu. Po výjazde bezpečnostného vozidla a počas jeho súboja s Carlosom Sainzom mu totiž prestala fungovať vysielačka. Holanďan tlak napokon ustál aj s týmto drobným hendikepom, a tak si vedenie Red Bullu mohlo z výpadku robiť žarty.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/68461/marko-o-vypadku-verstappenovej-vysielacky-aspon-sme-nepoculi-ziadne-staznosti

Max poskočil na 9 místo.

1 Like

Zaujímalo by ma ako by to bolo percentuálne alebo vymyslieť nejaký koeficient, keďže niekedy za rok nejazdili tak veľa pretekov. Ako by vyzerala ta tabuľka :thinking:

Mne tieto statistiky uprimne pridu takmer stale uplne bezpredmetne :D. Nielenze malo pretekov ale aj spolahlivost, zranenia a pod…skratka nieco uplne ine a pri aktualnom trende dominancii a dlhodobych zmluv je aj porovnanie poslednych rokov celkom smer-neudavajuce. Akurat ked tak na to pozeram tak mozem si mozno vydedukovat ze Clark bol frajer ked sa od 60-tych rokov drzi v tabulke a odjazdil z nich vsetkych asi najmenej pretekov. Ako vravis ten koeficient lenze aj tak si myslim ze ery su neporovnatelne.

Priklady
Taky Piquet co ma prvy napadol, tak v 81 ziskal titul s troma vitazstvami a dosiel 11 pretekov z 15. Dalsi rok dokoncil 4 preteky zo 16. Take nieco sa dnes len tazko stane. Sice ten kolac sa velmi nedeli ale prave to, ze ten kolac sa velmi nedeli. Cize ked by Hamilton neexistoval a Bottas by bol jednotka, tak by bol v tejto tabulke tiez, nad cim by sa mozno niekto zasmial.
Dalej, ked si pozries na wiki napriklad rok 1975. Tak ta tabulka vysledkov je skoro cela fialova DNF.
Dalej jazdci jazdili kade tade. Le mans, touring, rally, motorky alebo len na svojich autach s nulovou bezpecnostou. Jedna chyba a bolo po sezone. Dnes take nieco timy a peniaze ani nedovolilia. Keby Red Bull stratil takeho Verstappena alebo Ferrari Leclerca alebo Williams Latifiho bola by to pohroma.

5 Likes

Williams Latifiho? Srandujes?:slightly_smiling_face:

1 Like

Benefitoval zo vzťahu s Chapmanom, ale aj tak si ja osobne myslím, že je Naj-jazdec všetkých čias, jednu sezónu vyhral neviem, či nejak cez polovicu všetkých veľkých cien, ktorých sa zúčastnil (cez 60 VC v jednom roku), do čoho sadol v tom vedel ísť veľmi rýchlo, konštantne a hlavne netrápil daný monopost - jeden jeho mechanik vravel, že vedel presne, ktorá súčiastka je od Clarka, pretože nebola tak opotrebovaná. :slight_smile: Tiež sa mi páči, že síce jazdil pre potešenie ale často vravieval, žeby radšej pásol ovce na farme v jeho rodnom Škótsku :smiley: . V niektorých veciach mi pripomínal Kimiho. :slight_smile:
Odporúčam: Grand Tour Game Jim Clark Scenes Full Documentary (Grand Tour Game Jim Clark Scenes Walkthrough) - YouTube

4 Likes

Tiež som to o Jimmim čítal on si presne sadol vtedy s tou dobou (nespolahlivost) a s chapmanom ktory stavial auta ako z papiera. Niektori z jazdcov aj odmietali v lotuse jazdit kvoli tomu ake nebezpecne tie auta boli pri nehode.

1 Like

@Cevert to úmyselne zakončil srandovne s tým Latifim :slightly_smiling_face:

1 Like

super príspevok, konečne po dlhej dobe má zmysel prísť do diskusie - takže ďakujem :slight_smile:

1 Like

vďaka za link :wink:

1 Like

Takisto dik za link aj dalsie naozaj zaujimave info. Uz tu budem chodit skor citat tvoje komentare ako samotne clanky :D.

1 Like

Niet zač :slight_smile:

Ale to zas nie :smiley: :slight_smile: myslím si, že v týchto veciach sa môžeme všetci navzájom učiť, pretože každý pozná nejaký kus histórie, ktorý je zaujímavý a niektorí o ňom ešte nepočuli alebo to nemajú tak konkrétne naštudované. (Ja som napríklad o Clarkovi tiež nepočul, dokým som nečítal Hrdinové Formule 1 - Roman Klemm)
Ku Clarkovi pridám ešte: Jim Clark: The Quiet Champion l BBC - YouTube

2 Likes