Mal som veľmi dobrú prvú polovicu sezóny, myslí si Pérez | Magazín F1 - F1online.sk

V istom veľmi krátkom období mal pilot Red Bullu Sergio Pérez túto sezónu rozbehnutú veľmi dobre. Našťastie preňho v tomto období nevyčkával a podpísal predĺženie zmluvy s Red Bullom. Uprostred sezóny sa totiž začali jeho výkony zhoršovať.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/73619/mal-som-velmi-dobru-prvu-polovicu-sezony-mysli-si-perez

Letos se zcela novými vozy měl Péro díky svým letitým zkušenostem jedinečnou šanci prokázat, že se dokáže Emilovi alespoň vyrovnat. To nedokázal, takže se sny je konec. Teď už bude až do konce kariéry pouze týmová dvojka.

Nikdy neni nic jiste, ale muj nazor je takovy, ze letos mel v urcitem obdobi sanci na titul, ted kdyz je mozna rozhodnuto bude rad za vicemistra, je o co bojovat.

Iba na papieri to vyzeralo ze ma sancu ono v zaciatku sezony az taky grandiozny nebol i ked ano v saudskej arabii mal smolu

1 Like

No jéje, stále je to mladý kluk a šance na tituly nekončí ani ukončením kariéry v F1. Takže pokud bude Péro chtít, tak si může užít ještě velkou hromadu vítězných závodů.
A být vícemistrem se mu i ve Force India mohlo jenom zdát, takže jeho vlastní životní výhra je dostat se do RB.

Myslim si, ze by bolo dobre si ohladom Perezovej prvej stvrtiny sezony naliat cisteho vina a jednoznacne povedat, ze to, co predvadzal a co mnohi nazyvaju dobrymi vykonmi, bolo nieco na urovni Bottasa pocas jeho posobenia v Mercedese.

Vedel vystrcit rozky v kvalifikacii, i ked aj tam bol vo vysledku Verstappen jednoznacne lepsi. V pretekoch bol absolutne bez naroku, nieco pouzitelne ukazal nanajvys v Monaku, kde vsak vyuzil dobru strategiu a zastuploval to na cele, za mna nic posobive. Ked prizmurim obidve oci nad skutocnostou, ze v Saudskej Arabii v druhom stinte stratil na Verstappena vyse dvadsat sekund, tak mozme to este tiez oznacit za dobre preteky. Inak beznadejne zaostaval.

Tato ,forma" mu vydrzala do Baku, potom sa rozsypal a zacal prehravat s papierovo slabsimi autami.

V boji o titul Perez nebol ani v jediny moment.

Co na Pereza vrha dobre svetlo je velmi nizky standart, ktory nastavil minulu sezonu, kde od Verstappena dostal nakladacku naozaj vzdy, kazdy jeden trening, kazdu jednu kvalifikaciu, kazde jedny preteky. Ano, v porovnani s tym nastal isty posun, ktory mu vsak tiez dlho nevydrzal.

Momentalne je na rovnakej urovni, ako minuly rok.

Ma na konte vice odstoupeni nez kolega, pokud dokonci sezonu druhy ok, ale nebude to jednoduche.

Ano, ma o jedno odstupenie viac, ktore si podla mna zavinil sam svojim nezmyselnym manevrom v Rakusku.

Verstappen mal zas vazne problemy v Silverstone.

Nechapem, aku to ma relevanciu. O jedno odstupenie viac ci menej, Perez je stale beznadejne vzdau.

Aktualne je treti, to vsichni vime, takze vzadu neni, o druhe muze bojovat, o co jde…

V porovnaní s minulou sezónou si hej, ale ku koncu mu dochádzala para