Takže “Super” Max má nakročené k ďalšiemu titulu podvodom
Budou fandit Hamiltonovi ve Ferrari, pod novymi nicky
Ano myslim. xxxxxx
Zaveďme tedy to, aby mohly tým uzavírat s FIA dohody v případě podezření z porušení pravidel nebo jejich porušení. Vše se tím zrychlí a zjednoduší. Týmy si pak nebudou moct nic vyčítat.
Ked mali ine stajne podozrenie - dalo sa ich aj nachytat pri cine, ale asi nebola “politicka” vola.
Keby chceli, urobili by to potichu a nacapali by ich pri poruseni pravidiel. Takto sa spravilo bubu - zvysena kontrola, priznanie, dohoda - a karavana ide dalej, ved ide len o prachy
V kazdom pripade to vrha zle svetlo na vlastne uz vsetky tituly RB - a to je skoda pre tak nadherny sport F1…
Clovek sa aj divil, ze jak je mozne, ze su taki dobri v kvalde a este vyrazne lepsi v zavodoch. Bum bac
Boze, vcera som to pisal, a je to tu… Red Bull ma proste podvadzanie v krvi…
Keby neprekrocili rozpoctovy strop, ziskali by s tymito autmai nula titulov a dnes by boli sotva priemer… Chudak Max, vsetky tituly ziskal nejakym podvodom, nie nevyhnutne iniciovanym z jeho vlastnej hlavy, ale ten tien nad jeho karierou bude navzdy…
Newey je preč a limonádová dielnička sa rozpadá. Myslím, že Jos už šúcha rukami a vyvolava Totovi. Či dokona Strollovi.
RB vždy iba podvádzali a ten falošný Hornerov úsmev
Myslím, že to je presne naopak a oni vyvolávajú Josovi.
Myslím si to pořád.
Naviazem na nasu vcerajsiu diskusiu a postnem to aj sem (kedze vcera sme sa bavili o tom, ci samotna existencia zariadenia je legalna alebo nie, tak podla tohto clanku nizsie je existencia v poriadku):
Pre tych, ktorych fakt zaujimaju fakty alebo aspon vacsi detail ohladne tohto systemu, tak tu je clanok, ktory to pomerne detailne rozobera:
Co vyplyva z clanku?
samotna existencia tohto systemu nie je v rozpore s pravidlami
nie je mozne ho pouzit, a teda upravit svetlu vysku, ked je auto zmontovane, uz len jeho samotne umiestnenie (okrem ineho) to vylucuje
RB tento system nijako neskryval, vsetko bolo dostupne v open source dokumentoch, ktore mala FIA k dispozicii
na upravu svetlej vysky pocas parc ferme medzi Q a pretekmi, by RB musel auto ciastocne rozobrat a upravit ju tak, co sa javi ako velky risk robit to pod kamerami a vsetkym “na ociach”
Pre tych, co maju zaujem si clanok precitat a nevedia po anglicky, tak google prekladac to pomerne obstojne zvladne a ked nie, tak je tu native speaker @HellHogr, ktory urcite rad pomoze, jemu vzdy islo len o pravdu a nikdy nic proti RB nemal.
Já jsem to četla, a co si o tom všem myslím, to mi nikdo nevezme . Taky si to můžu dovolit, protože nevěřím v tomhle žádnému týmu ani slovo a za novináře bych ruku do ohně taky určitě nedávala, mj. taky nemusejí vědět všechno. Prostě tam něco takového mají a úprava světlé výšky tak udělat jde, byť riskantně. Pokud jim tohle FIA povolila, tak to byla chyba. Nicméně žíly mi to celé nerve, pro mě je to jeden z mnoha střípků do celkového obrazu F1, který je prostě takový, jaký je. Max v mých očích tímhle neztrácí cenu a pokud by se začaly odebírat pochybné tituly, jak po tom někdo volá, tak bůhví, kolik by jich nakonec zbylo . Takže - popcorn a sledovat, co bude dál… Možná vůbec nic .
Ja ti nazor neberiem, no ked je to naozaj tak, ze samotna existencia systemu nie je proti pravidlam a na jeho pouzitie je potrebne auto rozobrat a bolo by to velmi riskantne vsetkym na ociach, tak menim nazor od vcera a zacinam si mysliet, ze fakt to nie je nic hrozne ani na diskvalifikaciu. Navyse ked RB sa k tomu otvorene priznal a nemal nic proti tomu, ze to odstrania.
A proč to vůbec odstraňují, když se to na nic proti pravidlům nedá použít? Vždyť to taky celé (vývoj, instalace do aut, teď demontáž bez náhrady) není zadarmo, a k tomu pod stropem. A to, k čemu to tedy mělo regulérně sloužit, budou teď dělat jak? Přece měnit světlou výšku určitě není něco, na co se jde s kladivem a když systém nuceně vyřadí, tak to nikdo nepozná, prostě se bez něj obejdou… Jak říkám, já to celé sleduju spíš s pobavením, ale takhle se mnou zase nemůžou mlátit o zem .
Pouzit sa to da, ale je to velmi riskantne, lebo pouzitie pocas parc ferme je proti pravidlam - pocas parc ferme by museli auto rozobrat (jeho prednu cast) v case ked su vsetkym na ociach. Asi preto to po dohode s FIA odstrania.
K urychleniu zmeny svetlej vysky pocas nastavovania monopostu (v treningoch a po nich).
Ako vravim, za mna je to celkom logicke vysvetlenie a pouzitie toho systemu sa mi javi ako moc riskantne, aby to stalo za to. Navyse v case, ked RB zacal pocitat kazdy bod a pripadna DSQ by im velmi uskodila v boji o titul (ovela viac ako strata jednej pozicie voci McL na trati).
Ale neberiem nikomu iny nazor.
I když to znamená, že to není něco, co by tým mohl udělat rychle a snadno, FIA si je dobře vědoma toho, že je to také něco, co by se dalo udělat během práce, která se pravidelně dokončuje na autech po kvalifikaci, aby je připravila na závod.
čo tým chceš akože povedať ? Mercedes fanúšikovia sú momentálne tretím rokom zalezení, v momente ako to vypadalo, že od Monaka a Kanady idú hore, začali vyliezať a momentálne je zase ticho po pěšině. Jediná stajňa, ktorá má skalných stálych fanúšikov je Ferrari, čiastočne možno McLaren. Williams a Renault to za posledných 20 rokov slušne skresali, všetky ostatné stajne nemajú históriu ani fanúšikov
Keď mohol byť legálny DAS tak môže byť aj toto, je to možno smiešne až trápne ale chlapci komisári si svoje metre nastavili už pár rokov nazad. Rovnako vtedy tak aj teraz a tiež aj pri zadnom krídle McL mal prísť jasný signál, kde je hranica
Já jsem fanoušek McLarenu a Mercedesu jako značky od počátku a nejsem zde sám.
Som fanusik Mercedesu - mam rad ich auta, su skvele aj na nasich “akoze” cestach a super sa mi s Mer jazdi po EU… team Merc je skvely a mam rad ich pracu… som fanusik aj Ferrari a tesim sa ked idu hore - ale vo Ferrari sa nevozim , tak len pasivny fanusik.
A som aj fanusik Hamiltona a to od jeho zaciatku - bude to opat podpora Merc, Fer a Ham - a nikam som nezaliezol