Obavy jak to tam bude jsou již delší dobu opodstatněné, jen někteří si toho ještě tvrdošíjně nevšimli a popíraj u RedBullu všecko
Spíš bych řekl, že RedBull možná ani neumí přetahovat jezdce. resp. jednat s nimi v zákulisí.
Všechno mají z akademie. Mají výhodu dvou týmů.
Vlastně jejich jediný jezdec, kterýho tak nějak vzali mimo byl Peréz, kterej byl ale bez smlouvy.
Ako vies, ze tam nejaky kontakt z jednej ci druhej strany nebol? Okrem toho by to nedavalo ziaden zmysel pre Lewisa, ale hlavne pre Redbull.
Na Lewisa je naviazanych XY sponzorov a pre vsetkych je zaujimavejsie Ferrari. Kolko mu Ferrari dalo? 60 mega rocne + bonusy? Kolko by musel ponuknut RB aby to kompenzoval
Pritom RB na rozdiel od vsetkych odstatnych stajni v poli zamestnava aktualneho 4-nasobneho majstra sveta s kontraktom do konca 2028, ktory je povazovany za to najlepsie co moze momenalne v aute sediet.
Nemusíš mi psát, jak dlouho byl Ham v Mercedesu nebo co mohlo být příčinou jeho odchodu z Mercedesu. To si můžeme jen domýšlet co ho k tomu vedlo. Ale je fakt, že byl pod smlouvou a jednal s Ferrari, výsledek víme. Vettel v dobách výher titulů s Red Bullem taky jednal s Ferrari a víme, jak to skončilo. Point byl ten, že prohlášení
Je nesmyslné v prostředí F1, to je celé na co jsem chtěl upozornit, nic víc.
Ok, tak co si vlastně tu v diskuzi chtěl říct? Vyčítáš Red Bullu jejich přístup s hledáním nového pilota místo Peréze nebo to vlastně schvaluješ, protože Max? V kontextu diskuze mi přijde, že si protiřečíš.
Každopádně já nevím, jestli tam kontakt byl nebo ne. Ale jestli by se zajímali o kvalitního pilota, tak by oslovili i Sainze, to je můj názor.
Jinak to, že je na jezdce vázaných x sponzorů, tak to je u dalších pilotů, to není výhradou jen u Hama. A chvála na Maxe, že jeden pilot vlastně stačí, tak k tomu dodám asi jen toliko, že loni bylo vidět, jak to pro celek F1 stačí mít jen jednoho funkčního pilota.
Bonus na konec: smlouvy v F1 nelze brát vážně, obzvláště, když se oháníš smlouvou u Red Bullu, Peréz by ti řekl svoje
Zaměňuješ dvě roviny problému: obecnou (udržovat průběžné kontakty s piloty, být aktivní v paddocku - to Red Bull určitě dělal) a speciální situaci, kdy má smysl otevřít ostrá jednání o přestupu. U Hamiltona taková situace nastala (viz mnou uvedené faktory), zatímco u Norrise nebo Leclerca nikoli. Pokud ti někdo dá v rámci předběžných kontaktů najevo, že nemá zájem (protože Norris evidentně neměl žádný důvod odpoutávat se od McLarenu), pak těžko vstoupíš do nějakých ostrých jednání, jejichž výsledkem bude přestup žádaného pilota. Piloti taky nemění týmy jako košile, Norris, Leclerc a Verstappen zůstávají v jednom ekosystému prakticky celou dosavadní kariéru a to už ani jeden z nich není zelenáč.
…mám taký dojem ,že túto sezónu,MAX,ukončí v Red Bulle,a to hneď uvidím maximálne po štyroch pretekoch,
,