Marko dúfa v chybu Norrisa: Vedľa Maxa je obvykle veľmi nervózny | Magazín F1 - F1online.sk

Je sobota večer, Max Verstappen odštartuje do záverečného finále v boji o titul z pole position pred Landom Norrisom. Neexistuje lepší čas na mediálne a psychologické hry, najmä ak veríte, že hlava je najväčšou slabinou vášho hlavného súpera. Po kvalifikácii to názorne predviedol Helmut Marko.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/222710/marko-dufa-v-chybu-norrisa-vedla-maxa-je-obvykle-velmi-nervozny

Lando bývá nervózní před Maxem, teď bude za ním. Přes vyjádření po kvaldě je pro něj ideální zařadit se za něj a tam už zůstat. Jasně, Max se ho může snažit zdržovat, ale při vytvoření DRS vláčku za ním mu to bůhvíjak pomoct nemusí, to pak těžko předjíždí každý.

1 Like

Další RedBullák, co doufá v něčí neúspěch.

Doufám, že se Lando rozsype, doufám, že se vybourá, doufám, že někoho sejme, doufám, ze DSQ.

Hnus tenhle tým. Veškerej hnus, veškerou negativitu, výhrůžky přinesl do F1 tenhle tým. :nauseated_face:

7 Likes

Ja prajem Markovi, aby Lando skoncil na druhom mieste za Maxom.
To je cele.

1 Like

myslím že sa medzi nich po pitstope dostane Cunoda a niečo skúsi ale on na to nemá nie je Peréz. Dnes ako aj včera a predvčerom v noci budú ešte oboch redbuláckych bunkroch skúšať taktiky na simulátore ich náhradníci a v pretekoch nasadia silnú trojku Law. Hadj. Cun. s hardami a jeden s nich sa určite dostane ak teda aj nie dvaja medzi McL.ny a pustia Russela pred seba a pPiastriho ale Nor. asi nie to ho radšej jedenz nich odstrelí. Od začiatku pracujú dva tými na jedného jazdca a zajtra to bude iba trochu viac okaté ako vlani s Riccim. Od podvodníkov tak veľkom rangu ako sú oni tak by som naozaj zajtra toto očakával. Všetky vylepšenia ak sa osvedčili v jednom malom týme vždz išli aj do druhého veľkého týmu aj Mec. nemal vôbec problém zo dňa na deň riadiť svoj veľký sesterský tým. V mojich očiach sa v histórií F1 niečo také ešte nikdy nestaloako tento podvod s dvomi akože rozdielnými týmami. Ktoré riadi Dr Marko . Bolo už všeličo aj vo Ferr , Ren… a inde, teda asi všade ale to čo urobil Didi a jeho banda na čele s Markom to chce naozaj silný žalúdok a aj nervy vôbec sledovať F1 keď človek vie že ten prvý od začiatku ak sem zaviedol aj svoj druhý tým tak len podvádza a špekuluje ako to zakryť. Ale človek aj z nižším IQ musí vidieť že je to obrovitánsky podvod a omoc väčší ako Ferr. Hass alebo ružový Mercedes.

Je veľká škoda takto znehodnocovať tím, ktorý je plnokrvný následovník tímu Minardi a objektívne tento tím zažil výsledkové obrodenie od odkúpenia RedBullom, vrátane všetkých tých ľudí ktorí v ňom pracujú cez 20 rokov a ktorí pamätajú všetky tie trápenia sa na spodku tabuľky.

Faktom zostáva, že za tých skoro 20 rokov čo to majú kúpené, núkali na predaj ten tím viac-krát. Nikdy nikto neprejavil akýkoľvek vecný záujem, výjma posledných pár rokov, kedy tímy začali produkovať zisk.

Ja si myslím, že Lando bude kľudnejší, keď ide z P2 a Maxa má pred sebou ako keby to malo byť naopak, v tom prípade by príliš premýšľal nad tým ako pokryť Maxa a ten by mu to tam do prvej zákruty určite pustil, keďže by to urobiť musel, takto mu stačí postrážiť si štart a odjazdiť svoje preteky. Max je tam kde má byť urobil čo musel, ale pokiaľ sa mu nedostane pomoci, tak to nevyjde. Do karát mu hrá fakt, že tá pomoc nemusí byť vôbec veľká, stačí keď sa Norris prepadne o dve miesta. Štart veľa napovie.

7 Likes

Marko ma pravdu. Drvivu vacsinu startov Norris proti Verstappenovi prehral aj ked bol pred nim.

Zajtra vsak musi byt opatrny a nemysliet na utok, ale snazit sa bezpecne ostat na druhom mieste.

Ale jeho starty pozname, takze kludne sa moze stat, ze po prvej zakrute bude nielen za Piastrim, ale aj za Russellom a vtedy zacne zabava.

1 Like

Minardi bolo Minardi neboj ja viem ich Curriculum vitae . Ale Áno, oni to mali najskôr na poctiváka a len na hľadanie talentov , lenže potom,… nuž vlastne by som sa už opakoval. zjednodušene sú Podvodníci. Alebo to môžem ešte takto : Jednoducho zistili ako mať jeden tým Top a druhý hop alebo trop . Tie simulátory, tuneli skúšobné jazdy , telemetrie zo štyroch vozov by im žiadny predaj ,Béčka" nenahradil stačí takto ? Ak si myslíš naďalej že sú čestný a ten arab vo vedení FIA tiež tak ja už nemám iné argumenty iba sa môžem skloniť k tvojej slepote nevidieť trochu aj pod pokrievku týmov. Všetci ak môžu podvádzajú je to v DNA F1 od doby kedy začala teda vtedy boli na začiatku povelené rôzne vylepšenia ale aj šedé zóny hľadali od prapočiatku. Lenže ako som písal tak toto s RB je mega podvod.

zabudol som napísať že uvidíme zajtra ak budú tý traja čestný s RB na Hardoch

Jediné čo je pravda je to, že mohol túto investíciu urobiť hocikto. Kde bolo Ferrari, keď ich taliansky sused potreboval zachrániť? Kde boli aj iní ďalší silní hráči v tej dobe, keď sa dali tie tímy kupovať ako teplé rožky? Do roku 2016 tam bolo toľko príležitostí, že každý konštruktér mohol mať svoje Bčko aj dva razy.

Kde boli? Nikde, pretože všetci ostatní zaspali. RedBull žne ovocie ktoré zasadil 20 rokov dozadu, a dovolím si tvrdiť vzhľadom na to, aký tradičný tím doslova zachránili, že toto ovocie žnú zaslúžene. A dokým s tým nikto nič nespraví, tak platí len jednoduché “použi všetky dostupné prostriedky, aby si vyhral”.

Taktika je jedna věc, ale když budu předpokládat úmyslné sestřelení od soupeře nebo jeho pomocníka, tak je snad lepší se na F1 vůbec nekoukat. To by byl ještě vyšší level než Singapur 2008. Takže čekám aspoň základní férovost a uvidíme :slight_smile: .

Taky si myslím, že tahle pozice je pro Landa paradoxně nejvhodnější. Jasně, když se propadne o dvě místa a zůstane tam, tak smolík - no prostě se nesmí propadnout, jestli chce být šampión.

3 Likes

Nikdo se Landa nechystá sestřelit, to je jenom démonizace ze strany některých střelených fans, kteří nerozlišují mezi Adolfem Hitlerem a Maxem Verstappenem. Nebral bych je vážně. I minule část fóra spekulovala, jaká kolize se odehraje na startu, a přitom proběhl čistý a klidný start. Popravdě řečeno se to tu předpověďmi crashů jen hemží a v praxi to tak často nenastává. BTW, crash na startu, kterým by se vzájemně vyřadila první trojice, by Landovi zajistil titul, a Yuki, který s nikým kolidovat nemíní (pojede mimochodem svůj poslední závod), se pravděpodobně k Landovi ani nepřiblíží. Zkusit ho brzdit na bílých v rámci strategie může, to je ale legitimní strategie, týmové dvojky to dělají běžně a obecně pilot před přezutím není povinen uhnout pilotovi, který vyjel z boxů za ním, to by potom nebyl sport.

4 Likes

nejaku prasarnu neocakavam. aj v 21om islo o vela a perez hamiltona akurat tak nechcel pustit pred seba, co ale v suboji nema preco spravit nikto.

verstapen to mozno trosku priskrti, aby bol lando stale pod tlakom zozadu a cunoda tam urcite bude chciet nejak byt a zobrat mu par sekund, ale co tam viac vymyslis aby si nebol pred celym svetom za padoucha? ved by im v anglicku padli predaje.

najviac co mozu - dostat sa mu do hlavy, aby lando sam spravil chybu, tukes o mantinel alebo hodiny. to good luck.

Ale, tak Marko neudělal nic jiného, než že nahlas vyjádřil, co je všem jasné. Maxovou jedinou šancí je Landova smůla a vzhledem k náskoku Landa by se měl vzájemné kolize víc obávat Max než Lando. Ovšem tomu je zas jasné, že pokud by se s Maxem vzájemně vyřadili, tak má cestu k titulu otevřenou Oskar. To by se musela Landovi ta kolize povést tak, že by odstoupili všichni tři-v tom okamžiku by se okamžitě stal Lando mistrem a z hlediska titulu by už byl zbytek závodu nedůležitý.I legendy jako Prost a Senna se neváhali vzájemně vyřadit, když jim to vyhovovalo, tak to není v ničem nové, akorát, že situace je tak zamotaná, že všichni tři kandidáti se budou úzkostlivě modlit aby ke kolizi nedošlo. Mám ale silný pocit, že kluci z Mclarenu to zítra psychicky nedají, hlavně Lando a pokud se nervozita přenese i na tým tak stačí málo-problémy u pitstopu, špatně utažené kolo apod… a najednou je třeba Lando pátý, že ano a dravci z mercedesu a Ferrari jsou si situace vědomi, tak se budou snažit ze situace vytěžit co se dá. Bude to zajímavé a na závod se moc těším. :wink:

2 Likes

Marko hraje psychologické hry, nic nového pod sluncem. Osobně to nemám rád, ale část lidí to dělá (vzpomeňme si na Toto Wolffa v roce 2021) a ve vrcholovém sportu s tím pracují kolikrát i samotní sportovci. Lando jako uchazeč o titul by měl mít mentální odolnost, to je obecně jedna z vlastností každého šampiona. Zítra je to hlavně na něm, techniku na to má. Nějaký nečekaný zvrat se stát může, ale před tím není imunní nikdo, nežijeme v naprogramovaném světě. Něco se může přihodit třeba i Maxovi, resp. komukoli.

Je zajímavé, že po Kataru se v diskusích na the-Race objevoval relativně často názor, že titul nakonec urve Piastri. Logika úvahy byla taková, že McLaren má nejlepší auto, ale Lando to nezvládne kvůli psychice, vyrobí nějakou chybu. Tudíž vyhraje Piastri, Max skonči druhý, Lando mimo = Piastri bude mistrem.

Po dnešní Q se už tento názor příliš neobjevuje.

1 Like

Myslim si, ze ak budu na hardoch neudrzia take tempo, aby sa McL po prvej zastavke zaradili za nich… A Verstapen ich az tak brzdit nebude moct, kedze za nim budu mat vsetci DRS, aj ked McL ma chaby topspeed…

Senilny slepý ■■■■ sníva o titule

1 Like

ja neočakávam crash ani na začiatku ani neskôr ale ak náhodou niekto za Hotelom tak určite nie naschvál , skôr očakávam trojičku Maxovej gardy RB na Hardoch a dostať sa čo najvyšie pred McL. Ako to by najviac pomohlo Maxovi k titulu. Aj tak ale myslím že Piastri zajtra vyhrá a bude majster. Landovej odolnosti moc neverím a ide zo špinavej strany tak ako aj Georg . Bez pochýb ako sú RB podvodníci tak Max je jednoznačne v dnešnej dobe najlepší jazdec a titul by mal patriť jemu ale hrá sa na body nie na víťazstvá a jazdecký um. Škoda je že RB s Markom zbytočne robia tieň na Maxovu karieru a jeho kumšt z volantom. Nuž moc sa teším na zajtrajší pretek a dúfam že sa nebude opakovať nič podobné z 21 a že vyhrá ten najlepší a titul dostane ten najšťastnejší . Kto to bude z tej trojičky to dnes nevie nik osobne po tých papaja pravidlách by som to doprial Piastrimu aj keď bol po Azerbajdžane dosť mimo a dosť pokazil ale boli tam aj iné neovplivniteľné scénare ktoré dosť uškodili jeho hlave a najmä Anglicko a Monza. Noris mal zas iné ťaškosti a smolu ale robí stresujúce chybi na štartoch a v kvalde a oberá sa o body a pohodovú psychyku a to majstri nerobia. Max je už majster či pre niekoho 4 alebo 3 násobný a vidieť na ňom úplne inakšie nadstavenie a celkovú pohodu. Nuž verí si a má aj prečo. Preto nech vyhrá kto chce ja sa teším na čistý boj bez hlúpostí a ako sa vravý Sláva výťazovy česť porazeným.

1 Like