Logan Sargeant končí s okamžitou platnosťou. Williams ho nahradí jazdcom z akadémie | Magazín F1 - F1online.sk

Milan Kubaladnes 18:04

Veľká cena Holandska bola posledným klincom do rakvy Logana Sargeanta. Po viacerých nehodách a neuspokojivých výsledkoch sa Williams rozhodol s okamžitou platnosťou rozlúčiť so svojím pilotom. V kokpite ho už od víkendovej VC Talianska nahradí jazdec z akadémie Franco Colapinto.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/168974/logan-sargeant-konci-s-okamzitou-platnostou-williams-ho-nahradi-jazdcom-z-akademie

dobry tah, horsie jak Serža to urcite nebude, ale naskyta sa otazka, co s Colapintom po sezone?

1 Like

Nevím, teď už by se o Mickovi ohledně F1 fakt asi nemělo mluvit, všichni od něj dali ruce pryč, a že bylo šancí dost :thinking:

V každém případě od Williamsu čekám zlepšení, už v Holandsku ukázali že můžou bojovat o best of the rest, ale od Colapinta jako nováčka po zbytek sezony nečekám nic.

2 Likes

S Mickom asi suhlasim. Posledna sanca je Audi, inac je to asi zial stratene, dokym mozno neukaze nieco velke vo WEC.

Uprimne… ked sa hovorilo o tych jazdcoch - Lawson, Mick, Vandoorne, Antonelli… asi vsetko boli zaujimavejsie moznosti nez Colapinto.

Na druhu stranu, ku cti im sluzi, ze sa uz druhykrat rozhodli pre jazdca z vlastnej akademie a tym padom ukazuju tym mladym, ze nieco raz mozu naozaj dokazat.

Ale zrovna rovnako ako Sargent, mi aj tato volba pride taka trochu… meh.

3 Likes

A byl vůbec reálně na stole? Nebylo to jen zbožné přání jeho fans? :slightly_smiling_face:

1 Like

Jejich přání to asi bylo, a věřím že nějaký kontakt tam byl, ale víme jak to všude dopadlo :man_shrugging:

koho by si tam dal ty? ja som napriklad extremne rad, ze vzali niekoho z akademie … mas x teamov, nebudem menovat, ktore na akademiu kaslu, ze jo :smiley:

3 Likes

Ono to je složitá situace. Půjde tam někdo na 9 závodů a pak co? Vyhodili by Sainze?
Albon je moc silný. Je 90% šance, že to bude spíš k neprospěchu než ku prospěchu.

Ja som chcel vidiet Micka - zo zvedavosti a zo sympatii. Ale ak vyslovene chceli niekoho, kto to nerozbije a kto je skuseny, tak by som moc rad videl druhy pokus Vandoorna.

Colapinto je skvely vzhladom na ten message, co to dava vsetkym tym mladym, na ten image timu, ze da sancu tomu jazdcovi a to je super.

Ale priznam sa, ze ciste mna ako fanusika ma Colapinto zatial moc nezaujal.

malo nehod si videl v podani Sargeanta, ze ti nebolo dost? :grin:

ale ne, chapem sentiment, ja si vsak myslim, ze tymto, ze ho nepodpisali, uz ma dvere do F1 zavrete na 99%. Proste na to nema, je to klub piran, a trh je presaturovany jazdcami, vzdy si je podla mna lepsie u takychto teamov vybrat novacika, ktory moze zaziarit, jak ex-novacika, ktory ukazal, ze mu to moc nejde … ale to je len moj nazor, kazdy ma iny :slight_smile:

ja ho napr v merku absolutne nemam, nizsie s3rie sledujem len okrajovo :smiley:

ale jak pises, je to minimalne super gesto pre mladikov nizsie, ktori mozno uz aj pomaly lamali palicu, ze sa vyssie nikdy neposunu … a mozno ani neposunu, jak vravim - je to drsny svet

Presne toto. Tieto podpisy jazdcov z vlastnej akadémie sú od Williamsu práve niečo, čo ukazuje, že ich juniori nezostanú bez šance sa predviesť, rozhodne im to kvitujem :+1:

2 Likes

Další, jenž prošel podporou Alonsa a jezdil v jeho motokárovém týmu :slightly_smiling_face:

2 Likes

Půjde dělat testovače, natáčet videa pro fans a tím to pro něj končí v F1

Bolo nacase, doteraz nechapem, ako sa tam Sargeant mohol tak dlho udrzat.

1 Like

Proč ne, vítej, ať se práší za kočárem! Ale je to od Williamsu celkem bezkoncepční krok, jak píše @Hedgehog , co s ním po sezóně, a taky nikde není řečeno, že neudělá další škody. Ovšem pro něj dobře, jinak by asi neměl možnost se do F1 dostat.

Ohladom Micka podla mna rozhodla aj trochu smola. Nepovedal by som, ze na ro vyslovene nema, ale zaradil by som ho do kategorie jazdcov ako prave Vandoorne alebo Wehrlein, ktori maju svoju kvalitu, ale v F1 dostali kratky cas v zlozitych podmienkach.

Uz len to, ze sa jeho cas v F1 hodnoti v cenach za nehody a nie v inych ukazovateloch (nikto napr. nespomenie, ako drzal za sebou Hamiltona etc.), je znamka toho, ze Steiner bohuzial jeho reputaciu strasne zmrzal. Ktoreho ineho jazdca hodnotime v cenach za nehody? Viete vôbec niekto, kto mal najviac minuly rok? Alebo tento? Okrem Micka sa tento udaj nikde nesklonuje.

Niekto to tu minule napisal celkom vystizne. Ak by ste do Steinerovho Haasu v 2021 posadili mladeho Maxa Verstappena, zrejme ho Gunther po sezone vyleje.

Suhlasim vsak s tym, ze jeho meno je poskvrnene natolko, ze si uz asi nezajazdi. Jedine, ze by dostal laso z Audiny. Ale tam asi este rataju s Bottasom.

2 Likes

Sargeant. Další Amík, který ve statistikách F1 vyhořel.
Na druhou stranu mu vyhazovem vyhrožovali už loni o tomto čase, takže aspoň nějaký úspěch si zaznamenat mohl.

Colapintovi přejme co nejlepší výsledky a třeba si ho někdo v F1 všimne, když ho v příštím roce stejně nahradí Sainz.

Ona je otázka, proč vyhodili Sargeanta teď? Proč to nebylo před letní pauzou? Nebo proč s ním prodlužovali? V tomhle vidím celkem chaos od managementu Williamsu, ty kroky s jezdci nedávají smysl, i to co se tu píše- pojede nováček do konce sezóny, s tím, že příští rok nemůže v F1 nikde být, tak jak to dopadne? To už větší smysl mělo využít Micka případně zapůjčit si Vandoorna. Pro mě jsou tyhle kroky nepochopitelný. Stejně tak, jak se neustále staví Albon do pozice, jako silného jezdce, přitom ve škodách způsobený nehodama je letos 3 v tabulce s největším nákladem na opravy

Rozmlatil auto v Holandsku, tak im praskli nervy.

Jde o to, co to řeší pro toho jezdce? Co to řeší pro Schumiho?
Půjde tam na 9 závodů, dostane výprask, a už nebude dělat ani maňáska za Wollfem.

Kdyby čistě náhodou zazářil, což je velmi malá pravděpodobnost, ale může se to stát, tak co se stane?
Bude dál dělat maňáska za Wollfem.