Marko o odvolaní Hornera: Rozhodol o tom Oliver Mintzlaff | Magazín F1 - F1online.sk

Prepustenie Christiana Hornera z pozície šéfa Red Bullu je naďalej zahalené rúškom tajomstva. Zdá sa, že spoločnosť urobila všetko potrebné, aby svojho bývalého zamestnanca umlčala. Z ľudí, ktorí sú v Belgicku, mal k tomuto rozhodnutiu najbližšie Helmut Marko, ale ten sa pred mikrofónmi nemeckej televízie zbavil zodpovednosti.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/208775/marko-o-odvolani-hornera-rozhodol-o-tom-oliver-mintzlaff

Takže sa im nepáčilo že sa z Hornera nenápadne stáva malý Toto, ktorý začína mať podiel všade
Tá pálka za rozviazanie zmluvy bude luxusná

Sranda ako sme všetci spomínali že Helmut a jeho akadémia je za zenitom, mali ho dávno vyhodiť a nakoniec má stále, aj po smrti Didiho najvyššie slovo v tíme :grin: (Mekiesovi volali spolu s Mateshitzom jr.)

1 Like

Ja by som sa Marka spytal, ze kto teda Hornera vlastne nahradi? Z jeho vyjadrenia je zrejme, ze Mekkies prebral iba sportovu stranku v ackovej stajni.
Co som doteraz pochopil, Honrer bol trnom v rakuskom oku, pretoze mal privelky vplyv a rozhodoval prakticky o vsetkom - Vyjednaval sponzorske zmluvy pre acko aj becko, rozhodol, ze becko sa prestahuje do anglicka, rozhodol o zriadeni RBPT a rozhodoval o najati ludi do veduchich pozicii, rovnako bol riaditelom RB technologies. BTW stale je vo vsetkych tych spolocnostiach ako director zapisany.

1 Like

Viac agilných penzistov, ako je Dr. Marko, do F1!

Znate jen Maxe a Helmuta, tak ho vyhodili oni. Na to nemaji zadny vliv. Boj o prevzeti co nejvetsiho vlivu. Horner sam podil nemel (mozna chtel, mozna se choval jakoby mel) a byl zastupce skupiny, ktera prave prohrava.

Zrejme to bude tym, ze Jos a jeho truba van harem sa vyjadrovali, ze Horner by sa mal vzdat casti pravomoci. To samozrejme nesvedci o tom, zeby mal Jos na veci nejaky vplyv, skor iba verklikoval rakusku poziciu voci Hornerovi. V podstate to odzrkadlovalo mocensky boj, ktory sa odohraval v imperiu Redbullu.
Cely ten F1 biznis narastol do hodnoty niekolkych miliard. Ked sa podpisuju sponzorske zmluvy v hodnote pol miiardy (Oracle) tak z toho kukaju velmi slusne bonusy pre tych ktori o tom rozhoduju. Mintzlaff chce byt ten, kto bude za RB dalsie kontrakty podpisovat, tak sa hlboko zavrtal do dedicovej zadnice a cakal na prilezitost, ktora zmenou vlastnickej struktury prisla.

1 Like

Celkom nerozumiem akým spôsobom sa dostali k tým 2% ( aj keď o tom boli články ) ale príde mi to ako totálna hlúposť, že by si thajci nechali len tak prepadnúť % zabezpečujúce ich väčšinu a rozhodovacie právo

Proč se pořád všichni brání myšlence, že rozhodující pro Hornera mohla být ztráta podpory Thajců bez ohledu na ta 2 %?

2 Likes

Je to verejne dostupna informacia, ktoru sa mi nechce hladat. Zda sa mi, ze stary Juvitia to rozdelil tak, ze 49mal Mateschitz, 49 on a 2% malo ist jeho synovi, ktory ma teraz 70 (zakladatel uz zomrel).
Ked si pozries, ze ake su dovody presunu majetku pod spravcovsku spolocnost tak je to vacsinou aby sa dedicia nepovrazdili o majetok, alebo majetok nejakym sposobom nevytunelovali este pred tym ako dediske konanie prebehne. Podla mna sa Juvitiovci ztiahli a mozu by za tym aj nejake osobne, alebo rodinne dovody co uvolnilo ruky rakusanom.

Marko ted bude spis drzet klapacku, nebude riskovat ze ho taky vykopnou.

Protože je to teorie, kterou tu některé média dlouho živili a očividně se toho nechtějí vzdát :smile:

Takže ak je to podĺa výkonnosti môžeme tam čakať kolotočarov

Ja by som sa teda pýtal najmä Mintzlaffa. Nakoniec ale prečo, veď mne Horner v F1 vôbec nechýba.

Ved on tam ani nebol koli tebe.

2 Likes

Neboj. Čas všetky rany spôsobené vyhadzovom Hornera zahojí.

2 Likes