Magnussenovi sa súčasný systém trestov nepáči, navrhol návrat do minulosti | Magazín F1 - F1online.sk

Po desiatich rokoch od zavedenia súčasného systému trestných bodov sa prvýkrát stalo, že by niekto dosiahol požadovanú hranicu a musel si odpykať pretekový dištanc. Kevin Magnussen mal počas azerbajdžanského víkendu o čom premýšľať a dovtípil sa, že takto to nefunguje. Formule 1 navrhuje, aby sa vrátila k predchádzajúcim riešeniam.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/174086/magnussenovi-sa-sucasny-system-trestov-nepaci-navrhol-navrat-do-minulosti

Chvíli jsem nad tím přemýšlel, a asi jsem ohledně této problematiky nepřišel na nic kloudnýho :smile: Vše má své mouchy.

1 Like

Musím se přiznat, že mě se systém trestných bodů líbí. Dřív se prostě čekalo u těch nejhorších případů kdo najde koule někomu dát stopku, tady to je jasně definované. Ale pořád a zase to naráží na nekonzistenci rozhodování o trestech, takže tohle je zástupný problém a je potřeba se dostat k jádru problému.

Má to 2 podstatné nedostatky, nekonzistence rozhodování (přímo do očích bijících) a četnost problémových situací dle “konkurenceschopnosti” (prostě někdo má x soubojů za závod víkend co víkend a někdo jezdí v poli nikoho a potká možný problém jednou za uherák). Ve středu pole se to mele a nepřijde mi uplně fér hned každou chybu trestat a sčítat.

riciardo sa rozlucil najrychlejsim kolom,
kmag sa moze rozlucit spektakularnou koliziou🤪