Magnussen sa pripája k Hamiltonovi: Chcem si nechať aspoň obrúčku | Magazín F1 - F1online.sk

Lewis Hamilton očividne nie je jediným pilotom F1, ktorému je nepríjemné vzdať sa počas súťažných víkendov svojich šperkov. Kevin Magnussen totiž tvrdí, že mu nerobí dobre, keď si musí dať dole z prstenníka dokonca aj obrúčku.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/64265/magnussen-sa-pripaja-k-hamiltonovi-chcem-si-nechat-aspon-obrucku

Aj kruzok na cikulku?

Kde sme sa to dopracovali, ze jazdci otvorene kritizuju taketo blbosti. Pravidlo neumoznuje nosit sperky, tak nech ich nenosia. O chvilu zacnu hundrat, ze preco by mali ohnovzdornu kombinezu, preco by mali byt priputani atd. Ved je uplne jedno, ci si sperky daju dole alebo nie. Aj ked sa ide na magneticku rezonanciu, tak sperky musi ist dole, to je bezpecnostne pravidlo. A nikto teraz nevedie druhy tyzden polemiku, preco by to mal robit.

A to obrucku som este ochotny tolerovat s privretymi ocami, predsa len, je to symbol manzelstva, ochrana od partnera apod. Ale vylevy Hamiltona ovesaneho nausnickami ako vianocny stromcek, lebo on je rappper, tak z toho je mi blbo. Riesi sprostosti a potom trpia aj vykony na trati.

dostanes banan a pojdes…

Akože dokedy sa bude ešte riešiť táto téma? Pokiaľ FIA chce aby sa pravidlá dodržiavali, tak nemôžu byť žiadne výnimky. Ak to nie je nejaká zdravotná náhrada, tak spomínané tresty. A komu sa nepáči nemusí tam jazdiť. Na každú stoličku by sa našli desiatky náhrad, ktorým by toto pravidlo nevadilo.

Když se někde zachytíš prstýnkem, přijdeš klidně o prst (bohužel zkušenost “na vlastní oči”, nic moc zážitek :frowning: ) Pokud se tohle stane s drobným piercingem, předpokládám, že Hamilton nepřijde o nos, ale maximálně ho bude mít natržený. Ponechat snubní prstýnky je podle mě daleko nebezpečnější, přitom na ty je v současné době výjimka.

Piercing nikoho zranit nemůže. Halo, Helma atd… Když tohle selže, tak už je piercing asi jedno.

Na ruce je jen rukavička a je to dovolené.
Je to jen hon na Hamiltona. Nic víc, nic míň. :slight_smile:

1 Like

Hlavně je to nelogické a přístupem - “Nediskutujte, prostě je to v pravidlech” je možné uspět u lidí jen do určité míry, i když je to samozřejmě sen každého, kdo má nějakou moc a neumí s ní úplně zacházet :slight_smile: . Mladíci, kteří jsou rádi že mají sedačku, tohle budou většinou akceptovat bez problémů, staří “pardálové”, kteří už něco zažili a dokázali tak tvární nejsou a nebojí se, na tom není nic divného.

Je to az taky velky problem dat si cez vikend na 2 hodiny dolu obrucku ? Ti jazdci zarabaju miliony , o hamiltonovi ani nehovoriac , tak by sa mali zmierit s pravidlami . kludne mozu zacat diskusiu s odbornikmi , ale kym pravidlo plati , treba ho dodrzovat tak ako kazde ine . a v pripade nedodrzania , prijmut sankcie bez nejakych ■■■■■■■ v podobe natiahnutych slipov na kombineze , alebo ovesany hodinkami asperkami , ako deticky v materskej skolke.

Ale začít o pravidlech diskuzi a prozatím je dodržovat je právě u Hamiltona problém, když by kvůli tomu pravděpodobně musel podstoupil lékařský zásah, i když drobný. To, co mohl jednoduše sundat, v Miami před závodem sundal.

Ked nemaju mat nic tak nic. Aj ked obrucka je na inej urovni ako bizuteria pichnuta v nose.

1 Like

Vo FIA by mali riešiť ozajstné problemy a nie takéto blbosti. Toto len dokazuje ich nekompetentnosť. Hamilton je už v F1 15 rokov a doteraz nikomu nevadilo že jazdil zo šperkami toľké roky. A kto vie koľko jazdcov aj pred ním. Mali by dať možnosť pilotom slobodne rozhodnúť, keď sú ochotní podstúpiť toto minimálne extra riziko naviac. Aj keď sa človek zamyslí pri dnešnej úrovne bezpečnosti v F1 je požiar vo formule raritou. A po Grosjeanovej nehode ešte viac popracovali na odstránení rizika výbuchu a požiaru. Takže piloti (a aj my) majú vačšiu šancu na požiar vo svojich osobných autách ako v monopostoch. Preto považujem túto tému zo strany FIA za bezpredmetnú a úplne zbytočnú🤦‍♂️

Toto pravidlo nie je blbosť, ide o bezpečnosť. Monoposty môžu horieť (naposledy Grosjean) a naviac máme hybridy s vysokým napätím. Tak o čom sa bavíme?

ten si davas skamaratmi vo vani?