Marko má výhrady voči Ricciardovi aj Cunodovi: V pretekoch sú pomalí | Magazín F1 - F1online.sk

Po úvodných dvoch veľkých cenách má Sergio Pérez dobre rozdané karty. Namiešali mu ich Júki Cunoda a Daniel Ricciardo, ktorí zatiaľ nepredvádzajú výkony hodné jazdcov Red Bullu Racing. Helmut Marko nie je spokojný s ich pretekovým tempom.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/147544/marko-ma-vyhrady-voci-ricciardovi-aj-cunodovi-v-pretekoch-su-pomali

ma pravdu. Ricciardo tam ani nemal byt a Cunoda ma tento rok poslednu sancu.

4 Likes

Oprava - ani jeden tam nemá být, měli tam posadit Lawsona a Haugera (i když toho RB vyřadil ze své akademie for some reason)

Tsunoda je “len” dalsi Japonec v F1, ktory ma presne tie iste vlastnosti ako jeho predchodcovia za poslednych 20 rokov(Sato, Kobayashi): dotlaceny Japonskou automobilkou, ukazal rychlost a potencial, ale (bez akehokolvek naznaku rasizmu) preukazal neprisposobivost k doktrinam, ktore patria k F1 a vzhladom k Japonskym korenom nie je schopny/ochotny sa tomu prisposobit a tym je automaticky odsudeny do priemeru.

Na druhej strane Ricciardo je (pre mna nepochopitelny) silny marketingovy artikel, ale jeho najatie mi pride ako dojenie mrtvej kravy. Ten pilot je (len obrazne) bezzuby…

3 Likes

Soudruh Ricciardo nemá v Redbullu co dělat! Odešel svého času dobrovolně sám “za lepším” . Pokud má Marko s Hornerem trochu hrdosti v sobě, tak ho tam už nepustí. Dodnes mohl být v Redbullu-pravda, vedle Maxe by asi moc šancí prosadit se neměl, mistr by asi nebyl, ale klidně mohl být např. 15-nás vítězem GP a když nic jiného, tak z trochou štěstí mohl možná být na čele historické tabulky jezdce s nejvíce vítěz. GP který nezískal titul. Takhle tam zůstane dál zatím nikým neohrožen pan Stirling Moss se 16. GP a je to tak asi dobře. :slightly_smiling_face:

Ricciardo sam seba opil suchym rozkom a pomaly triezvel od svojho odchodu z RBR a este stale nie je cisty. Prisiel do Red Bullu, ked uz cely team vedel, ze v hybridnej ere s motormi Renaultu budu radi ak vobec obcas dojdu do ciela na podiu, Newey s Vettelom znechuteni, ze s tym nic nevedia spravit, Vettel uz sa videl vo Ferrari a do toho pride nabudeny Daniel, rozdupe Vettela a ukaze par dychberucich manevrov na brzdach, ktore mal RBR na spickovej urovni. Kazdy, vratane jeho sameho ho vidi ako dalsieho tahuna RBR po odchode Vettela, az kym nepride Verstappen, ktory okrem talentu ma veskere Markove sympatie a Ricciardo pochopi, ze bude odsunuty na druhu kolaj, ale povest uz je vybudovana a treba to vyuzit. Nanestastie Renault nema zdaleka take dobre auto a uz vobec nie brzdy, ktore nedosahuju zdaleka takeho ucinku ako v RB a niekolko vybrzdovacich manevrov akymi sa predtym preslavil konci fiaskom. Stale je tu vsak zaujem McLarenu, kde sa Daniel po dlhej snure nevyraznych vysledkov docka (darovaneho) vitaztva. O chvilu vsak aj v McLarene pochopia, ze Ricciardo ich dalej neposunie a tak sa nanho ulakomia uz len v jeho “skolke” Alpha Tauri, kde pomaly vysycha studna s juniormi a Danielov siroky konsky usmev zvitazi nad potencialom Lawsona. Nuz a tu by sa podla zakladnej logiky mal nas pribeh o Honeybadgerovi koncit, kedze ani dosadenemu (sorry Yuki) mierne emocialne nestabilnemu pilotovi nedokazal ukazat, kde je jeho miesto… Ale ktovie, siroky usmev a vecny optimizmus mozu zabezpecit este nejaky ten rok za volantom auta F1 :smirk:

Ako mám dnes dať F1 a F2 joj však zomriem

1 Like

Riciardo je pre mňa osobne obrovské sklamanie! Úplne prepadol, Tsunoda ho zatiaľ zvláda ako barbinku. Jeho úsmev mi doslova otravuje náladu. Nechápem jeho prepad.

1 Like

Hrdosť? V týchto sférach sa musí človek oprieť o fakty, rétoriku, svoju fundovanosť a schopnosť všetkých zvrhnúť na svoju stranu. Hrdosť je príťaž ktorú sebou nesieš v prípade, že nemáš zmienené predpoklady.