Marko o Pérezovi: V pondelok po Spa letím do Milton Keynes | Magazín F1 - F1online.sk

Pomôže siedme miesto Sergiovi Pérezovi k udržaniu sedačky v Red Bulle? Mexický pretekár prišiel do Budapešti pod veľkým tlakom a v sobotnej kvalifikácii urobil ďalšiu hrubú chybu. Tú však dokázal aspoň čiastočne napraviť, keď sa po štarte zo šestnásteho miesta prebojoval na siedme. O jeho mizérii najlepšie svedčí skutočnosť, že tým vyrovnal svoje maximum z posledných dvoch mesiacov. Naďalej tak môžeme smelo tvrdiť, že jeho budúcnosť v Red Bulle sa dostala na veľmi šikmú plochu.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/165052/marko-o-perezovi-v-pondelok-po-spa-letim-do-milton-keynes

Dalo se očekávat, že Pérez to nebude mít s dalším působením v týmu jednoduché.

Nemal to v RBR jednoduche nikto vedla jednotky. Perez nepodava riadne vykony, o tom ziadna. Ale povedzme si na rovinu, z top 8cky je realne najslabsi pilot a nic s tym nespravi, po Alonsovi a Hamiltonovi je treti veteran na roste(ano, Hulki zacal skor myslim, ale nema tolko VC) a v RBR za situacie, ked ani Verstappen nestiha spicke asi tazko budu davat zdroje do Pereza aby ho pozdvihli.

Ma smolu v pridanom tlaku, lebo ich auto zacalo sezonu ako najlepsie a tym padom sa cakali lepsie vysledky, ale jazdecky by som skor smeroval kritiku napriklad na Leclerca. Od Pereza nikto zdravy nemoze cakat, ze sa vyrovna Verstappenovi, Hamiltonovi ci Norrisovi, ale Leclerc ma suverenne porazat Sainza a nie uplne sa mu to dari.

2 Likes

Začnu Sainzem, který přiznal, že Mercedes a Red Bull jsou hlavní dva týmy na které se dívá pro příští rok, ale naznačil, že jsou i jiné týmy ve kterých ještě nejezdil.

V jiném článku jsem zase četl jak Helmut obhajuje Emila, když jel noční závod. Prý má jiný spánkový režim a že prý ho neprobudil ani vrtulník v deset hodin dopoledne. Přitom víme, že ostatním jezdcům volá snad už v (šest) hodin ráno, aby se ujistil jestli už makají na svém těle v tělocvičně.

Leclerc? Nevím co na něj říci. Ale vedle Hamíka uvidíme jaká bude jeho další budoucnost. Občas je v něm záchvěv talentu jaký měl Kimi, ale pouze občas a to je na současnou konkurenci málo. Hlavně stále dělá na fleka ve Ferrari příliš moc chyb.

Leclerc je vo Ferrari dost zvlastny exemplar. Obcas ukaze hlavne v kvalifikacii paradnu rychlost (mozno lepsiu ako Max) ale v pretekoch je to dost take hore dolu. Na titul musi podavat konstantnejsie vykony a hlavne nerobit chyby. A tie jeho dlhorocne zmluvy su dost unikat, ani Schumi nedostal kontrakt na viac ako 3 roky a kazdy asi vidi co ukazoval v porovnani s Leclercom. Ktovie cim si Leclerc tak ziskal Ferrari, ze si ho takto adoptovali. No nic buducu sezonu bude mat generalku, Hamilton ukazal ze este nepatri do stareho zeleza.

Ferrari touží mít na čele jezdce z vlastní líhně, ale to se už X roků nedaří.
Nejspíše proto se pojistili Hamíkem. Jestli dá Kájovi na frak i Hamík, tak asi spadne z lopatky a budou hledat jiného koně.
Ale nepředbíhejme, Kája je ještě stále miminko a Hamík stárne.

Za to ze Perez dnes sedi v RB je Marko osobne zodpovedny.