Marka teší zákrok FIA, kvalifikačné režimy bolo potrebné zakázať | F1online.sk

„Majstrovstvá sú naďalej jednoznačne otvorené, veď ešte nie sme ani v ich polovici,“ povedal Marko, ktorého slová cituje Auto Motor und Sport. „Spomínam si na rok 2012, keď sme boli uprostred ročníka o viac ako 60 bodov za Alonsom a Ferrari. OK, Alonso a Ferrari nie sú Hamilton a Mercedes, ale to, že im všetko vychádza, sa raz musí skončiť.“

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/9707/marka-tesi-zakrok-fia-kvalifikacne-rezimy-bolo-potrebne-zakazat

Bla bla bla.
Dristy dristy…to sa uz neda ani citat co tento pan dava zo seba…ze este nie je rozhodnute:))))))

ved ma pravdu. Lewis moze dostat covid-19 a bottas to sam neda.

Tých “o viac ako 60 bodov” asi myslí 44 bodov po Nemecku. :smiley:

Bolo to presne v strede sezóny - po 10 pretekoch a 10 od konca. Alonso dovtedy vyhral 3x, raz Vettel. Nakoniec to Vettel dal o 3 body.

No tak teraz je to 47 už po 7 pretekoch. Do konca tiež 10 pretekov ako vtedy. Akurát, že Hamilton vyhral až 5x, Max raz.

Plus teda ešte Webber vzal vtedy Alonsovi 6 bodov (a to párkrát skončil pred Vettelom - takže to mohlo byť viac). Uvidíme koľko vezme Lewisovi Albon: zatiaľ 0. A to nepočítam obmedzené taktické možnosti tímu, keď je Max vpredu sám.

Nuž hodne šťastia Red Bull - ja som ale pesimista.

V tej sezóne bolo 8 jazdcov, ktorí dokázali vyhrať. Dnes sú to len traja. A hlavne autá vypadávali aj z top tímov. Dnes Hamilton ťahá šnúru 43 myslím pretekov na bodoch. Šanca mizivá, ale občas aj blesk udrie do auta, tak uvidíme.

Šak práve pre to, že Renault nemal kvalifikačný režim, tak chceli ísť do Honda, ktorá mala.
Medzi časom teda Hinda už nemá, naopak Renault hej?
V monze to vizerá, že práve Honde (a Williamsu) najvciac uškodil zákaz párty-módu. (A Renaulty idú ďalej dobre.)

ved aj vyzera, ze zakaz Q modu poskodil najviac Verstappena.

Uvidíme na technickejšom okruhu. Pozitívum ale bolo, že Hamilton ani po štarte bleskovo nerobil náskok…a to ani na McLaren